Bugüne kadar çok fazla imza kampanyasına katılmadım. Yine de şunu fark ettim ki bu alanda forum anlayışı değişiyor. Projelerin kendilerinin havadan oluşturduğu token ödemeli kampanyalar tercih edilmiyor. Zaten bu bana göre, bir proje için özgüven eksikliğidir. "Proje tutarsa öderiz, tutmazsa herkes batsın" mantığı bedava emek sömürüsüdür doğal olarak.
2017 yılındaki ico çılgınları da bittiğine göre artık token ödemeli kampanyalara kullanıcıların destek olmaması gerektiğini düşünüyor pek çok kişi. Burada reklam, görüntülenme satın almak istiyorsanız kullanıcılara direkt nakite dönüşebilecek cinsten ödeme yapmanız gerekiyor. Zamanla btc-eth veya diğer para eden cinsten ödemelerin olduğu kampanyalar artacak bence. Bunun olması, kullanıcı tercihlerine ve tavrına bağlı tabi ki!
Ayrıca, reklam kampanyası açan şirketlerde belirli bir kalite arayışındalar. Bu yüzden forumda kaliteli içerikler üretmek her zamankinden önemlidir. Direkt nakit ödeme yapacak bir kampanyanın bütçesi de sınırlıdır. Sınırlı olan bir kampanya haliyle daha seçici olmaya çalışıyor. Bence forumu bir blog mecrası olarak kullandığımızda aktiflik artacaktır. Aktiflik artıkça burayı reklam alanı olarak kullanmak isteyen şirketlerin sayısı da artacaktır.
Şu aşağıdaki içerikler, direkt olarak bu konuyla bağlantılıdır aslında. Kaliteli Yazı =/ Adil Merit Sistemi =/ Güvenli Trust(yargı) Sistemi
Kaliteli Yazı Nedir? Forumda Değerli Bir Yazı Yazmanın Püf Noktalarıİtimat Ettiğiniz Üyeler? Trust List - Trust Feedback - DT1 Nedir? Merit Felsefesi - Neye verilir? Nasıl Alınır? Kaynak Başvurusu - Analiz Araçları