katılıyorum ama bir fark var. beyaz yakalı ve parti bağlantısı olmayan ne kadar küçük şirket varsa bunların vergi olarak tepesine çöküyorlar. iddia ediyorum, bizim ülkemiz dışında orta-alt sınıf maaşlı çalışan beyaz yakalının ödediği vergi dünyanın hiç bir yerinde yoktur. Suriyeli işletmelerle uğraşmıyorlar, bir de hükümet yanlısı şirketlerle.
adam maaşıyla 1 araba alsa, arada sırada sigara alkol kullanıyorsa, aracına benzin alıyosa zaten korkunç düzeyde vergi kesiliyor. daha maşını almadan %30 gelir vergisi, sosyal sigorta primi vs onları saymıyorum bile. Zaten en adaletsiz vergi bu tip vergilerdir. 10 milyon doları olan adama da trafik cezası aynı, 3000 bin maaş alana da, ufak esnafa da. Adam koçanı alıyor geçiriyor da geçiriyor. Zaten nufuzlu adam bir alo diyor iptal ettiriyor. Gariban da ödesin dursun.
Daha yakın arkadaşıma olan olayı anlatayım, arkadaşım kavşak içinde, yan yoldan süratli gelen bir kamyonet laps diye önüne atlıyor. arkadaşım da asılıyor tam tam fren duruyor. Bu bir şey demeden kamyonetteki diyor ki, kavşağa gelirken yavaşlayacaksın. Diyor ki benim hızım 20-30 bile değil. zaten istanbul içinde trafikli bir yer öyle hızlanamazsın bile. Arkadaş kavşak içinde olduğu için zaten yol onun, yani kamyonet trafik kurallarına uymuyor.
Bilin bakalım kamyonet ne kamyonu
trafik vakfının araç çekerken kullandığı çekicilerden
. içindeki bağıran kişi de sivil kıyafetli polis. 1 hafta sonra ceza geliyor 250 küsür TL. Adam hem kavşak kurallarını bilmiyor, hem katil gibi geliyor. üstelik kuralı bilmeyen katil gibi araçların üstüne süren kişi trafik polisi
üstüne bir şey demeyen adama kendi bilmediği trafik kuralına göre ceza yolluyor. kayıtları var itiraz etse 1 sene sonra %100 iptal olur, ama işte uğraşmak istemedi ödedi geçti.