BTT ve WIN tarafında düşüş geleceğine kesin gözüyle bakıyorum. Oldukça yüksek USD miktarlarında kilitler açılacak. Fiyattaki düşüşe paralel olarak da almak isteyenler olacağından hacimlerde şişme yaşanabilir. Bu yüksek sürkülasyonlu coin/tokenleri hiç ısınamadım. Her an yuvarlanıp gidecekler gibi geliyor!
Arkadaşlar bu konu tamamen tokenin değerini belirleyecek unsurla alakalı.
Şimdi Bitcoin üzerinden örnek verirsem 2 yıldır her blokta 12,50 BTC ekleniyor. Günlük 500 BTC üretildiğini varsaysak Bitcoinin piyasadaki değeri sabitken, BTC bazına fiyatı düşmesi gerekir. Ama Bitcoin fiyatı dönem dönem düşüp çıkabiliyor. Bu da doğrudan market üzerindeki değeri etkiliyor.
Başka bir örnek vereyim,
Hangi coin olduğu önemli değil aslında ama ETH örneği verelim.
Bitcoin fiyatı çıkarken altcoin'ler genel anlamda gerileme gösterir. Neden? Çünkü bir çok projenin esas fiyatını BTC karşısındaki değeri belirliyor. Ama USD değerinin belli bir seviyede sabit kalması için BTC karşısında değer kaybetmesi gerekiyor.
Bunun örneğini şöyle daha net aktarabilirim. 2017 sonlarında 1200 sats'dan XRP almıştım. Her gün girip Bittrex hesabımı kontrol ediyordum. Cüzdanımdaki USD değeri sürekli yükselirken, BTC değeri sürekli azalıyordu. Para kazanıyordum ama BTC sürekli yükselirken BTC kaybediyordum. Sonra alt party başladığında işler tersine döndü ama o dönem BTC'de kalsaydım çok daha kârlı olabilirdim.
Bu BTT ve WIN'de dahil tüm tokenlerin piyasa değerinde gerçek bir artış olmadıkça, fiyat kısa dalgalanmalar yaşasa da mutlaka olduğu noktaya geri döner. Çünkü market değeri bize projenin gerçek değerini yansıtır. Adet sadece yanılsamadır. Aynı şey BTC için de geçerli. Bugün 1-2 şeklinde BTC satın alıyoruz değerlendiriyoruz. Eskiler 100-1000-2000 şeklinde alıp satıyormu. Gelecekte 0.1-0.2 olacak ve belki günün birinde 0.05-0.008 gibi konuşuyor olacağız. Yani adet önemli değil, piyasa değerine bakın. Zaten orada Bitcoin'in ne kadar büyük olduğunu rahatlıkla görebiliyoruz.