Bitcoin Forum
November 22, 2019, 02:09:39 AM *
News: 10th anniversary art contest
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Top 10 Pravila Za Uspješno Trgovanje (Kriptovalute)  (Read 233 times)
SuperTA
Full Member
***
Online Online

Activity: 238
Merit: 258View Profile
July 11, 2019, 05:30:13 PM
Last edit: July 13, 2019, 01:32:19 AM by SuperTA
Merited by marlboroza (2), Daniel91 (1), iluvbitcoins (1), Trofo (1), ovcijisir (1), YOSHIE (1), Rikafip (1)
 #1

Prije svega, želim napomenut, da sam več objavijo članak na engleskom. Na drugoj web stranici pod avtorskim imenom @CompilationChannel. Članak je moje original djelo. Može se provjerit, kontakt avtor @CompilationChannel, Trybe.

Top 10 pravila za uspješno trgovanje (Kriptovalute)!

Pravila su vrlo jednostavna, ali većina trejdera jih ne može slijediti, zato što je potrebno imati dovoljno mentalne snage i volje, da slijedite pravila. Mnogi trejderi odnosno trgovci kriptovalutama poštuju pravila na kratko vrijeme i u nekom trenutku prekrše pravila. Nikad ne kršite pravila!

Evo 10 najboljih pravila za uspješno trejdanje kriptovalutama:

1. Uzmite si dovoljno vremena i naučite trejdat.

Ako niste dovoljno iskusni sa trejdanjem, možete pokušati naučit kako trejdat na testnim kripto burzama. Postoje kripto mjenjačnice odnosno burze koje imaju test stranicu, demo,  gdje možete trgovati bez pravog novca. Dobijete fejk novac i trejdate na demo verziji. To je dobar način, da steknete iskustvo trgovanja i naučite kako koristiti osnove bez gubitka pravog novca.

2. Nikada nemojte trgovati više nego što ste spremni izgubiti

Ovo pravilo je najvažnije pravilo. Trejda se samo onoliko koliko si možete priuštiti da izgubite i da u tom primjeru još uvijek možete živjet svoj normalan život. Morate pretpostavit da u slučaju gubitka to nebi utjecalo previše na vaš život ili vaše psihičko stanje. Ako previše riskirate, onda ste kockar, a ne trejder. Mnogi kockari su imali sreće na rastućem tržištu u 2017. godini. Ali ako se kockate u duljem razdoblju, imate velik rizik da trejd ne ide po planu. Uz velik rizik, to se desi kad tad. Vaš portfelj za trejdanje ne bi trebao predstavljati većinu vašeg novca/sredstava kojeg imate. Koristite samo mali postotak svog portfelja (sredstava) u jednom trejdu. To vam daje mogućnost da imate slab trejd nekoliko puta zaredom i da ne budete likvidirani ili bankrotirani.
Dugoročno, upravljanje rizikom (risk management) može vam dati najbolje rezultate ako se koristi na pravi način. Nikada ne riskirajte visoki postotak svog portfelja u jednom trejdu, bez obzira na to, koliko blizu nastavite stop loss (prodaju u primjeru, da cijena padne ispod željene cijene).

3. Ne trgujte sa emocijama kao sto su pohlepa, nada , strah, žaljenje)

Izbjegavajte pohlepu i strah! Koristite risk management i pokušajte trejdati bez emocija. Trejdanje sa emocijama može uzrokovati nerazumne trejde. Zbog straha koji uzrokuje nerazumnu trgovinu (prodaja zbog panike) , ispod cijene. Što može dovesti do gubitka. Nemojte biti pohlepni! Uvijek prodajte određeni iznos kada se cijena napumpa kao luda. Osim ako ne namjeravate zadržati duže vrijeme (holdati). Ništa se ne pumpa zauvijek. U vertikalnom rastu, nakon pump cijena, obično također cijena pada vertikalno, čak 50% ili više. Uzmite barem dio dobiti kada je cijena dovoljno narasla.

4. Ako trgujete s kriptovalutom, uvijek biste trebali obratiti pozornost na bitcoin

Većina kriptovaluta je vezana za bitcoin. To znači kada bitcoin napravi veču korekciju cijene (pad cijene), druge kriptovalute padaju još više (u većini slučajeva)! Stabilan organski rast bitcoina ili "bočno" kretanje je najbolje vrijeme za trejd sa kriptovalutama. Odnosno, kad je kretanje bitcoina malo dosadno, tad je večinom više akcije na drugim kriptovalutama.

5. Ne trgujte protiv trenda

Trgujte samo uz trend, nikad protiv trenda. Ako je trend bitcoina bullish, rastući trend, u tom slucaju trejdate buy (long) a ne sell (short). Primjer. Bitcoin je u rastućem trendu. Cijena 8000 usd. Zelite otvorit short poziciju odnosno prodaju. Cijena raste i trend se nastavlja. 9000, pa 10.000. Vi opet pokusate shortat protiv trenda. Ne. Samo trejdajte uz trend. Ne kockajte i ne pokusajte pogodit vrh, sve dok je bitcoin u trendu prema gore. Kako znamo, kad nije vise u trendu, to cu napisat nekom drugom prilikom.

6. Otvorite trejd samo ako je vaš profitni potencijal najmanje tri puta veći od vašeg gubitnog potencijala.

Da biste pronašli svoje ulazne trejd točke , možete koristiti alat -  Fibonacci Retracement  To vam daje ulazne točke. U trgovinu ulazimo samo kada cijena dotakne jednu od Fibonacci Retracement linija i ako cijena odatle odskoči. Ako ne odskoči na toj fibonnaci crti, ne ulazimo u  trejd. Za naše profitne ciljeve možemo upotrijebiti alat Fibonacci Extension Tool. Ja ću objasniti više detalja kako koristiti ovaj alat u jednom od mojih sljedećih postova. Ali u osnovi, ono što trebate učiniti je da početka rastuceg vala povučete na vrh vala. Povucite i kliknete na vrh vala, a zatim povucite prema dolje na liniju uzvratno. To vam daje ciljnu liniju na kojoj možete uzeti profit. Budite realni i odaberite liniju gdje se pokazalo da je jedna od linija otpora. Kada odaberete svoj cilj, zaustavite gubitak na liniji koja je barem 3x bliža vašoj ulaznoj točki od cilja profita. Dakle, čak i ako izgubite neke od svojih obrta, dugoročno ćete biti uspješni jer je vaš profitni potencijal veći.

