Hocam coinler ya da tokenler karta yüklü olsa ve tıpkı bazı kartlarda olduğu gibi okutup geçiyoruz o özellik olursa çok güzel olur bence. Pundix böyle bir işe girişecekti ama ne oldu bilmiyorum.
Pundix'in proje kartla alakalı değil POS'la alakalı değil. Pundix'in cüzdanın da tuttuğunuz kriptolarla temelde NFC veya QR kod okuma ile ödeme yapmaya dayanıyor. Gerçi sanırım fiziksel kartlarla ilgili de çalışmaları var ya da olacak.
Az önce okuduğum bir makale'de (aşağıda paylaşacağım) crypto.com'un CEO'sunun açıklamaları yer alıyor. Tabi ki kendi platformunun kripto kart sunmasının etkisiyle birlikte bu makaleyi değerlendirmek lazım.
Kripto özellikli kartların kullanımı sizce makul mu?ü
Yani bütün poslarda kullanabileceğimiz bir kart olsa ve bunu alışveriş sırasında herhangi ek bir bilgi ya da özellik gerektirmeden verdiğimizde parayı çekse güzel olmazmıydı. Tabi ki o anda sistem hızlıca crypto to FIAT işlemi yapması lazım. Bunu yaparken komisyonsuz yada minik bir komisyon olsa tadından yenmez mesela.
Buyrun makale;
https://ct.com/80uhHocam kripto para ve kart kelimeleri yan yana gelince bir tek bana mı absürd geliyor ?
Ya tamam geçiş döneminde insanları alıştırmak falan için gayet makül mantıklı hatta olmasıda gerekirdi.Ama o dönem bitti neden kripto paraları direk kullanmak varken kart çıkarırlar ki?
Ne yalan söyliyim bana da öyle geliyor.
Sanki tam otomatik çamaşır makinesi varken merdaneliyi kullanmak gibi.