Ben de öyle diyordum.
Bankaya her para yatırdığımda özellikle dövizse kaynağı soruluyor.
Öğrenci gözüküyorsun diyorlar eğer emekliysen, işsizsen falan bu operasyon yöneticilerinin maliyeye bildirme ihtimali artıyor. Ben de vergiyi ödedim diyip açıklama yapmak zorunda kalıyorum. Kanunda yeri olması gerekmiyor, ortada bir kazanç varsa vergisi de olmalı devlet fırsatı kaçırmaz.
hocam sizi çok sevdiğimi bilirsiniz lakin kahvehaneden duyma konuşmuşsunuz biraz "ortada bir kazanç varsa vergisi de olmalı devlet fırsatı kaçırmaz" derken. alınmayın lütfen seviyorum sizi. ben avukatımdan bu konu hakkında detaylı bilgi aldım hatta hızımı alamayıp "aksan hukuk" ile de bu konu hakkında görüştüm. içiniz rahat olsun, vergi ile ilgili bir problem yaşamazsınız.
gelelim şimdi bankanın size bu tür edepsizce soru sormasına; banka bu tür bir soru sorduğu zaman: bankanın böyle bir soruyu soramayacağını, nereden buldun kanununun olmadığını, hesabınıza gerekçesiz bloke konulamayacağını, hesabınızın asla kapatılamayacağını, sadece çok isterlerse gerekli devlet birimlerine işlem geçmişinizi bildirebileceklerini söyleyin.
eğer "hesabınıza bloke koyabiliriz çünkü şüpheli işlem" derler ise; "şüpheli herhangi bir işlem yok, gerekli devlet kurumlarına işlem geçmişimi gönderin, beni zan altında bırakarak kişilik haklarıma hakaret etmeyin, karşılığını alırsınız" şeklinde yanıt verin.
banka özel bir kuruluşta olsa, müşterilerine hizmet edeceğinin teminatını vererek bankacılık faaliyeti yapmasına izin verilir devlet tarafından. yani hesabınızı kesinlikle kapatıp "sizi istemiyoruz" diyemez.
görevi para aktarımına aracılık etmek ve para kiraya vermek olan özel bir kuruluşun milleti sorguya çekme ve zan altında bırakma gibi bir yetkisi yoktur.
hocam size yardımcı olabildiysem ne mutlu bana, saygılarımla