Değerli Forum sakinleri,
Her köşe başına ufak ufak marketler açan zincirlerinin Western Union gibi çalışmasını doğru buluyor musunuz?
Son zamanlarda televizyonlarda reklamlar da döndürmeye başladılar.
Ben işi perakende ticaret olan bu şirketlerin ülkeye yaygınlıklarını avantaja çevirdiklerini düşünüyorum.
Bunun yanında her ne kadar lisansla yetkilendirilmişlerse de özellikle kayıt dışı paranın ülke içinde serbest dolaşımını kolaylaştıracağını düşünmekteyim.
Yorumlarınızı merak ediyorum.
Yaptıkları şey şu;
BDDK dan ödeme kuruluşu lisansı almışlar, bu sayede bu marketlerde siz fatura da ödeyebiliyorsunuz.
Ödeme kuruluşu nedir?BDDK nın sitesindeki tanıma göre ödeme kuruluşu; ödeme hizmeti sağlamak ve gerçekleştirmek üzere 6493 sayılı Kanun kapsamında yetkilendirilen tüzel kişidir.
Ödeme Kuruluşlarının Verebileceği HizmetlerBu hizmetler kanunun 12. maddesinin 1. fıkrasında detaylı olarak belirtilmiştir. Bu madde ile ödeme kuruluşlarının faaliyetleri sınırlandırılmıştır. Kısaca bunlardan da bahsedelim.
1. Ödeme hesabına para yatırılması ve ödeme hesabından para çekilmesine imkan veren hizmetler de dahil olmak üzere ödeme hesabının işletilmesi için gerekli tüm işlemler
2. Fatura ödemeleri
3. Para havalesi
4. Mobil Ödeme
5. Kredi Kartı tahsilatı, Sanal Pos
6. Ödeme aracının ihraç ve kabulu
Bu kanun ile ödeme kuruluşlarının belli bir standardı olmuştur. Güvenilirliği artmıştır ve tüketici koruma altına alınmıştır.
Ülkemizdeki Ödeme kuruluşları :
https://www.bddk.org.tr/Kuruluslar-Kategori/Odeme-Kuruluslari/8