7. Ne dopustite vaše profitabilni trejde otvorene predugo!
 
Jeste li ikada trgovali s tim osjećajem? Naprimjer, napravili ste lijepu zaradu, prodali ste svoju trejd poziciju i onda cijena nakon vaše prodaje i dalje raste. Možda se osjećate loše jer ste prodali prerano. Ali nemojte se tako osjećat! Morate biti kul sa tim. Ako dopustite da vaše pobjednički trejdi budu predugi, onda ovo nije trgovanje! To je kockanje! Nemojte to učiniti ako niste dugoročni holder! Vrlo malo trejdera proda na samom vrhu i kupi na samom dnu. Ne treba vam perfektan trejd, da biste bili uspješni!

8. Zaštitite se i koristite stop loss! Nikad nemojte dopustiti da vaše trejd pozicije krenu u dublji gubitak.
Koristite svoj stop loss bez obzira na sve. (Stop loss je nalog za prodaju kriptovalute po određenoj cijeni kako bi se ograničio gubitak.) Morate upravljati svojim zaustavnim gubitkom u pravom položaju. Vaš zaustavljeni gubitak ne bi trebao biti postavljen previše daleko ispod ulazne trejd točke.

9. Potvrdite svoj ulazak u trejd s najmanje 3 indikatora!

Možete koristiti trejd indikatore (na tradingview) kao što su moving averages, Fibonacci linije  koje često djeluju kao linije otpora ili linije podrške. Dakle,te crte često čine cijenu za odbijanje. Drugi pokazatelj koji možete koristiti je RSI indikator. To pokazuje prenakupljeno ili preprodano tržište. Možete koristiti i druge pokazatelje (indikatore). Ima ih mnogo. Potvrdite ulazak u trejd samo ako barem 3 pokazatelja (indikatora) potvrde potencijalni obrat. To čini vaše trgovanje manje rizičnim. Ali nikada nije 100% sigurno da će to biti uspješna trgovina. Možete dobiti nekoliko gubitka  u nizu, ali ako se držite svog plana, imate veću šansu da postanete uspješna trgovac u dugoročnom razdoblju

10. Držite se svog plana!
Svaki uspješan trgovac ponekad izgubi. Morate biti u redu i nositi se s tim. Ako nedostaje prilika, nemojte biti fomo. Fear of missing out) ili (Strah od nestanka prilike)! To se stalno događa. Bit će mnogo novih prilika i mogućnosti. Ne osjećajte se loše ako ste propustili neku mogućnost.
Ne morate uhvatiti savršeni vrh i savršeno dno da biste bili uspješan trgovac. Postoji samo mali postotak trgovaca koji prodaju na samom vrhu ili kupuju na samom dnu. Ako čekate i riskirate mnogo, možete smanjiti potencijalni profit ili čak izgubiti. Nemojte imati više otvorenih pozicija u isto vrijeme. Mnogi trgovci čine ovu pogrešku. Imaju gomilu otvorenih pozicija, hrpu long (buy) pozicija ili hrpu short (sell) pozicija. Ako imate hrpu pozicija koje idu u istom smjeru i ako se tržište  obrće u suprotnom smjeru, u tom slućaju moguće je da ćete izgubiti sve svoje pozicije. Dakle, morate se zaštititi i ne otvoriti više od dva položaja koji upućuju na istu smjer.

Pokušajte izbjeći pump grupe i  nepoznate noname kriptovalute. Tu je veći rizik za njihovo trgovanje. Prije trejda i kupnje DYOR (Napravite vlastito istraživanje).

Najvažnije je biti dosljedan! Slijedite svoj plan i držite ga se! Zapamtite! Najuspješniji trgovci ne pobjeđuju cijelo vrijeme. Ali u dugom roku uvijek uspijevaju pobijediti!

Ovaj članak sadrži moje osobno mišljenje i ne jamči nikakvu dobit. Trgovanje može biti vrlo rizično. Ako slijedite ova pravila, možete smanjiti rizike za trgovanje.
1574388579
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1574388579

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1574388579
Reply with quote  #2

1574388579
Report to moderator
1574388579
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1574388579

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1574388579
Reply with quote  #2

1574388579
Report to moderator
The Bitcoin Forum is turning 10 years old! Join the community in sharing and exploring the notable posts made over the years.
1574388579
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1574388579

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1574388579
Reply with quote  #2

1574388579
Report to moderator
1574388579
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1574388579

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1574388579
Reply with quote  #2

1574388579
Report to moderator
Trofo
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 854
Merit: 425


Translating to Croatian


View Profile
July 12, 2019, 07:50:53 PM
 #2

Više manje sve poznate stvari ali si ih jako lijepo objedionio u jednom postu i nadam se da će pomoći nekom budećem trejderu. Za takve bi dodao samo jednu opasku. Ovako kada čitate crno na bijelo sve ovo napisano vam se čini vjerojatno dosta logično i kao da nije teško usvojiti i stvarno nije. Problem je disciplina. Kada jednom odredite svoj plan trgovanja držite ga se i ne mjenjajte u hodu bez da imate jako dobar razlog i držite neki normalni tempo, ne treba vam 20 trejdova svaki dan  Grin

        ▄▀▀▀▀▀▀   ▄▄
    ▄  ▄▄▀▀▀▀▀▀▀▀▀▄▄▀▀▄
  ▄▀▄▀▀             ▀▀▄▀
 ▄▀▄▀         ▄       ▀▄
  ▄▀         ███       ▀▄▀▄
▄ █   ▀████▄▄███▄       █ █
█ █     ▀▀▀███████▄▄▄▄  █ █

