Arkadaşalr twitterda bir video var batmanda yaşanmış kan davası sanırım birisi diğerine saldırmış adam yerde yatıyor her yer kan gölü polisler saldırgana müdehale etmiyorda kameraya alanlara müdehale ediyor orada ki saldırıya yuğrayan kişi kan kaybından ölüyor. saldırgan saldırdığı kişinin ölene kadar başından ayrılmıyor ve polislerimiz sadece izliyor.
yav ne olacak bizim bu halimiz kimse kendi görevinin ne olduğunu tam olarak bilmiyor. bilsede görevini yapmıyor. hadi yapmıyor yapmadığı halde neden yapmadın diye sorgulanmıyor.
Neden ? suçluyu yakalamamış mı polis ? videoyu ben görmediğim için bir şey diyemiyorum.
Ama Polis ve bireysel silahlanma hakkında birkaç sözüm olacak.
Öncelikle Polis;
Derler ya; Polis sizin can ve mal güvenliğiniz için bir kurumdur. Yada öyle bilinir, hissederiz.
Hiçte öyle değil. Polisin tek görevi aranan suçluyu yakalayıp hukuksal yargı makamlarına teslim etmek.
Polis bizim malımızı koruyamaz, canımızı da koruyamaz. Hırsız malınızı çalıp görürür. Polis sonradan gelir tutanak tutar.
Çalınan çalınmıştır ve geri gelme ihtimali çok azdır.
Birisi birisini öldürür, polis yine sonradan gelir. Polis o kişinin ölmesine, öldürülmesine engel olamaz. Suçlu yakalanır ise ceza alır. Ama ölen ölmüştür.
Birisinin kardeşimi öldürdüğü için müebbet ceza alması beni rahatlatmaz. Çünkü kardeşim ölmüştür.
Yani polis bizim malımızı da canımızı da koruyamaz.
Şimdi insanların mallarını korumada birazda kendilerinin sorumlu olduğu söyleniyor. Örneği diyorlar ki ; Güvenlik önlemini alsaydın. Alarm, kamera, çok iyi kilitler vs falan. Sigorta şirketleri bile, eğer sen yeterli güvenlik önlemini almadıysan seni yarı yolda bırakır ödeme yapmaz, yada iş çok uzar.
Mal kısmı böyle . Eee peki can ?
Can güvenliğimi nasıl sağlayacağım sokaktaki saldırgan, kötü niyetli, katile karşı ?
Bunun içinde "Sen kendi güvenlik önlemini al" demeleri gerekmez mi ? Mal için diyorlar.
Ben eli silahlı biri karşısında güvenlik önlemimi nasıl alabilirim ?
Sonrada çıkar, bireysel silahlanmaya karşıyız saçmalıklarını uydururlar. Bireysel silahlanma olmaz ise, silahlı birine karşı kendimi nasıl koruyabilirim ?
Birisi kafama silahı dayayınca, dur polisi arayayım gelsin çözsün meseleyi diyebilir miyim ?
İnsanın can güvenliğini devlet sağlayamıyor ve silahlanmanın önüne geçemiyor ise, o halde bireysel silahlanmayı tamamen serbest bırakmalıdır ki; Eli silahlı biri benim canıma, ailemin canına kast etmeye teşebbüs ettiği zaman, kendimi savunabilme şansım olsun. Yoksa maça silahsız olarak 1-0 yenik başlıyorum zaten.
Silah birilerinin elinde olup birilerinde olmadı mı tehlikelidir. Güç dengesi bozulur. Ya kimsede olmayacak yada herkeste olmalıdır. Bu güç dengesini de devlet sağlayabilmelidir. Silah savunma amaçlı kullanılmalıdır. Saldırı amaçlı kullananlar ise idam edilmeli veya müebbet içeri tıkılmalıdır.
Geçtiğimiz senelerde kadınların çantasında taşıdıkları biber gazına bile yasak ve ceza getirdiler. Ee bu kadın nasıl savunacak kendini ?
Bir kadın saldırgan bir erkeğe karşı silahsız olarak kendini nasıl savunabilir ?