Bitcoin Forum
April 05, 2020, 10:35:58 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.19.1 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Using electrum wallet  (Read 158 times)
rich1616
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 23
Merit: 2


View Profile
January 28, 2020, 12:20:46 PM
 #1

    Hi all . I have installed Electrum wallet ,so i can send bitcoin from my open dime . My slight problem is, i clicked on option to create new seed ,instead of option to add /connect to hardwear wallet [ my ledger nano s] .So , can i still SAFELY sweep private key of my open dime,then send btc funds to my nanos s ? There doesn't seem to be a way of going back and changing option ,on set up of electrum , to link to ledger..? Thanks for any advice. Smiley
1586126158
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1586126158

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1586126158
Reply with quote  #2

1586126158
Report to moderator
1586126158
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1586126158

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1586126158
Reply with quote  #2

1586126158
Report to moderator
AWARD-WINNING
CRYPTO CASINO
ASKGAMBLERS
PLAYERS CHOICE 2019
PROUD
PARTNER OF
1500+
GAMES
2 MIN
CASH-OUTS
24/7
SUPPORT
100s OF
FREE SPINS
PLAY NOW
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1586126158
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1586126158

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1586126158
Reply with quote  #2

1586126158
Report to moderator
1586126158
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1586126158

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1586126158
Reply with quote  #2

1586126158
Report to moderator
Royse777
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 980
Merit: 1190


Office and WIN listed on https://bit.ly/33NdWDW


View Profile
January 28, 2020, 12:24:04 PM
 #2

With Electrum you can create as many wallets as you can. Just forget about the first attempt you made. Close the application and start it over again. This time use "Use a hardware device" instead of "create new seed".

What is this "open dime"?

And I think you got this topic in the wrong board. Since you are seeking help related to Electrum then I suggest to move it in Electrum section to get more exposure to the users who has good knowledge about your case.

.
.
.
▄███████████████████▄
█████████████████████
████████████▀▀░░░░███
███████████▌░░░░░░███
███████████░░░░██████
███████████░░░░██████
████████░░░░░░░░░░▐██
████████░░░░░░░░░░███

███████████░░░░██████

███████████░░░░██████

███████████░░░░██████

███████████░░░░██████

▀██████████░░░░█████▀
▄███████████████████▄
█████████████████████
█████████████████████
████▀██████▀░░░▀▀▄███
████░░▀▀███░░░░░░▄███
████▀░░░░░░░░░░░▐████
████▄░░░░░░░░░░░█████
█████▀░░░░░░░░░▄█████

████▀█▄░░░░░░░▄██████

█████▄░░░░░▄▄████████

█████████████████████

█████████████████████

▀███████████████████▀
▄███████████████████▄
█████▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀█████
███░░░▄▄▄▄▄▄▄▄▄░░░███
██░░▄█████████▀▀▄░░██
██░░███▀▀░░░▀▀▄▄█░░██
██░░██▀░▄███▄░▀██░░██
██░░██░░█████░░██░░██
██░░██▄░▀███▀░▄██░░██

██░░███▄▄░░░▄▄███░░██

██░░▀███████████▀░░██

███░░░▀▀▀▀▀▀▀▀▀░░░███

█████▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄█████

▀███████████████████▀
▄███████████████████▄
█████████████████████
█████████████████████
██████████████▀▀▀████
██████████▀▀░░░░▐████
██████▀▀░░░▄▀░░░█████
████░░░░▄▄▀░░░░▐█████
██████▄▐█░░░░░░██████

███████▌▌░░░░░▐██████

████████▄██▄▄░███████

█████████████████████

█████████████████████

▀███████████████████▀
.
UserU
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 532
Merit: 113


★777Coin.com★ Fun BTC Casino!


View Profile WWW
January 28, 2020, 02:17:57 PM
Last edit: January 28, 2020, 02:45:59 PM by UserU
 #3


What is this "open dime"?


EDIT: Explained by Ninja below.

TryNinja
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1330
Merit: 1914



View Profile
January 28, 2020, 02:26:03 PM
 #4

Connect your Ledger, go to the Bitcoin app in the device, then in Electrum select: Standard Wallet -> Use a hardware device -> Next.

Then, go to Wallet -> Private keys -> Sweep -> Paste your open dime private key -> Sweep.

What is this "open dime"?
https://opendime.com/

NeuroticFish
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2170
Merit: 1553


First 100% Liquid Stablecoin Backed by Gold


View Profile
January 28, 2020, 02:40:10 PM
Merited by Abdussamad (2)
 #5

Connect your Ledger, go to the Bitcoin app in the device, then in Electrum select: Standard Wallet -> Use a hardware device -> Next.

Since he already has a wallet, I think that he will have to start Electrum, then File->New/Restore, Standard wallet -> ....

BrewMaster
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1498
Merit: 1005


There is trouble abrewing


View Profile
January 28, 2020, 05:40:43 PM
 #6

Since he already has a wallet, I think that he will have to start Electrum, then File->New/Restore, Standard wallet -> ....

that is the route for only when you want to create a new Electrum wallet either with seed or an empty one where you can import the key into. OP seems to want to sweep his key which is the more secure option so he has to link his hardware wallet there, get an address and send the funds there from that key.

nakamura12
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 770
Merit: 192


★777Coin.com★ Fun BTC Casino!


View Profile
January 28, 2020, 09:37:37 PM
Last edit: February 08, 2020, 10:03:29 PM by nakamura12
 #7

Since he already has a wallet, I think that he will have to start Electrum, then File->New/Restore, Standard wallet -> ....

that is the route for only when you want to create a new Electrum wallet either with seed or an empty one where you can import the key into. OP seems to want to sweep his key which is the more secure option so he has to link his hardware wallet there, get an address and send the funds there from that key.
To be exact, it's create new wallet or restore old wallet. Well, the best choice that the op has is what tryninja provided which is to connect the ledger to electrum before the op able to sweep his funds in the previous wallet. The steps when sweeping the funds that will be stored in new wallet and it may cost a miner fee.

Image source:
https://i.imgur.com/BEyb8EW_d.jpg?maxwidth=640&shape=thumb&fidelity=medium

Abdussamad
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2422
Merit: 1264



View Profile
January 28, 2020, 10:56:58 PM
 #8

Since he already has a wallet, I think that he will have to start Electrum, then File->New/Restore, Standard wallet -> ....

that is the route for only when you want to create a new Electrum wallet either with seed or an empty one where you can import the key into. OP seems to want to sweep his key which is the more secure option so he has to link his hardware wallet there, get an address and send the funds there from that key.

which will require creating a new wallet file. neuroticfish is right
rich1616
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 23
Merit: 2


View Profile
January 31, 2020, 09:09:23 PM
Merited by hugeblack (1)
 #9

Yes i think neuroticfish is right .I click file ,then i select connect hardwear device ,instead of create private key , which i did before . so,should work .If not i will be back ! Thanks for all replies everyone .I do appreciate your time.  Smiley  Smiley  Smiley
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!