█ █       ██████████▀   █ ▀
▀▄▀▄       ▀▀█████▀    ▄▀

   ▀▄        ▐██▄     ▄▀▄▀
  ▀▄▀▄▄       ███▄  ▄▄▀▄▀

    ▀▄▄▀▀▄▄▄▄▄████▀▀ ▄▀
       ▀   ▄▄▄▄▄▄▄
|▄█████████████████████████▄
███████████████████████████
████████▀▀▄▄▄▄▄▄▄▀▀████████
██████▀▄▀▀██░░░██▀▀▄▀██████
█████░██▄░░▄▄▄▄▄░░▄██░█████
████░█▀▀░▄██▄▄▄██▄░▀░█░████
████░█▄▄░█░█░░░█░█░▄▄█░████
████░██▀░▀██▀▀▀██▀░▀▀█░████
█████░█░▄▄░▀▀▀▀▀░▄▄░█░█████
██████▄▀██░░▄██░░██▀▄██████
████████▄▄▀▀▀▀▀▀▀▄▄████████
███████████████████████████
▀█████████████████████████▀
▄█████████████████████████▄
███████████████████▀█▀░█▀▄█
████████████████████░░░░░▀▄
████▄▄▄▀██████████▄▄░░░░░░▀
███████▀▄░▀▄░░▀▀███▄█░░░░░█
██████▀▄▄▄▀░░░░░░░▀█▄█░█▄█▄
█████▀░░░░░▀▀▀░░░▀▄▀███████
█████░░░░█░███░█░░█░███████
█████▄░░░▀░▀▀▀░▀░▄▀▄███████
██████▄░░░░▀▀▀░▄▄▀▄████████
████████▄▄░░░░▀▄▄██████████
███████████████████████████
▀█████████████████████████▀
▄█████████████████████████▄
█████████████▐░░░░█████████
█████████████▐▄▄▄▄█████████
██████▀█▀███▀▀▀███▀█▀██████
███████▄▀▄▀▀░█░▀▀▄▀▄███████
█████████▀▀█▀▀▀█▀▀█████████
████████░█▀▀▀█▀▀▀█░████████
███████░█▀▀█▀▀▀█▀▀█░███████
██████░█▀▀▀█░░░█▀▀▀█░██████
█████░█▀▀█▀▀▀█▀▀▀█▀▀█░█████
████░█▀█▀▀▀█▀▀▀█▀▀▀█▀█░████
███████████████████████████
▀█████████████████████████▀
▄█████████████████████████▄
███████████████████████████
███████████████████████████
█████████▀▀▀███████████████
█████▀▀░░▄▄░░░▄████████████
█████▀▄░▀░▄▄▀▀░░▀▄░▄▀██████
█████░░▀█▀░░▀▀░▄░█▄▄▄▄█████
█████▌▀▄▐▌░█░▀░▀░█░░░░█████
██████▄░░█░░░▀▀░▄▀░▀░██████
████████▄▐▌░▄▄█████████████
███████████████████████████
███████████████████████████
▀█████████████████████████▀
▄█████████████████████████▄
████████████████████▀▀▀░███
████████████████▄░░░░░░░███
█████████████████▀░░░░░▐███
███████████████▀░░░░▄▄░████
█████████████▀░░░░▄████████
██████████▀▀░░░▄███████████
███████▀░░░▄▄██████████████
███▀▀▄▄▄███████▀▀▀▀▀███████
███████▀▀▀▀▀█░░░░░░░░▀█████
██▀▀▀▀░░░░░▄░░░░░░░░░▄░░▀▀█
░░▄░░░░▀▄░░█▄░░░▄▀░▄█░░░░░░
▀▄░▀█▄▄███▄███▄██▄███▄▄▀░▄▀
|ROULETTE
MINES
TOWERS
DICE
CRASH
──── ─── ─
SuperTA
Full Member
***
Online Online

Activity: 238
Merit: 258View Profile
July 12, 2019, 08:03:29 PM
 #3

Hvala @Trofo na lijepom komentaru i hvala za merit!  Smiley
Daniel91
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2030
Merit: 1129View Profile
July 13, 2019, 02:29:40 PM
 #4

Više manje sve poznate stvari ali si ih jako lijepo objedionio u jednom postu i nadam se da će pomoći nekom budećem trejderu. Za takve bi dodao samo jednu opasku. Ovako kada čitate crno na bijelo sve ovo napisano vam se čini vjerojatno dosta logično i kao da nije teško usvojiti i stvarno nije. Problem je disciplina. Kada jednom odredite svoj plan trgovanja držite ga se i ne mjenjajte u hodu bez da imate jako dobar razlog i držite neki normalni tempo, ne treba vam 20 trejdova svaki dan  Grin

Osim discipline rekao bih da je problem i kontrolirati emocije tj. zaustaviti ''euforiju'' kada netko nakon par velikih dobitaka misli da je ''nezaustavljiv'' i da sve može.
Ljudi se tada ''zaigraju'' i ne znaju kada trebaju ''stati na loptu'' i hladno procjeniti situaciju.

███████████████████████████
█████████▀▄▄▄▄▄██▀▀████████
█████▀▄█▀▀▄▄▄▄▄▄▄▀▀▄▄▀█████
████ █▀▄███████████▄▀██████
███▄█ ███████▀ ██████ █ ███
██▀█ ███  ▀▀█  ▀██████ █ ██
██ █ ████▄▄      ▀▀▀██ █ ██
██ █ █████▌        ▄██ ████
███▄█ █████▄▄   ▄▄███ █▀███

████▀█▄▀█████▌  ▀██▀▄█ ████

█████▄▀▀▄▄▀▀▀▀   ▄▄█▀▄█████
████████▄██▀▀▀▀▀▀██████████

███████████████████████████
|▄█████████████████████████▄
███████████████████████████
████████▀▀▄▄▄▄▄▄▄▀▀████████
██████▀▄▀▀██░░░██▀▀▄▀██████
█████░██▄░░▄▄▄▄▄░░▄██░█████
████░█▀▀░▄██▄▄▄██▄░▀░█░████
████░█▄▄░█░█░░░█░█░▄▄█░████
████░██▀░▀██▀▀▀██▀░▀▀█░████
█████░█░▄▄░▀▀▀▀▀░▄▄░█░█████
██████▄▀██░░▄██░░██▀▄██████
████████▄▄▀▀▀▀▀▀▀▄▄████████
███████████████████████████
▀█████████████████████████▀
▄█████████████████████████▄
███████████████████▀█▀░█▀▄█
████████████████████░░░░░▀▄
████▄▄▄▀██████████▄▄░░░░░░▀
███████▀▄░▀▄░░▀▀███▄█░░░░░█
██████▀▄▄▄▀░░░░░░░▀█▄█░█▄█▄
█████▀░░░░░▀▀▀░░░▀▄▀███████
█████░░░░█░███░█░░█░███████
█████▄░░░▀░▀▀▀░▀░▄▀▄███████
██████▄░░░░▀▀▀░▄▄▀▄████████
████████▄▄░░░░▀▄▄██████████
███████████████████████████
▀█████████████████████████▀
▄█████████████████████████▄
█████████████▐░░░░█████████
█████████████▐▄▄▄▄█████████
██████▀█▀███▀▀▀███▀█▀██████
███████▄▀▄▀▀░█░▀▀▄▀▄███████
█████████▀▀█▀▀▀█▀▀█████████
████████░█▀▀▀█▀▀▀█░████████
███████░█▀▀█▀▀▀█▀▀█░███████
██████░█▀▀▀█░░░█▀▀▀█░██████
█████░█▀▀█▀▀▀█▀▀▀█▀▀█░█████
████░█▀█▀▀▀█▀▀▀█▀▀▀█▀█░████
███████████████████████████
▀█████████████████████████▀
▄█████████████████████████▄
███████████████████████████
███████████████████████████
█████████▀▀▀███████████████
█████▀▀░░▄▄░░░▄████████████
█████▀▄░▀░▄▄▀▀░░▀▄░▄▀██████
█████░░▀█▀░░▀▀░▄░█▄▄▄▄█████
█████▌▀▄▐▌░█░▀░▀░█░░░░█████
██████▄░░█░░░▀▀░▄▀░▀░██████
████████▄▐▌░▄▄█████████████
███████████████████████████
███████████████████████████
▀█████████████████████████▀
▄█████████████████████████▄
████████████████████▀▀▀░███
████████████████▄░░░░░░░███
█████████████████▀░░░░░▐███
███████████████▀░░░░▄▄░████
█████████████▀░░░░▄████████
██████████▀▀░░░▄███████████
███████▀░░░▄▄██████████████
███▀▀▄▄▄███████▀▀▀▀▀███████
███████▀▀▀▀▀█░░░░░░░░▀█████
██▀▀▀▀░░░░░▄░░░░░░░░░▄░░▀▀█
░░▄░░░░▀▄░░█▄░░░▄▀░▄█░░░░░░
▀▄░▀█▄▄███▄███▄██▄███▄▄▀░▄▀
|ROULETTE
MINES
TOWERS
DICE
CRASH
──── ─── ─
SuperTA
Full Member
***
Online Online

