Wydawać by się mogło że są pewne wskaźniki a najważniejszym jest popyt i dostępność ( produkcja)
Do czego jest BTC - do transferu wartości
BTC popularnie po polsku zwany Bitkiem jest przyjmowany za podstawowy odnośnik wartości "cyfrowych" aktywów podobnie jak złoto dolar srebro itd.
Jeśli firma x uważa że więcej zyska niż ją będzie kosztowało wprowadzić nową formę płatności "wychodząc na przeciw" swoim klientom ustanowi możliwość pobierania opłaty w cyfrowym dolarze (raczej mniej bardziej jak na dzisiaj bym się odważył przyjmować BTC z między innym względu na drastyczne wahania w kursie )
A na dzień dzisiejszy Bitwangeliści rozdrabniają Bitcoiny żeby każdy troche miał, troche zgubił (zapomniałem/zgubiłem) troche zainwestował , troche w dołku kupił a inflancje nie przewyższała popytu ( może dalej się powstrzymam bo rozważania metod opartych na chciwości, .... .
( Ten świat jest niesprawiedliwy bo tylko dlatego że się urodziłem x lat po pierwszym bloku [ czas będzie liczono nie od narodzin Jezusa tylko od pierwszego bloku] {w grecji starożytnej czas liczono od pierwszej olimpiady np} nie starczyło dla mnie BTC)
Gdyż żeby była ekspansja musi być jakiś cel/przyczyna więc ogromna machina tysięcy pracowników zaspakaja żądania swych przełożonych i urzeczywistniają realność hiperbolicznych wzrostów bo ST2F jedno a akwizycja to 2.
Reasumując w jakim tempie coraz więcej firm jak Tesla , McDonald, Apple czy Żabka wejdzie w posiadanie ułamka (i nie tylko bo statystyczni Kowalscy) BTC proporcjonalnego do ich potrzeb, dochodów , portfela akcji i obligacji stanie się posiadaczami w takim tęmpie teoretycznie cena powinna rosnąć i z tego względu zbyt szybki skok w tym cyklu do 150k/250k 1 mln $? Był by negatywny ( a co wy myślicie o przypadkowych posiadaczach tysięcy BTC graczach uprawiających BTC na skokach fibo ja tam z matmy nie jestem za dobry i nie mam ogromnych sukcesów na tym polu ... i uważam że technologia jest super i uważam że jak dalej będziemy szli tym kursem to na skale makro zdążamy do klimatycznej katastrofy więc chyba jak ludzie z wall street mogą kręcić kokosy to dlaczego zacni zasłużeni wtajemniczeni nie mieliby już na koniec tego cyklu kupić sobie przysłowiową podróż na księżyc z SPACEX a ja sobie uciułam na jacht (z airdropów i sygnaturek patrz stopka) którym świat opłynę a tu obecnym który by miał z 10/0 mln $ /10(0)(00) BTC drobnych ) w pomocy z zachcianką typu
https://www.feadship.nl/fleet (feadshipy to takie rolls Royce luksusowych jachtów) chętnie pomogę
ps niektóre ALTY są na dnie den