Stack yapmak kârlı görünüyor; ancak bu kârlılığın ne kadar süreceği, nasıl devam ettirileceği insanı düşündürüyor. Genelde bu tip parlak yatrımların arkasında çok ah sesi oluyor ancak yine de bilemiyorum.
Uzun vadede nasıl devam edeceğini bilemem ama bugüne kadar gayet iyi gitti. Sadece anlamadığım bir şey var ayın bazı dönemlerinde her 100 TELE için 3€ getiri yazarken bazen bu kademeleri düşerek 100TELE için 2.80, 2.60... şeklinde 2.00€'ya kadar düşebiliyor. Bunun sebebini çözemedim. Sanırım kâr oranıyla ilgili.
Bu arada bence TELE'nin en önemli özelliklerinden birisi global olarak çalışan sim kartı. 10€ karşılığında sim kartı alıyorsunuz ve yurtiçi, yurtdışı ayrımı olmadan tüm ülkelerde sabit fiyatla konuşma ve internet erişimi mümkün. Konuşmanın dakikası 0.2€ yani her dakika için 1 token şu anki fiyatla ve internetin her MB'ı 0.01€ yani 1€'ya 100MB internet almış oluyorsunuz. Şimdi TL ile baktığımızda 100 MB yaklaşık 6,5TL TR fiyatları ile pahalı gibi görünüyor ancak yurtdışı paketi falan almak zorunda olanlar için çok çok uygun bir fiyat. Üstelik bunlar için düzenli para ödemesine gerek yok. Örneğin hesabınızda 1000TELE token tutsanız aylık 20€ stack geliri alacaksınız ve bununla yıl içerisinde bir kaç defa seyahat ettiğinizde telekom giderlerinizi rahatlıkla karşılarsınız. Ürünün henüz Türkiye içerisinde bir operator ile anlaşması olmadığını biliyorum ancak Türkiye içerisinde çalıştığını da teyit ettim. Bu ay gelecek stack gelirimle 1 sim kart isteyeceğim ve deneyip sizlere aktarırım. Dünya üzerinde de şu an 6 tane farklı telefon firmasıyla anlaşmaları varmış. Yani gittiğiniz ülke de bunlardan birisi aktifse TELE sim kartınız sorunsuz çalışacak demektir.
Ciddi iş yaptıklarını şuradan görebilirsiniz:
https://miracletele.com/files/CTU_authorization.pdfBu Çekya Telekomikasyon şirketinden lisans aldıklarına dair belgeymiş. Çekce'm olmadığı için içeriği hakkında yorum yapamıyorum.
Bu arada geçtiğimiz haftalarda 0.00033 ETH civarı olan TELE token, forkdelta'da şu 0.0009'lara kadar yükseldi. Yani yalnızca bir kaç hafta önceye göre 3X yaptı. Şaşkınlık ve pişmanlıkla takipteyim
Bir de sanırım büyük yanlışlık yapan birisi olmuş ki, 0.001 TELE'yi 291 ETH karşılığında toplamda 0.145ETH'lik satın almış. Forkdelta'da alım-satım talimatı girerken dikkatli olun, yaptığınız hatalı bir işlem büyük zarara yol açabilir.
https://etherscan.io/tx/0x84655e3fc09186f71f9c3539afb4ebe52492d1a3a8da773536c00304bc5d9992