Activity: 238
Merit: 258View Profile
July 13, 2019, 02:48:15 PM
 #5

Više manje sve poznate stvari ali si ih jako lijepo objedionio u jednom postu i nadam se da će pomoći nekom budećem trejderu. Za takve bi dodao samo jednu opasku. Ovako kada čitate crno na bijelo sve ovo napisano vam se čini vjerojatno dosta logično i kao da nije teško usvojiti i stvarno nije. Problem je disciplina. Kada jednom odredite svoj plan trgovanja držite ga se i ne mjenjajte u hodu bez da imate jako dobar razlog i držite neki normalni tempo, ne treba vam 20 trejdova svaki dan  Grin

Osim discipline rekao bih da je problem i kontrolirati emocije tj. zaustaviti ''euforiju'' kada netko nakon par velikih dobitaka misli da je ''nezaustavljiv'' i da sve može.
Ljudi se tada ''zaigraju'' i ne znaju kada trebaju ''stati na loptu'' i hladno procjeniti situaciju.


Tocno! Predlazem, da i drugi napisete svoje iskustvo i savjet za nove buduce trejdere.
sbogovac
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1778
Merit: 1065


I don't believe in denial.


View Profile
July 13, 2019, 06:28:27 PM
Last edit: July 16, 2019, 09:13:57 AM by sbogovac
 #6

[...]8. Zaštitite se i koristite stop loss! Nikad nemojte dopustiti da vaše trejd pozicije krenu u dublji gubitak.
Koristite svoj stop loss bez obzira na sve. (Stop loss je nalog za prodaju kriptovalute po određenoj cijeni kako bi se ograničio gubitak.) Morate upravljati svojim zaustavnim gubitkom u pravom položaju. Vaš zaustavljeni gubitak ne bi trebao biti postavljen previše daleko ispod ulazne trejd točke.[...]

Sad bih ja osobno jos tu dodao nesto o Double-Up/Dollar-Cost-Averaging...

Naravno; stop-loss je stop-loss. Ali postoji jos taj potez "izmedju". Na primijer; recimo da trejdujes BTC protiv US$. I fundamentalna analiza ti je "pozitivna" (to-the-mooon). I vidis indikatore na tehnicku analizu kojia ti daje ono 80/20% da ce prema $20.000/$8.000. Znaci momentalno ga kupujes za $11.000. Po ovome ne bih trebao imati stop-loss iznad $8.000. Ako ipak krene da pada, kupis jos na $10.000 i jos duplo vise na $9.000. U prosijeku si sad svoj BTC platio ca. $10.000. Kada onda ipak skoci imat ces cak i veci profit nego da si ga "samo" kupio za $11.000...

Pocetnicka greska je onda u pocetku staviti stop-loss na (na primijer) 10% i prodati sve za $9.900 (cesto se desi "shake-down" upravo da bi takvim pocetnicima se "uzeo" jeftin BTC).

0x7442A5c37E513D335F53843cD20c00F77eAC7867
EndimyonsDream
Member
**
Offline Offline

Activity: 182
Merit: 10


View Profile
September 30, 2019, 03:59:53 PM
 #7

Iz osbnog iskustva cu reci da je najteza vjestina za savladati iskljuciti emocije Cheesy

Posebno u trenutcima kad udjes u long i ne ispadne po planu, i treba se prihvatiti mali loss i realnost. Jako puno tu pada jer cekaju da se situacija okrene i od malog lossa se situacija pretvara u sve veci gubitak dok se ceka da se tvoja vizija trejda dodgodi jer tako mora biti Cheesy To se naslanja na vaznost stop lossa i na trejdanje kontra trenda.

I naravno nauciti uzeti profit bez ganjanja bottoma ili topa. Tko to savlada moze svaki dan uzeti kad je market malo stabilniji.
ovcijisir
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 742
Merit: 155

🍄🍄🍄🐒🐒


View Profile WWW
September 30, 2019, 07:52:05 PM
 #8

Iz osbnog iskustva cu reci da je najteza vjestina za savladati iskljuciti emocije Cheesy

Posebno u trenutcima kad udjes u long i ne ispadne po planu, i treba se prihvatiti mali loss i realnost. Jako puno tu pada jer cekaju da se situacija okrene i od malog lossa se situacija pretvara u sve veci gubitak dok se ceka da se tvoja vizija trejda dodgodi jer tako mora biti Cheesy To se naslanja na vaznost stop lossa i na trejdanje kontra trenda.

I naravno nauciti uzeti profit bez ganjanja bottoma ili topa. Tko to savlada moze svaki dan uzeti kad je market malo stabilniji.


Ja sam imao ogromne gubitke sa jednim shitcoinom kojeg sam kupovao na vrhu bull runa za 1$. Kad je pao na 50 centi rekao sam sam sebi da ću čekati dok ne naraste da izađem bez gubitaka... Reći ću samo da sada taj coin vrijedi 0.0045$ :/
EndimyonsDream
Member
**
Offline Offline

Activity: 182
Merit: 10


View Profile
October 01, 2019, 01:07:34 AM
 #9

Iz osbnog iskustva cu reci da je najteza vjestina za savladati iskljuciti emocije Cheesy

Posebno u trenutcima kad udjes u long i ne ispadne po planu, i treba se prihvatiti mali loss i realnost. Jako puno tu pada jer cekaju da se situacija okrene i od malog lossa se situacija pretvara u sve veci gubitak dok se ceka da se tvoja vizija trejda dodgodi jer tako mora biti Cheesy To se naslanja na vaznost stop lossa i na trejdanje kontra trenda.

