Trust sistemi yillardir aktif olmasina ragmen sunu farkettim ki, Turkce bolumundeki cogu uye tam olarak liste olusturmanin ne anlama geldigini ve niye trust listesi olusturmanin ne kadar onemli oldugunu bilmiyor. Neye gore, kime gore pozitif "trust" eklemesi gerektigini bilmeyen arkadaslara bir soru niteliginde bu konuyu acmak istedim.
Sizin gozunuzde kim, neden ve ne zaman
pozitif trust hakediyor? Gelin tartisalim.
Ayrica suanki trust listenizden de bir kac kisiyi neden eklediginizi, pozitif mi negatif mi eklediginizi de ornek olarak sunabilirsiniz. Sistemi yeni gorenler, yeni baslayanlar icin yardimci olur.
Vispilo'nun Trust Rehberi [Turkce] Trust nedir, ne degildir bilmeyen arkadaslar buraya bakabilir.
Kendi trust listemden ornekler:
EFS - Kendisini uzun zamandir taniyorum, daha once bir cok kez bir cok konuda sohbet ettik. Genel olarak goruslerini begeniyorum, kendisi ayni zamanda uzun suredir Bitcointalk Turkce bolumu moderatoru.
cakir = Turkce bolumunun, hatta genel olarak forumun guzide insanlarindan biridir. Ne kadar artik aktif olmasa da belki bir gun doner diye umut ediyorum. Eski donemlerde bir cok kisiye Bitcoin ve altcoinler hakkinda hem teknik detay hem fiyatlar konusunda yardim etmis, Turkce bolumune zevk katmis bir insan.
Benim gozumde bu iki insan Turkce bolumundeki gecmisinden dolayi gercekten trust hakeden insanlar, trust sisteminin asil nedeni olan "kartvizitlik" ve "itibar" hesaba katildiginda bu iki insanin iyi bir orneklem olusturdugunu dusunmekteyim. Sizlerin dusuncesini de bekliyorum.