BU DAHİL HİÇBİRİ YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR
Son zamanlarda "olum gaza gelmeyin-kimseye inanmayın-girmeyin piyasaya-kapalıyız" temalı başlıkları görünce dengelemek adına bir başlık da ben açayım dedim. Bu tarz başlıklar genelde iyi niyetli başlıklar, yalnız atlanan bir nokta var. O da ayı sezonunda olduğumuz...Uyarı yapmakla fırsatları kaçırtmak arasında fark var. Adam güvendiği bir projede bekleyecekse neden girmesin?
İnsanlar dönem dönem birbirini gazlama konusunda adeta yarışırlar ancak bir konuda uyarı yaparken DENGELİ olmakta fayda var. Eğer birileri size "tepeden" mal aldırıyorsa o adam sizin ve cüzdanınızın düşmanınızdır eywallah ama diplerdeyken de "almayın etmeyin" demenin anlamı yok. Risk alarak yatırım yapılacak zaman vardır, trade yapılacak zaman vardır bir de uzak durulacak zaman vardır. Uzak durulacak zaman
tepe noktasıdır. Bunu da grafiklerden ziyade piyasanın genel görünümünden anlamak daha makul ve kolay oluyor.
Altcoinlere en çok tepkiyi verenlerden biriyim ama hala ümidi kesmiş değilim. Hatta dün kızgınlıkla şunları yazmışım
:
Walla benim gibi sağlam altcoincileri bile bezdirdiler. Bi nane olmaz bunlardan... Markete giren düşüyor, çıkan yok. Üfürükten dominant hesabı var, %70 civarında ve hiç değişmiyor. Hacim desen o da yok, şişirme çoğu... Alan yok satan çok. Kimse satmasa ekip satıyor, kilitler açılıyor. Airdrop yapıyorlar onlar da satıyor. Coinburn diyor yine fiyat düşüyor, btc +- her şartta düşüyor, sata sata bitiremediler. Sıka sıka piyasayı bitiriyorlar. Komple batsak da kurtulsak aq
Diyeceğim o ki para sizin! "wayy efendim o şööle dedi bu bööle dedi" geçinizzzz....
Aşağıda açtığım birkaç başlık var, tarihleri dikkate alarak okursanız...
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5146049.0 https://bitcointalk.org/index.php?topic=5200163.0MESELA ŞU KONU: TAM DA UYARI YAPILACAK ZAMANDI, tarih 30 OCAK 2018
beyler bayanlar
sadece bir hatırlatma yapmak istiyorum
her altcoinin btc bazında ulaşabileceği bir üst seviye var (kısaca ath)
bu ath'ler bir çeşit rekor olarak görülebilir. bir de bunun tersi var ona da dip diyoruz. şimdi bazı arkadaşlar gaza gelip ethereum ripple neo falan diyor, günlük al-sat içinse belki düşünülebilir ancak "al-unut" yapacaksanız bunların tepe ve dip noktalarını, piyasanın genel koşullarını inceleyip "uygun" bir yerden girmeniz sizin hayrınıza olur. elbette her coin yeni "ath"lere imza atabilir ancak bunun için çok geçerli nedenler olmalı ve bunu devam ettirebilecek mi vs gibi sorulara yanıt verebilmeli...
elinizdeki 3-5 btc'yi yukarıda saydığım ath yapmış (ya da yakınına gelmiş) coinlere yatırırsanız aylarca burada sürünürsünüz yeni bir pump sezonu gelsin diye ki o seviyeleri tekrar görebileceği de şüpheli...ben dolarıma bakarım diyorsanız onu bile aylarca bekleyebilirsiniz
daha yazacaktım ama neyse "benim memurum işini bilir" diyip herkesi kendi haline bırakıyorum....saygılar
Ethereum 0.10479695
Neo 0.01430000
Ada 0.00005295
Ripple 0.00011322
Lumen 0.00005131
fiyatları da yazıyorum (en yüksek fiyat da değil bunlar) düşer mi düşmez mi hep birlikte görelim
şu anki fiyat hedef alış fiyatı
ether 0.06402100 0.02-0.03
neo 0.00782382 0.002-0.003
ada 0.00001981 500-1k satoshi aralığı
ripple 0.00007857 1-2k civarı
lümen 0.00002710 1k altı
boğaya geçiş olmadığı müddetçe daha da eriyecekler, muhtemelen %50 daha erir en kötü ihtimalle...
Harbiden Yatırım Tavsiyesi Değildir