Merhaba,
Bir çok insan muhtemelen bu ekosisteme son bir-iki yılda katılmıştır.
Ve genel itibari ile gördükleri / etkilendikleri 2017 aralığında yaşanan kripto boğasıdır.
Bu yüzden bir çok insan zannediyor ki yine böyle bir boğa piyasası yaşanacak.
Ne alsa fiyatı fırlayacak.
Özellikle en ucuz coinler, çöp bile olsalar, projeleri ekipleri bile olmasa yinede en çok onlar kazandıracak sanılıyor.
Ancak arkadaşlar malesef böyle bir dünya yok!
Her şeyde olduğu gibi bu piyasada yaşadığı her olaydan sonra kendini geliştiriyor,
İçerisinde yaşayan insanlarında gözü açılıyor.
Dolayısıyla bu ekosistem de değişiyor. Her boğa sezonun kendine has teması ve karakteri olur.
(EK)Hem ayrıca önceki boğada, alım yapan balinalar biliyordu ki, o coinler henüz fazla insanın elinde yok.
Aldılar ve daha yüksekten sana bana sattılar. Şuan insanların elinde o coinlerden çokça var.
Yani balinalar salak mı gidip herkesin elinde çokça olan coinlerden alsın ve dump yesin elindekiler?
Bu boğa sezonunun karakteri ise
bana göre daha olgun, gözü açık ve gelişmiş olacak.
Artık o "çöp" coinler, içi "boş" tokenler, "sahte" ekipleri fiyatlamayacak bu piyasa.
Çünkü uzun bir ayı sezonunda herkesin araştırma yapacak bolca zamanı oldu.
Düşünün 2018 de milyarlarca dolar hacme sahip bu insan topluluğu zararı gördü, canı yandı.
Artık o milyar dolarlık hacim, ne yapacağını daha iyi biliyor.
Evet 2019 da da aramıza yeni katılan acemi, taze para var yok değil.
Ancak asıl büyük hacme sahip topluluğun gözü açık kardeşim. Nerde neyi dumplayacağını biliyor.
(EK) Bu piyasa giderek regüle oluyor ve resmi olmaya yaklaşıyor. "Puclic" hale geliyor.
Bu oldukça da piyasadaki fırsat ve volatiliteler de azalıyor doğal olarak.
Esasında bu piyasanın hisse senedi borsalarından farkı yok.
Bütün coinler birer firmanın hisse senedi.
Her coinin arkasında ekibi, projesi, şirketi, updete'leri var.
Hiç şüphesiz blockhain sihirli bir değnek değil.
Velhasılı kelam, piyasada doğal seçilim gerçekleşecek ve gerçekleşiyor da!
Artık projesi gerçek, randımanlı, ticarette kullanılabilen, güvenilir ekibe sahip projeleri fiyatlıyor, fiyatlayacak bu topluluk.
Bunu unutmayın ve artık şu lanet olası çöplerden uzak durun.
Hacim her şeydir arkadaşlar!
Derinliği, hacmi, geliştirmesi, kullanımı, realistliği olmayan coinlerden kaçın.
Bana diyorlar ki; "Büyük coinlerden en fazla, 2x yaparım ama küçük coinlerden 100x yapabilirim belki"
Tamamda kardeşim, o küçük coinlerden yüzlerce binlercesi var.
Sendeyse sınırlı sayıda para var. Senin seçtiğin o bir iki coinin tutulması binde bir ihtimal.
Bu oran ise bildiğin kumar ve piyango beklemek olur. O coin seni üzecek kardeşim, ondan uzak dur.
Hacim kovala, aldatıcı grafiklere bakma.
Göz sağlığınız adına paragrafları bu şekilde yazıyorum
Selam ile...