"Uygulamaya Dönüşmeyen Bilim, Doğru İle Yanlış Arasında Bir Yerdedir"
Ebuliz El-Cezeri
Elinde taşları yontarak kesici, delici aletler yapan ilk insanlar bir devrim silsilesi oluşturup Taş Devrini başlatmış. Ardından gelenler bakır, tunç ve demiri dövüp Maden Devrine dönüştürmüş dünyayı. Yazıyı icat eden insanlarla birlikte İlk Çağ ardından Orta Çağ sürmüş... İstanbulu fetheden Sultan Fatih ile Yeni Çağ açılıp tarih akıp gitmiş.
Günümüzde ise devrimler çok hızlı yaşanıyor. Sanırım bir yerlerde teknoloji çağını hızlıca atlayıp
Blockchain Çağına girmiş olabiliriz. Bitcoindeki ilk zinciri, genesis bloğu başlatan Sathoshi 2010'da başlattı bu çağı. Bankacılık başta olmak üzere Devlet anlayışına kadar bütün felsefeleri sarsıcı bir devrim bu aslında. Günümüzde sadece coin, pump, 100x, hype, para gibi algılıyor olsakta esasında söz konusu devrim çok daha
içten sarsıcı bir konu. Alışverişlerimizde, ticaretimizde üçüncü taraf kişileri kaldırıyor evet bunu biliyoruz. Ama aynı zamanda üçüncü taraf gerektiren güven kayıtlarında da Blockchain hayatımızı saracak. Sizin bütün kayıtlarınızı, mülklerinizi, tapularınızı, araçlarınızı, evliliğinizi, boşanmalarınızı, suçlarınızı, ödüllerinizi, itibarınızı, CV'nizi kayıt altında tutan devletlere, hakemlere, noterlere aslında gerek kalmayacağı bir gelecek kurguluyor Blockchain.
Neyse yazımın asıl maksadından uzaklaşmak istemiyorum. Bunlar "Blockchain ve Gelecek" adlı heyecan veren farklı bir makalenin konusu olabilir.
Bizlere, bir çok farklı gelecek vaadeden, Blockchain tabanlı projeler mevcut. Öyle orijinal, çığır açıcı, beyin yakan, ufuk açan fikirler yazılıyor ki Whitepaper'larda bazen insan küçük dilini yutuyor. Gerçekten heyecan verici!
Peki bu projelerden fikirlerini uygulamaya dönüştürenler, adım atanlar hangileri? Birlikte takip edelim. Gerçek banada insanlığın faydasına, bir şeyleri kolaylaştırabilen, uygulamaya dönüşebilen projeleri kast ediyorum. Bu yolda attıkları adımları birlikte takip edelim istiyorum.Alternatif Kripto Paralar kategorisinde fiyatlar haricinde tartışmak istediğim bir konu da bu.