I naravno nauciti uzeti profit bez ganjanja bottoma ili topa. Tko to savlada moze svaki dan uzeti kad je market malo stabilniji.


Ja sam imao ogromne gubitke sa jednim shitcoinom kojeg sam kupovao na vrhu bull runa za 1$. Kad je pao na 50 centi rekao sam sam sebi da ću čekati dok ne naraste da izađem bez gubitaka... Reći ću samo da sada taj coin vrijedi 0.0045$ :/

Da to je ta prica, nazalost svi ju moramo proci barem par puta, sretnici samo jednom da bi naucili bitnu lekciju.
slackovic
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 812
Merit: 306View Profile
October 01, 2019, 07:12:35 AM
 #10

Iz osbnog iskustva cu reci da je najteza vjestina za savladati iskljuciti emocije Cheesy

Posebno u trenutcima kad udjes u long i ne ispadne po planu, i treba se prihvatiti mali loss i realnost. Jako puno tu pada jer cekaju da se situacija okrene i od malog lossa se situacija pretvara u sve veci gubitak dok se ceka da se tvoja vizija trejda dodgodi jer tako mora biti Cheesy To se naslanja na vaznost stop lossa i na trejdanje kontra trenda.

I naravno nauciti uzeti profit bez ganjanja bottoma ili topa. Tko to savlada moze svaki dan uzeti kad je market malo stabilniji.


Ja sam imao ogromne gubitke sa jednim shitcoinom kojeg sam kupovao na vrhu bull runa za 1$. Kad je pao na 50 centi rekao sam sam sebi da ću čekati dok ne naraste da izađem bez gubitaka... Reći ću samo da sada taj coin vrijedi 0.0045$ :/

Da to je ta prica, nazalost svi ju moramo proci barem par puta, sretnici samo jednom da bi naucili bitnu lekciju.

Ja mislim da ne postoji osoba u kripto svijetu koja nije prošla kroz to, naročito sad tijekom ovog bear perioda. Moj cijeli portfelj je pao za otprilike 4x u trenutku kad je BTC došao na $3.200 tijekom prosinca prošle godine. Ali dobro... Čekamo novi bull run da se obogatimo Grin

smartmixer.io▀  ▀  ▀  ▀  ▀
▄  ▄  ▄  ▄  ▄

▀  ▀  ▀  ▀  ▀
▄  ▄  ▄  ▄  ▄

▀  ▀  ▀  ▀  ▀
▄  ▄  ▄  ▄  ▄

▀  ▀  ▀  ▀  ▀
▄  ▄  ▄  ▄  ▄

▀  ▀  ▀  ▀  ▀
Make your Cryptos untraceable!
(( ███████ ((    TELEGRAM    )) ███████ ))
▄▄███████▄▄
▄███████▀███████▄
▄███▀▀▀ ▄▄▄ ▀▀▀███▄
▄███ ▄▀▀▀   ▀▀▀▄ ███▄
████ █  ▄   ▄█ █ ████
████▌▐▌ ▀█▄█▀ ▐▌▐████
▀████ ▀▄  ▀  ▄▀ ████▀
▀████▄ ▀▄▄▄▀ ▄████▀
▀█████▄▄ ▄▄█████▀
▀▀███████▀▀
.

NO LOGS
▄▄███████▄▄
▄██████▀▀▀██████▄
▄█████▀ ▄▄▄ ▀█████▄
▄██████ ▀   █ ██████▄
███████   █▀  ███████
████████▄ ▄ ▄████████
▀████▀         ▀████▀
▀███   ▄   ▄   ███▀
▀███████████████▀
▀▀███████▀▀
.

NO SIGN-UP
▄▄███████▄▄
▄███████████████▄
▄███████▀   ▀█████▄
▄████▀  ▀      █████▄
████     ▄▀▄  ▀ ▀████
███    ▄▀▄ ▄▀▄    ███
▀███▄▄  ▀█ █▀   ▄███▀
▀████████ ████████▀
▀███████████████▀
▀▀███████▀▀
.

70% COMSN
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
MIX NOW!
▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
▀  ▀  ▀  ▀  ▀
▄  ▄  ▄  ▄  ▄

▀  ▀  ▀  ▀  ▀
▄  ▄  ▄  ▄  ▄

▀  ▀  ▀  ▀  ▀
▄  ▄  ▄  ▄  ▄

▀  ▀  ▀  ▀  ▀
▄  ▄  ▄  ▄  ▄

▀  ▀  ▀  ▀  ▀
Pmalek
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1134
Merit: 1167View Profile
October 01, 2019, 07:44:23 AM
 #11

Ulaganje u Bitcoin je već samo od sebe rizično a onda još kad se tome pridodaju investicije u altcoine i razne ICO-e rizik postaje enorman. Koliko ljudi zapravo zna šta prodaje i kupuje i za što služi taj altcoin kojeg smo kupili? Većina nas nema nikakvog iskustva u trgovanju i radu sa berzama osim par youtube klipova i nekoliko stranica pročitanog materijala za početnike. 

████████████████████████████
████████▀▀ █▀ █▀ ▀██████████
█████████▄ ▄▄▄▄▄▄███████████
██████████▀     ▀  ▀████████
███████▀ ▀  ▄█▀▀▀█▀▀████████
██████▄      █▄  ▀▀  ▀██████
██████         ▄▄█▄ ▄ ▀█████
█████ ▄         ▀▀ ▄ ▀ █████
██████▌          █▀█▀ ▐█████
███████  ▄▌         ▄ ██████
████████▄█         ▄████████
█████████▀     ▄▄ ▄█████████
████████████████████████████
.JACKMATE'S...........
.
MAJESTIC..
████████████████████████
███████████████████████
████████████████████████
████████████████████████
████████████████████████
████████████████████████
████████████████████████
████████████████████████
████████████████████████
████████████████████████
████████████████████████
████████████████████████
████████████████████████
.
..WIN 1 BITCOIN ON EVERY PREMIER LEAGUE MATCHDAY..
████████████████████████████████
████████████▀█▀ ▀█▀█▀███████████
███████████▄ ▄▄▄▄▄▄▄████████████
███████████▀▀▄▄▄▄▄▄▄▄███████████
█████████▀▄ ██▀▄▄▄ ▀ ▄▀█████████
███████▀ ▀█████▄▄▄█▄▄▄██████████
███████▀▄████████▀  ▀█ █▐███████
███████ ▀█████████▄█▀▀██ ███████
████████ ███▀██████ ▄ ██ ███████
████████▌▐▀▄ ██████████ ▄███████
█████████▄██▌▐█████▀██ █████████
████████████▄▀▀▀▀▀▄ ▀▄██████████
████████████████████████████████
.
.JOIN US - IT'S FREE! .
slackovic
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 812
Merit: 306View Profile
October 01, 2019, 07:54:22 AM
 #12

