@Cygan farmiłes tego ace-a ja się nie odwarzyłem, jestem ciekawy jesli mógłbyś podać w przybliżeniu za zablkowoanie 1 bnb na 24 h jaki był przydział
Całość, przy zdumpowaniu w pierwszym dniu handlu, po około 14$, dało niecałe 4% zwrotu. Czyli za dobę byłby 0.8% wsadzonej torby. Osobiście nie kupowałbym BNB tylko pod to, bo zwykle news o nowym lauchpadzie jest front runowany, co widać na wykresie, a potem insiderzy realizują zyski i zwykle zmienność na kursie jest większa niż zysk z lauchpada. Bardziej jest to prezent dla długoterminowych inwestorów. 10 takich lauchpadów na rok i mamy APY na poziomie 20-30% przy deflacyjnym coinie (ok 5% w skali roku).
edit:
warto jeszcze dodać kilka słów o "fair mode":
"About Fair Mode
Fair Mode is a new model launched by Binance Launchpool. Designed to protect and maximize the interests of the community and retail users, Fair Mode will allot significantly more tokens to the community under its initial circulation phase, and all Launchpool tokens will be released before the listing. Additionally, Fair Mode will permanently prevent some allocation from entering circulation to further reduce inflation pressure. For more details, please refer to Exploring Tokenomics Models and Developments."
I tak oto nowy lauchpool to aż 11% całego supply rozdane w 7 dni, co stanowi 44% całego supply dostepnego pierwszego dnia handlu. A supply z pierwszego dnia handlu to 25% całego supply.
Dla porównania NTRN dawało 2% całego supply rozdawane w 20 dni (czyli 15 razy mniejszy zwrot dziennie). co stanowiło niecałe 10% całego supply dostepnego pierwszego dnia handlu. A supply z pierwszego dnia handlu to 21.7% całego supply.
Na moje oko zwiększa to zwroty z lapuchpooli nawet 4 krotnie dla inwestorów długoterminowych i 15 krotnie dla tych co kupowali tylko na okres lauchpoola.