Vallaha yatırım tavsiyesi vermek hiç adetim değildir. Yine bir tavsiye olarak değil düşüncemi belirtmek istiyorum sadece.
Acelen yok ve anladığım kadarıyla bu para senin için sadece yatırım amaçlı yani hayati bir önemi yok.
Acelen yok
vur kaç istiyorsun
ciddi bir miktarın var
yatırıma en uygunu arıyorsun.
Yukardaki 4 maddenin işaret ettiği 1 tane coin var zaten: BTC
Arkadaşın dediği gibi efsaneden ötesi yalan gibi duruyor çünkü BTC hariç fiyatını geri toplayan olmadı henüz. Antika değeri dahi olsa yine bir değeri olacak coin BTCden başkası değil.
ETH'nin de büyük potansiyeli olduğunu unutmayalım. Ben her zaman BTC'nin en mantıklı yatırım aracı olduğunu düşünsem de, yatırımımı sepet olarak yapardım.
Sepet 1%60 BTC
%30 ETH
%10 (Riske girilebilecek, piyasaya son 1-2 yıl içinde girip, projesi iyi olan ama fiyatı düşmüş olan. WPP, NPXS, HOT, FRM, LTO, TFB ... Araştırıp en iyiyi bulmak size kalmış. Bunların hepsi süper para kazandırmaz, ama bazıları yüklü kazandırabilir.)
Sepet 2 - Biraz risk arttırılmak istenirse;
%40 BTC
%20 ETH
%20 TRX - EOS - LTC gibi major ilk 20'de yer alanlar.
%20 yukarıda riskli diye bahsettiklerim.
Bu sepetlerin mantığı şu, yükseleni seni tatmin ettiği yerde satacaksın, düşeni duruma göre değerlendirip ya bekleyecek ya da ortalamanı düşürmek için, sattıklarından kazandığın parayla alım yapacaksın.