Ulaganje u Bitcoin je već samo od sebe rizično a onda još kad se tome pridodaju investicije u altcoine i razne ICO-e rizik postaje enorman. Koliko ljudi zapravo zna šta prodaje i kupuje i za što služi taj altcoin kojeg smo kupili? Većina nas nema nikakvog iskustva u trgovanju i radu sa berzama osim par youtube klipova i nekoliko stranica pročitanog materijala za početnike. 

Upravo to. Ali mislim da oni koji si uzmu malo vremena i nauče neke osnove trejdanja (support, resistance, R:R ratio...) mogu sasvim dobro zaraditi. Ima čak i tu među nama trejdera koji se nisu obogatili, ali su sasvim pristojno zaradili (naravno, nakon što su izgubili dosta love trejdajući bez ikakvog znanja).

smartmixer.io▀  ▀  ▀  ▀  ▀
▄  ▄  ▄  ▄  ▄

▀  ▀  ▀  ▀  ▀
▄  ▄  ▄  ▄  ▄

▀  ▀  ▀  ▀  ▀
▄  ▄  ▄  ▄  ▄

▀  ▀  ▀  ▀  ▀
▄  ▄  ▄  ▄  ▄

▀  ▀  ▀  ▀  ▀
Make your Cryptos untraceable!
(( ███████ ((    TELEGRAM    )) ███████ ))
▄▄███████▄▄
▄███████▀███████▄
▄███▀▀▀ ▄▄▄ ▀▀▀███▄
▄███ ▄▀▀▀   ▀▀▀▄ ███▄
████ █  ▄   ▄█ █ ████
████▌▐▌ ▀█▄█▀ ▐▌▐████
▀████ ▀▄  ▀  ▄▀ ████▀
▀████▄ ▀▄▄▄▀ ▄████▀
▀█████▄▄ ▄▄█████▀
▀▀███████▀▀
.

NO LOGS
▄▄███████▄▄
▄██████▀▀▀██████▄
▄█████▀ ▄▄▄ ▀█████▄
▄██████ ▀   █ ██████▄
███████   █▀  ███████
████████▄ ▄ ▄████████
▀████▀         ▀████▀
▀███   ▄   ▄   ███▀
▀███████████████▀
▀▀███████▀▀
.

NO SIGN-UP
▄▄███████▄▄
▄███████████████▄
▄███████▀   ▀█████▄
▄████▀  ▀      █████▄
████     ▄▀▄  ▀ ▀████
███    ▄▀▄ ▄▀▄    ███
▀███▄▄  ▀█ █▀   ▄███▀
▀████████ ████████▀
▀███████████████▀
▀▀███████▀▀
.

70% COMSN
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
MIX NOW!
▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
▀  ▀  ▀  ▀  ▀
▄  ▄  ▄  ▄  ▄

▀  ▀  ▀  ▀  ▀
▄  ▄  ▄  ▄  ▄

▀  ▀  ▀  ▀  ▀
▄  ▄  ▄  ▄  ▄

▀  ▀  ▀  ▀  ▀
▄  ▄  ▄  ▄  ▄

▀  ▀  ▀  ▀  ▀
Rikafip
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 372


★Bitvest.io★ Play Plinko or Invest!


View Profile
October 01, 2019, 07:54:32 AM
 #13

Ulaganje u Bitcoin je već samo od sebe rizično a onda još kad se tome pridodaju investicije u altcoine i razne ICO-e rizik postaje enorman. Koliko ljudi zapravo zna šta prodaje i kupuje i za što služi taj altcoin kojeg smo kupili? Većina nas nema nikakvog iskustva u trgovanju i radu sa berzama osim par youtube klipova i nekoliko stranica pročitanog materijala za početnike. 

Ovo je u biti suština svega, i primjenjivo na 99.99% trejdera.
Osim onih par promila koji znaju šta rade i zarađuju fino i u bear i u bull marketu, za sve nas ostale je daleko najbolje ulaganje u BTC koje je sasvim dovoljno rizično.
I ja sam imao hrpu altova, ali sam naučio na svojim greškama i nema više šanse da kupim ikakav alt, uključujući i ETH (njega imam još nešto malo u biti).

slackovic
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 812
Merit: 306View Profile
October 01, 2019, 08:00:48 AM
 #14

Ulaganje u Bitcoin je već samo od sebe rizično a onda još kad se tome pridodaju investicije u altcoine i razne ICO-e rizik postaje enorman. Koliko ljudi zapravo zna šta prodaje i kupuje i za što služi taj altcoin kojeg smo kupili? Većina nas nema nikakvog iskustva u trgovanju i radu sa berzama osim par youtube klipova i nekoliko stranica pročitanog materijala za početnike. 

Ovo je u biti suština svega, i primjenjivo na 99.99% trejdera.
Osim onih par promila koji znaju šta rade i zarađuju fino i u bear i u bull marketu, za sve nas ostale je daleko najbolje ulaganje u BTC koje je sasvim dovoljno rizično.
I ja sam imao hrpu altova, ali sam naučio na svojim greškama i nema više šanse da kupim ikakav alt, uključujući i ETH (njega imam još nešto malo u biti).


