https://defipulse.com/ hacimde acayip bir artış var.Son günlerde kripto paralardaki artışta etkilemiş olabilir.
Arkadaşlar bu defi olayı için kısaca p2p kredi diyebiliriz.Yani bankaya gidip kredi çekmek istediğinizde teminat gösterirsiniz ya işte bu defi sektöründe de atcoinlerinizi teminat olarak gösterebilirsiniz ve kredi çekebilirsiniz.Düşük krediler için pek mantıklı görünmesede genel anlamda harika bir sistem diyebiliriz.
Bir diğer yandan insanlara borç vererek faiz geliri elde edebilirsiniz.Bir bakıma bankaların ortadan kalkmasının ikinci adımı olarak görebilirsiniz.
Eğer bu hızda giderse bu yıl 10 milyar dolara kadar bir hacim bekleniyor p2p kredi sisteminde.
Bu hizmeti veren projeler ethereum alt yapılı olduğu için pos sisteminden önce harika bir fırsat olarak gördüm ve biraz daha ethereum aldım.
şuan yaklaşık 3.5 4milyon civarında ethereum p2p kredi sistemi için kilitlenmiş durumda.
İşte bu tür şeyleri görünce dolardan türk lirasından çıkıp tam anlamıyla kripto paralara dalasım geliyor ne yalan söyleyim.
Bu anlattığım şeyin TAMAMEN MERKEZİYETSİZ OLMASI HARİKA BİR ŞEY YAHU !
Olayın ciddiyetini anlamak için aslında sessizce oturup biraz düşünmek lazım.Bitcoin icadından sonra belkide en büyük şey bu !
Ethereum ekosisteminin dünyadaki finansal sistemi gerçek manada nasıl değiştirebileceğini göreceksiniz.
O yüzden ethereum için 3-4k dolar gibi bir hedef belirledim.
Pos sistemi ile de bu gerçekleşecek bence.