/snip
Ja sam stekao utisak da su oni znali za to od ranije, ali su iskoristili treutnu guzvu, pa da ublaze pad rejtinga deleci dramu sa konkurentima
Ma naravno da su znali. Vjerojatno im je ova vijest s Trezorom dobro došla da se ne digne tolika galama oko njih kad je poznatiji proizvođač u istom problemu.
I što sad reći nekome tko te pita kako kupiti hardware wallet. Ako mu kažeš da kupi direktno od proizvođača, postoji dosta velika šansa da će mu podaci procuriti. S druge strane, ako mu kažeš da ode u trgovinu i kupi uređaj, ne možeš znati je li netko petljao po njemu. Iako, nekako imam osjećaj da je veća šansa da će procuriti podaci nego da je netko u našoj trgovini petljao s uređajima.
Ma iskreno, da sada trebam kupovati hardware wallet, jednostavno bih otišao u najbližu prodavaonicu Linksa i tamo ga kupio, bez davanja osobnih ili bilo kakvih podataka, platio cashom i to je to.
Mislim da bi trenutno to bio puno manji rizik nego naručivati hardware wallet direktno od proizvođača.
Nije Links neki mali privatnik već veliki uvoznik informatičke opreme za Hrvatsku s dobrom reputacijom pa nekako imam više povjerenja u njih, da neće petljati po tim uređajima, nego u firme tipa Ledger, Trezor... da će znati sačuvati naše privatne podatke od hakera.
Ako i hakiraju Links, naše privatne podatke neće naći.