Vidiš, moja ideja je totalna suprotnost. Imam nešto BTC-a i ETH-a koji su mi kao sigurno ulaganje i to ne diram. Taj dio mi je 50-60% vrijednosti cijelog portfelja (ovisno o trenutnoj cijeni BTC-a i ETH-a). Ostalo su neki malo jači altovi (pod jačima smatram CMC top 20 ali naravno da nemam sve koji su u top 20) ali i hrpa totalno nepoznatih altova u koje sam uložio neku siću. U idućem bull runu će valjda barem neki od njih krenuti strmoglavo prema gore kao što se dogodilo prije dvije godine. A ako i propadnu, nisam uložio veliku lovu pa mi neće biti žao.

smartmixer.io▀  ▀  ▀  ▀  ▀
▄  ▄  ▄  ▄  ▄

▀  ▀  ▀  ▀  ▀
▄  ▄  ▄  ▄  ▄

▀  ▀  ▀  ▀  ▀
▄  ▄  ▄  ▄  ▄

▀  ▀  ▀  ▀  ▀
▄  ▄  ▄  ▄  ▄

▀  ▀  ▀  ▀  ▀
Make your Cryptos untraceable!
(( ███████ ((    TELEGRAM    )) ███████ ))
▄▄███████▄▄
▄███████▀███████▄
▄███▀▀▀ ▄▄▄ ▀▀▀███▄
▄███ ▄▀▀▀   ▀▀▀▄ ███▄
████ █  ▄   ▄█ █ ████
████▌▐▌ ▀█▄█▀ ▐▌▐████
▀████ ▀▄  ▀  ▄▀ ████▀
▀████▄ ▀▄▄▄▀ ▄████▀
▀█████▄▄ ▄▄█████▀
▀▀███████▀▀
.

NO LOGS
▄▄███████▄▄
▄██████▀▀▀██████▄
▄█████▀ ▄▄▄ ▀█████▄
▄██████ ▀   █ ██████▄
███████   █▀  ███████
████████▄ ▄ ▄████████
▀████▀         ▀████▀
▀███   ▄   ▄   ███▀
▀███████████████▀
▀▀███████▀▀
.

NO SIGN-UP
▄▄███████▄▄
▄███████████████▄
▄███████▀   ▀█████▄
▄████▀  ▀      █████▄
████     ▄▀▄  ▀ ▀████
███    ▄▀▄ ▄▀▄    ███
▀███▄▄  ▀█ █▀   ▄███▀
▀████████ ████████▀
▀███████████████▀
▀▀███████▀▀
.

70% COMSN
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
MIX NOW!
▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
▀  ▀  ▀  ▀  ▀
▄  ▄  ▄  ▄  ▄

▀  ▀  ▀  ▀  ▀
▄  ▄  ▄  ▄  ▄

▀  ▀  ▀  ▀  ▀
▄  ▄  ▄  ▄  ▄

▀  ▀  ▀  ▀  ▀
▄  ▄  ▄  ▄  ▄

▀  ▀  ▀  ▀  ▀
Rikafip
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 126
Merit: 372


★Bitvest.io★ Play Plinko or Invest!


View Profile
October 01, 2019, 08:39:05 AM
 #15

Ulaganje u Bitcoin je već samo od sebe rizično a onda još kad se tome pridodaju investicije u altcoine i razne ICO-e rizik postaje enorman. Koliko ljudi zapravo zna šta prodaje i kupuje i za što služi taj altcoin kojeg smo kupili? Većina nas nema nikakvog iskustva u trgovanju i radu sa berzama osim par youtube klipova i nekoliko stranica pročitanog materijala za početnike.  

Ovo je u biti suština svega, i primjenjivo na 99.99% trejdera.
Osim onih par promila koji znaju šta rade i zarađuju fino i u bear i u bull marketu, za sve nas ostale je daleko najbolje ulaganje u BTC koje je sasvim dovoljno rizično.
I ja sam imao hrpu altova, ali sam naučio na svojim greškama i nema više šanse da kupim ikakav alt, uključujući i ETH (njega imam još nešto malo u biti).


Vidiš, moja ideja je totalna suprotnost. Imam nešto BTC-a i ETH-a koji su mi kao sigurno ulaganje i to ne diram. Taj dio mi je 50-60% vrijednosti cijelog portfelja (ovisno o trenutnoj cijeni BTC-a i ETH-a). Ostalo su neki malo jači altovi (pod jačima smatram CMC top 20 ali naravno da nemam sve koji su u top 20) ali i hrpa totalno nepoznatih altova u koje sam uložio neku siću. U idućem bull runu će valjda barem neki od njih krenuti strmoglavo prema gore kao što se dogodilo prije dvije godine. A ako i propadnu, nisam uložio veliku lovu pa mi neće biti žao.

Ma ja sam inače ziheraš po prirodi, ali je i mene ponio onaj hype krajem 2017 i početkom 2018 pa sam kupovao raznorazne altove, doduše fokusirao sam se na one najjače. Krajem 2018 ili početkom 2019, ne sjećam se više, kad sam gledao ukupno stanje, na kraju ispada da je bilo bolje ostati u BTC i ETH, prihvatio sam gubitak i rasprodao sve što sam imao osim nešto ETH. Nije bilo lako prodati sa 50% Ii više gubitkom, ali danas većina tih još lošije stoji.
Čekao sam i ja alt season, a dok sam čekao, altovi su samo tonuli. Kao što vidimo alt sezone još nema, i ko zna kad će se dogoditi. Ali sam naučio uzeti loss, a mislim da dosta trejdera pada na tome, neće uzeti neki mali loss nego čeka da vrati novce, pa često ne dočeka.

Daniel91
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2030
Merit: 1129View Profile
October 01, 2019, 02:53:23 PM
 #16

Ulaganje u Bitcoin je već samo od sebe rizično a onda još kad se tome pridodaju investicije u altcoine i razne ICO-e rizik postaje enorman. Koliko ljudi zapravo zna šta prodaje i kupuje i za što služi taj altcoin kojeg smo kupili? Većina nas nema nikakvog iskustva u trgovanju i radu sa berzama osim par youtube klipova i nekoliko stranica pročitanog materijala za početnike.  

Ovo je u biti suština svega, i primjenjivo na 99.99% trejdera.
Osim onih par promila koji znaju šta rade i zarađuju fino i u bear i u bull marketu, za sve nas ostale je daleko najbolje ulaganje u BTC koje je sasvim dovoljno rizično.
I ja sam imao hrpu altova, ali sam naučio na svojim greškama i nema više šanse da kupim ikakav alt, uključujući i ETH (njega imam još nešto malo u biti).


Vidiš, moja ideja je totalna suprotnost. Imam nešto BTC-a i ETH-a koji su mi kao sigurno ulaganje i to ne diram. Taj dio mi je 50-60% vrijednosti cijelog portfelja (ovisno o trenutnoj cijeni BTC-a i ETH-a). Ostalo su neki malo jači altovi (pod jačima smatram CMC top 20 ali naravno da nemam sve koji su u top 20) ali i hrpa totalno nepoznatih altova u koje sam uložio neku siću. U idućem bull runu će valjda barem neki od njih krenuti strmoglavo prema gore kao što se dogodilo prije dvije godine. A ako i propadnu, nisam uložio veliku lovu pa mi neće biti žao.

