I kolejne 2, tym razem jest to hodlers aidrop (CAT i PENGU).. Jutro listing.
Postanowiłem zrobić dla was małe podsumowanie. Zbliża się końcówka roku więc postanowiłem sprawdzić ile dało hodlowanie BNB w 2024 roku.
W ciągu roku można było łacznie zdobyć 25 tokenów. (MOVE, THE, USUAL, SCR, HMSTR, CATI, DOGS, BANANA, IO, NOT, REZ, OMNI, SAGA, ENA, ETHFI, AEVO, PORTAL, PIXEL, ALT, MANTA, XAI, AI, TON, LISTA, BB, VANA).
Jakie dało to ROI? Ściągąłem dziś listę transakcji z ostatniego roku. Wszystkie tokeny sprzedawałem od razu jak tylko dostałem, więc nie można tu mówić, że coś zawdzięczam swojemu researchowi itp. Zwrot jaki otrzymałem to po prostu wartość tokenów jakie dostałem w pierwszym dniu jak tylko mogłem je sprzedać. Nie ufam nowym altom, moim zdaniem sam pomysł na projekt nie jest wart $500 mln, ale to inna dyskusja... zakładająć, że średnia cena tego roku dla BNB to około 540$, to wartość tokenów jakie sprzedałem stanowiła aż 31.2% mojej torby w BNB. Do końca roku pewnie dobijemy do 35%
Średnia dywidenda dla S&P500 nie przekracza 2%. Dla WIG20 to 4%. Dla BNB to 35%

a warto dodać, że jest to osiągnięte bez pompowania supply, bo cały coin pozostaje deflacyjny na poziomie około 6% rocznie.
EDIT:
Dziś dostałem is przedałem CAT i PENGU, co dało już 34% APY. PENGU dziś odpaliło się na niesamowicie wysokiej wycenie, bo aż 3 mld$ ...za meme coina, bez wartości, w pierwszy dzień handlu ...