Benim en çok kafama takılan birşey var. Bu evcil hayvan besleyen kişiler belli bir süre geçtikten sonra sıkılınca o hayvanı hayvan satan yerlere mi veriyor ya da sokağa gelişigüzel bırakıp geçiyor mu? Belediye bu kadar hayvanları topladığı halde çevrede her daim köpek vs oluyor. Büyük ihtimalle bu hayvan besleyen kişiler sokağa bırakıp kaçıyor. Bu da ciddi bir mesele bence
Oyuncak mi abi onlar canı sikilinca kenara atsın
) bu hareketi yapan gotoslar var. Bu hareketi yapacak insan her şeyi zamanı gelince bırakır. Yani sahiplendiği varlığın bir canlı olduğunu o güne kadar ailesi anlatamadiysa ne o inşandan ne de çevresinden hayır gelir. Bu tip insanlara selam bile vermeyin çünkü onlar için hiçbir şeyin değeri yoktur.
Ben mesela 7-8 yaşlarındayken köpek yavrusunu kapıp eve getirmiştim. Annem, evin ortasına köpeğin isedigini görünce "gospo, aldığın kişiye geri ver. " demişti. Demek istediğim 7 yaşındaki bir çocuk zekasına sahip olacak insan ancak bu hareketi yapar. Ben o köpeği alırken ilerisini hiç düşünmemiştim. Apart dairesine köpek sokup 7 yaşında ona bakacağım ahahhaa. Ama annem hala o köpeğin çok tatlı olduğunu söyler.
Oturduğumuz ev bahçeli, ağaçlı bir ev ve etrafı sanayi, ticari dükkan ile çevrili, başka da ev yok. Gelip geçerken bazı O***pu çocukları, pet shoptan satın alıp bakmadıkları hayvanları atıyorlar. Bakıyorlar aaa bizim oytulumuz burada rahat rahat yaşar doğal ortam diye salıyorlar. her yeşili doğa sanacak kadar beyinsizler. O köpek, kedi saatler ağlıyor bizim kafamızı sikiyor gece gece biz kalkıyoruz, bakıyoruz ne oldu diye. tasmalı köpeği bırakıyor O***pu çocukları. Bırakacaksan siktir git başka yere bırak, kendi kendine vizdan yapma burada yaşar diye. Sonra biz uğraşıyoruz, kıyamıyor da insan. köpek gözünün içine bakıyor, bir tas su ver bir başını okşa diye. çünkü terk edilmiş kalmış, mamadan başka bir şey yememiş 1 kere sokakta kalmamış.
Bir O***pu çocuğu vardı küçükken hatırlıyorum, şiddete karşı bir insanım ama bulsam onu bayıltana kadar sopayla döverim. O***pu evladını okuldan gelirken yeşil bir lada ile evin önünde gördüm, beni eve girerken görünce gazladı gitti. neyse 10 dk sonra baktım miyavlama ciyaklama sesi. yeni doğmuş 4 yavru bırakmış ama 1 günlük falan.
o zaman biz de normal orta sınıf aileyiz, sobalı evde otuyoruz kendi kendimizi zor döndürüyoruz veterinere gidecek para vs de yok ben anca kendim simit meyva suyu ile besleniyorum.
Neyse ben de 2-3 gün boyunca şırıngayla besledim bunları, ama kıştı, odunluğun oraya koydum onları, bizimkilerden gizli. bir de yanlarına sıcak su koyuyordum dolmuşa binmeden önce sabah 7.00 gibi göt kesen soğukta. neyse okuldan arada geliyorum bakıyorum ölmüşler mi diye. çünkü hava soğukken hareketsiz kalıyorlar, sıcak su şişesi olunca biraz canlanıyorlar,
neyse ölen oluyor bir yandan mezar kazıyorum yavru kedi için bir yandan küfür ediyorum o o***pu çocuğuna. olan ölenlerin bini bir para uğraşıyorum aman ölmesinler aman sıcak kalsın diye öğle arasında bile gidiyorum çaktırmadan sıcak su koyuyorum dönüyorum. ama 15 gün içinde 4 ü de öldü.
O O***pu çocuğu orman cini pet shoptan aldığı kedi yavrulayınca, bir 15 gün ya da 1 ay kadar baksaydı, o halde olmazdı o kediler. O***pu çocuğu daha ilk gün gelmiş evin oraya getirmiş. sanki kendi kendine yaşayacak o kediler. O***pu çocuğunun beyni olsa zaten aklına gelir nasıl yaşacak diye.
O hayvanlara vicdansızlık yapanlar, bilin bir savaş durumunda ülkesini ilk satacak komşusunu kesecek, bir açlık durumunda kendi çocuğu kesecek, yiyecek insanlar. Sırf kendi tatmin olsun diye parasıyla kedi satın almasını biliyor ama O***pu çocuğu.
Böyle böyle neler oldu her sene 3-4 tane kedi köpek bırakıyorlar evimizin önüne ağacı gören pet shoptan aldığını bırakıyor. Vicdansız O***pu çocukları.