Ma ja sam inače ziheraš po prirodi, ali je i mene ponio onaj hype krajem 2017 i početkom 2018 pa sam kupovao raznorazne altove, doduše fokusirao sam se na one najjače. Krajem 2018 ili početkom 2019, ne sjećam se više, kad sam gledao ukupno stanje, na kraju ispada da je bilo bolje ostati u BTC i ETH, prihvatio sam gubitak i rasprodao sve što sam imao osim nešto ETH. Nije bilo lako prodati sa 50% Ii više gubitkom, ali danas većina tih još lošije stoji.
Čekao sam i ja alt season, a dok sam čekao, altovi su samo tonuli. Kao što vidimo alt sezone još nema, i ko zna kad će se dogoditi. Ali sam naučio uzeti loss, a mislim da dosta trejdera pada na tome, neće uzeti neki mali loss nego čeka da vrati novce, pa često ne dočeka.


Ista priča je i kod mene, na vrhuncu sam krajem 2017. kupovao puno altova, ali sam duže od tebe čekao da ih prodam (i više izgubio), sve se nadajući da ću vidjeti ''oporavak'' koji se nikada nije dogodio Smiley
Dobra škola za ubuduće.

███████████████████████████
█████████▀▄▄▄▄▄██▀▀████████
█████▀▄█▀▀▄▄▄▄▄▄▄▀▀▄▄▀█████
████ █▀▄███████████▄▀██████
███▄█ ███████▀ ██████ █ ███
██▀█ ███  ▀▀█  ▀██████ █ ██
██ █ ████▄▄      ▀▀▀██ █ ██
██ █ █████▌        ▄██ ████
███▄█ █████▄▄   ▄▄███ █▀███

████▀█▄▀█████▌  ▀██▀▄█ ████

█████▄▀▀▄▄▀▀▀▀   ▄▄█▀▄█████
████████▄██▀▀▀▀▀▀██████████

███████████████████████████
|▄█████████████████████████▄
███████████████████████████
████████▀▀▄▄▄▄▄▄▄▀▀████████
██████▀▄▀▀██░░░██▀▀▄▀██████
█████░██▄░░▄▄▄▄▄░░▄██░█████
████░█▀▀░▄██▄▄▄██▄░▀░█░████
████░█▄▄░█░█░░░█░█░▄▄█░████
████░██▀░▀██▀▀▀██▀░▀▀█░████
█████░█░▄▄░▀▀▀▀▀░▄▄░█░█████
██████▄▀██░░▄██░░██▀▄██████
████████▄▄▀▀▀▀▀▀▀▄▄████████
███████████████████████████
▀█████████████████████████▀
▄█████████████████████████▄
███████████████████▀█▀░█▀▄█
████████████████████░░░░░▀▄
████▄▄▄▀██████████▄▄░░░░░░▀
███████▀▄░▀▄░░▀▀███▄█░░░░░█
██████▀▄▄▄▀░░░░░░░▀█▄█░█▄█▄
█████▀░░░░░▀▀▀░░░▀▄▀███████
█████░░░░█░███░█░░█░███████
█████▄░░░▀░▀▀▀░▀░▄▀▄███████
██████▄░░░░▀▀▀░▄▄▀▄████████
████████▄▄░░░░▀▄▄██████████
███████████████████████████
▀█████████████████████████▀
▄█████████████████████████▄
█████████████▐░░░░█████████
█████████████▐▄▄▄▄█████████
██████▀█▀███▀▀▀███▀█▀██████
███████▄▀▄▀▀░█░▀▀▄▀▄███████
█████████▀▀█▀▀▀█▀▀█████████
████████░█▀▀▀█▀▀▀█░████████
███████░█▀▀█▀▀▀█▀▀█░███████
██████░█▀▀▀█░░░█▀▀▀█░██████
█████░█▀▀█▀▀▀█▀▀▀█▀▀█░█████
████░█▀█▀▀▀█▀▀▀█▀▀▀█▀█░████
███████████████████████████
▀█████████████████████████▀
▄█████████████████████████▄
███████████████████████████
███████████████████████████
█████████▀▀▀███████████████
█████▀▀░░▄▄░░░▄████████████
█████▀▄░▀░▄▄▀▀░░▀▄░▄▀██████
█████░░▀█▀░░▀▀░▄░█▄▄▄▄█████
█████▌▀▄▐▌░█░▀░▀░█░░░░█████
██████▄░░█░░░▀▀░▄▀░▀░██████
████████▄▐▌░▄▄█████████████
███████████████████████████
███████████████████████████
▀█████████████████████████▀
▄█████████████████████████▄
████████████████████▀▀▀░███
████████████████▄░░░░░░░███
█████████████████▀░░░░░▐███
███████████████▀░░░░▄▄░████
█████████████▀░░░░▄████████
██████████▀▀░░░▄███████████
███████▀░░░▄▄██████████████
███▀▀▄▄▄███████▀▀▀▀▀███████
███████▀▀▀▀▀█░░░░░░░░▀█████
██▀▀▀▀░░░░░▄░░░░░░░░░▄░░▀▀█
░░▄░░░░▀▄░░█▄░░░▄▀░▄█░░░░░░
▀▄░▀█▄▄███▄███▄██▄███▄▄▀░▄▀
|ROULETTE
MINES
TOWERS
DICE
CRASH
──── ─── ─
cryptofrka
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 630
Merit: 157


★Bitvest.io★ Play Plinko or Invest!


View Profile
October 02, 2019, 10:37:20 AM
 #17

Ja sam preživio bear market da bih poginuo na bullu Grin

Otišao sam na 5 dana u Englesku bez laptopa kad je BTC otprve probio 6500 gdje sam stavio sell order. Da sam bio doma odmah bi bio kupio 6800 na retestu, ovako sam bio presretan kupiti 7500 na drugom retestu. 15% gubitka cijelog portfolija u tjedan dana, jebiga, poklopiš se po glavi i ideš dalje.

Ušao sam u kripto 15.1.2017., sad imam duplo više BTC-a nego onda pa sam, naravno, poprilično zadovoljan. Bez par početničkih grešaka moglo je i puno bolje.

Maotezi
Member
**
Offline Offline

Activity: 154
Merit: 36

Nothing Sir!


View Profile
October 25, 2019, 05:16:00 PM
 #18

Stvarno si obuhvatio osnovne i logičke činjenice koje treba koristiti i paziti pri koriscenju, sve si to stavio u jedan segment, Fantasticno.
Ali moramo shvatiti da ovo sto si naveo, iako je logicno pri trejdu, moramo primenjivati, imati sistem racionalisanja u primeni i ni jedno pravilo ne izostviti, kako bi trejd bio uspesan.

Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!