Bilgisayarda iOS’u, telefonda da Android’i hiç sevmem. Kripto para piyasasindan çıkış yaptiktan sonra eski telefonum bozulunca Iphone X olmasına rağmen 7 almıştım. Yani gerçekten bu kadar büyük paraları telefona vermek hiç mantıklı değil, normalde marka takıntım yok ama 5000 Xiaomi verene kadar 3000 Iphone’e verir 2000 TL ile de 1 yıl Netflix (Netflix almam sadece örnek), 1 yıl Storytel, 3 yıllık NordVPN, 1 yıl Readlistenlearn alır üstüne de 2-3 mekan gezerim. Hem diziden geri kalmaz, hem kültür yapar, hem internette özgür dolaşır hem de İngilizceni geliştirirsin. Bu telefonlarda 4-8 GB ram’e falan gerek olduğunu düsünmüyorum. Bana göre tasarimini beğendiğiniz bir telefonu ‘yeterli donanimi’ varsa satın alın. Şu an Iphone 11 Pro’yu çok beğeniyorum ama almayacağım, 11k TL nedir 0.25 btc resmen.
@Blacknavy bir kaç mesajınızda daha Readlistenlearn bahsetmiştiniz. Merak edip baktığımda site avast tarafından phishing uyarısı ile engelleniyor. Bu siteyi günlük makale oku dinle şeklinde mi çalışıyorsunuz?
Bir de ona bakarken, ücretsiz alternatiflerinden biri olan elllo.org fark ettim. O da aslında güzel gözüküyor.
Dual App ve Second Space özelliklerinin çoğu telefonda olmamasına çok şaşırmıştım. Oyun sektöründe bulunanlar bu özelliklerin olmazsa olmaz olduğunu bilir. Xiaomi kullanıcı isteklerini iyi anlıyor ve ona göre arz yaratıyor.
Yıllarca android kullanmış en sonunda, iphone almış biri olarak üretici bağımsız android telefonlarda bir süre sonra donmaların, kasılmaların olduğunu hepimiz fark etmişizdir. IOS bir şekilde bu sorunu engelliyor
Tanıdığım ne kadar iphone kullanıcısı varsa telefonun donmasından, yavaşlamasından şikayetçi. Bir süre sonra güncelleme desteği alamayıp brick oluyorlar zaten. Bütün teknolojik ürünlerin belli bir kullanım ömrü var. Ne marka olursa olsun ederinden fazla para vermeye gerek yok.
Aslında sanırım ihtiyaca göre değişiyor. Play Station hariç oyun oynamıyorum, telefondan da tek beklentim. Açtığım uygulamalarda çalışırken donma, kasılma yapmasın. Arkadaşlarınız kaç yıldır kullanıyor bilmiyorum ama Iphone 8 plus kullanıyorum baya bir süredir memnunum. Eşimde yaklaşık 6-7 yıldır kullanıyor ondanda hiç şikayet duymadım. Çevremde de bu şekilde bir çok kişi var. Diğer taraftan önceden de Note serisini kullanırdım ama telefon 1 yıl geçmeden donma yapmaya başlıyordu.
Ello’ya müsait bir zamanimda bakarim ama readlistenlearn.net’in phishing olarak algilanmasi ilginç.