Da se ne bi reklo da uvijek slackam i objavljujem ove preglede na kraju mjeseca, evo jednog malo ranije nego inace. Pregled je standardno napravljen uz pomoc @DdmrDdmr
Merit Dashboarda i @TryNinja Ninjastic.spacea pa ako zelite vidjeti detalje, bacite oko na te toolove.
Broj postova tijekom Sijecnja 2023Tijekom navedenog perioda na nasem boardu napisano je 329 postova sto je povecanje od 20% u odnosu na 12/2022 tijekom kojeg je napisano 273 posta. U proslom pregledu sam napomenuo da ocekujem vece brojeve od prethodog mjeseca jer nam se pojavilo par novih clanova tako da se na kraju to i ostvarilo te se nadam da ce novi clanovi nastaviti doprinositi kao sto su do sada.
Ovdje se vidi kako se kretao broj psootva od kraja 2017 pa do danas. Trend je i vise nego ocit ali se ipak da primjetiti da smo ipak usporili taj pad u zadnjih godinu dana sto je svakako dobra vijest. Da skroz okrenemo trend bi nam trebalo jos par aktivnih clanova a s obzirom da izgleda da bi najgori bear mogao biti iza nas, mozda se netko i pojavi.
A ovakva je situacija kad se usporedimo sa ostalim boardovima. Unatoc padu, i dalje smo tu negdje oko sredine jednostavno zato sto je vecina ostalih boardova takodjer pala po borju postova, dok se rast vidi jedino kod Nigerijaca koji su nedavno dobili svoj board te Pakistanaca koji pokusavaju dobiti board.
Posto onaj moj pregled iz mete drugi redovno prenose u svoje lokalne boardove pa me Telegram bot obavijesti, cesto bacim oko da vidim kako oni komentiraju situaciju. Zanimljivo je vidjeti da i na ostalim boardovima kukaju kako su im brojevi pali, pa cak i na onim najaktivnijima kao sto su Ruski, Njemacki i Turski tako da eto nismo usamljeni po tom pitanju.
Analiza merita za Sijecanj 2023Tijekom proslog mjeseca na nasem boardu je podijeljeno 263 merita sto je blago povecanje u odnosu na mjesec ranije tijekom kojeg je podijeljeno 249 merita. Netko bi mozda ocekivao i vece povecanje s obzirom da nam se broj posotva povecao za 20%, ali i ovaj broj je u biti super i fino je vidjeti da smo se zadnjih par mjeseci stabilizirali na preko 200 merita dok smo ranije dosta varirali po tom pogledu.
Lista svih onih koji su podijelili i primili merit. Tijekom proslog mjeseca 14 clanova je podijelilo merit dok ih je 18 primilo merit tako da su brojevi su jako slicni onima iz 12/2022 (14/19).
Kad se usporedimo sa ostalim lokalnim boardovima, stojimo nesto bolje nego kad je rijec o broju postova. Na vrhu su naravno standardna imena dok smo mi u biti super s obzirom na napisan broj postova.
I za kraj ove serije chartova, ovako stojimo kad se usporedimo sa ostalima po pitanju merit/post ratia. kao sto se vidi situacija je odlicna te smo i dalje pri samom vrhu sto mislim da i zasluzujemo s obzirom na kvalitetu naseg boarda te manjak shitpostera i spama.
Lista aktivnih clanova tijekom Sijecnja 2023Tijekom navedenog razdoblja na nasem board 23 clana su napisali makar 1 post, sto je minimalno povecanje u odnosu na 12/2022 tijekom kojeg su 22 clana bila aktivna. Na vrhu je naravno slackovic sa 50 napisanih postova, dok su iza njega ne predaleko Trofo sa 40 postova te Daniel91 sa 39.
Red je spomenuti i novog (uvjetno receno novog jer je duze vrijeme na forumu ali nije pisao kod nas) clana Joobra koji je upao u top 10 sa 18 psootva a fino je vidjeti da je SirJohnVonSlotty i dalje dosta aktivan te se nadam da ca obojica novih clanaova nastaviti istim tempom.
1.
slackovic [51]2.
Trofo [40]3.
Daniel91 [39]4.
Pmalek [37]5.
dkbit98 [32]6.
cryptofrka [22]7.
SirJohnVonSlotty [21]8.
Rikafip [19]9.
JooBra [18]10.
FatFork [15]11.
casperBGD [14]12.