tüm sağlayıcılar fiber diye VDSL bağlantı veriyor her yere. benim bildiğim fiber bağlantı dairene kadar fiber kablo çekilir, sonlandırılır fiber ethernet dönüştürücü ile kablolama tamamlanır. tamam hadi evime kadar fiber istemiyorum saha dolabına kadar fiber dağıtım ağını oluştursun da olay bunla da bitmiyor ki saha dolaplarında kullanılan omurga switchler devreler vs ömrünü yemiş portlar arıza veriyor.
1 aydır günde 4 5 sefer internet kesiliyor. arıza kaydı açıyorum gelen cevap "5 saattir bağlısınız sorun çözüldü kayıt kapatıldı" ulan tamam da ne yaptın da düzeldi? ısrarla devre değişikliği port değişikliği istiyorum değiştirilirse 10 gün kadar kesintisiz bağlantı sağlanıyor.
Fiber sistemleri (gerçek ve fiberimsi) çeşit çeşit oluyor.
FTTC = Sokaklardaki kabinlere fiber gelir buradan da binalara bakır kablo gider DSL erişimi verilir,
Doğan görünümlü ŞahinFTTB (Türk Telekom'da iki çeşittir)
FTTB/DSL = Binadaki kabine fiber kablo gelir kabinden dairelere bakır hat gider DSL erişimi verilir,
Doğan görünümlü ŞahinFTTB/Eth = Binadaki kabine kadar fiber gelir, kabinden dairelere Ethernet kablosu gider E-WAN olarak sinyal gönderilir,
Tramer sıkıntılı DoğanFTTH = Daireye kadar fiber (Gpon, Pon Pasif optik Ağ demek G de gigabitten gelir).
DOĞAN