|
December 06, 2019, 11:32:06 AM |
|
Orjinal linke baktım ancak orada da bulamadım. Anketin hangi ülkeleri kapsadığı noktası önemli. Daha çok USA, UK gibi duruyor ama yine de net değil. Finans sektörü için düşünecek olursak da açıkçası çoooook fazla materyal var onların alım satım yapabildikleri. Blockchain gerçekten hala çok genç. Bu nedenle onlar için halen oldukça riskli görülüyor ve bu nedenle bir duyan risklerinden ötürü başka kişilere/birimlere konuyu iletmiyor olabilir.
Daha geçen gün bir arkadaş buralarda paylaşmıştı sanırım toplam cüzdan sayısını vs. sanırım yaklaşık 28,5 M cüzdan mevcut idi. Türkiye nüfusunun neredeyse 3'de biri.
Bu rakamın dünya çapında bu şekilde olduğunu düşündüğümüzde gerçekten çok çok az olduğunu anlayabiliriz. Alakasız bir örnek ile karşılaştırma yapacak olursak, pewdiepie youtube abone sayısı 102 M, Enes Batur'un youtube abone sayısı 11,4 m.
Benim bile 5 adetten fazla bitcoin cüzdan adresim var(giriş çıkış yapılmış). Bu rakamlara bakarak düşünüldüğünde gerçekten çoooooooooook genç bu teknoloji.
|