Kao sto sam neki dan obecao, evo i mjesecne analize naseg boarda. Kao i vujek, pregled je napravljen pomocu @DdmrDdmr Merit Dashboarda and @TryNinja Ninjastic.spacea.
Broj postova tijekom Srpnja 2022.U navedenom periodu napisano je 245 postova na nasem boardu sto je nastavak negativnog trenda tako da je nazalost 6/2022 bio samo iznimka. Sad kad je slackovic opet bez kampanje ne cudi da smo imali takav pa da mislim da se slicne brojke mogu ocekivati i u slijedecem pregledu.
A evo i charta u kojem se vidi kako je to izgledalo sve od pocetka 2018 pa do danas, koji bas ruzno izgleda te ne mislim da se moze drasticno promjeniti. Ali opet, vidis e na chartu da je bilo tih perioda kad je bilo manje akitvnosti pa smo se opet digli tako da ko zna, iako mislim da bi se za tako nesto ovaj forum morao reformirati a pitanje je da li je kasno za sve to.
Ako se gleda cista nasa pozicija u uspredbi sa ostalim boardovima to i ne izgleda tako lose jer ima dosta manje aktivnih boardova ali takodjer smo nekad bili tu negdje sa Talijanima i Spanjolcima a vidimo gdje smo sada od njih.
Po pitanju akitvnih clanova stojimo jos losije te je i tu ostvaren pad u odnosu na 6/2022 kad smo imali 23 clana koja su napisala makar 1 post.
Analiza merita za Srpanj 2022.Tijekom Srpnja u nasem boardu podijeljeno je 144 merita sto je dosta veliki pad u odnosu 6/2022 koji nam je bio jedan od najboljih mjeseci uopce (bar po tom pitanju). Unatoc padu, mislim da je broj merita i dalje prilicno solidan ako se uzme u obzir mala koliicna postova jer se sjecam da smo nekad imali i 3-4 pita vise postova na istu kolicinu merita tako da je to jos sve dobro po tm pitanju.
Evo i tablice u kojoj se vidi tko je i koliko dao/primio merita. Lista je nazalost sve manja i manja
Kao sto se vidi iz prilozenog chart, po pitanju merit/post ratia stojimo odlicno: 0.59 tijekom 7/2022 te 0.44 u zadnjih 12 mjeseci. Mislim da smo sasvim zasluzeno pri vrhu, uzimajuci u obzir kvalitetu nasih clanova i manjak spama i shitpostova u nasem boardu.
I za kraj lista aktivnih clanova naseg boarda te broj postova. Slackovic je opet na vrhu, unatoc tome sto mislim da nije cijeli mjesec bio u kampanji a tu je dosyta blizu njega bio i Daniel91 koji bi mozda cak mogao slijedeci mjesec opet preuzeti titulu ako nas najaktivniji clan uskoro ne updane u novu kampanju.
1. slackovic [51]
2. Daniel91 [44]
3. Trofo [35]
4. dkbit98 [24]
5. casperBGD [21]
6. Rikafip [14]
7. cryptofrka [14]
8. Pmalek [11]
9. FatFork [9]
10. CroBoy12 [7]
11. Jstallone [6]
12. Bitcoin Store [2]
13. freigeist [2]
14. sbogovac [2]
15. Hazeldrew [1]
16. cryptoshupak [1]
17. examplens [1]
Mislim da se iz prilozenog vidi kuda sve to vodi, ali mislim da se ne treba bojati za opstanak foruma (a pogotovo ne naseg lokalnog boarda jer imamo dosta primjera mrvih boardova koji nisu ukinuti) dok god ima signature i altcoin kampanja. Bas zbog tog sto su one glavna stvar odrzava ovaj forum aktivnim mislim da se nece nikada ukinuti jer su na vrhu toga itekako svjesni. Jedini problem je sto ce u nekom trenutku ovi koji se oglasavaju ovdje skuziti da imaju sve manje publike te da im se i ne isplati vise trositi novce na reklamu ovdje te pokrenuti lancanu reakciju. Doduse, ne mislim da ce se to dogoditi tako skoro nego kroz koju godinu.