Bitcoin halving yakin, halving sonrasi blok basina madencilikten gelen BTC dusecek. 12.5 BTC'den 6.25 BTC'e dusmesi minerlar icin ciddi bir dususe sebep olacak. Fakat halk arasindaki soylentiler, tahminlere gore uretilebilen Bitcoin'in azalmasi ile birlikte Bitcoin fiyatinda bir artis olacak.
Bu soylenti daha oncede yapilmisti. 25 BTC'den 12.5 BTC'e dustugunde ciddi bir yukselis olmamisti. Fiyatta mutlaka fark olacaktir fakat madencilik gelirinin degismesini ne kadar saglar bilemiyorum. 2012'den beri Bitcoin kazmadim.
Benim onerim, mumkunse bu yatirimdan ziyade bu aralar alis/veris islemleriyle ilgilenin. Bitcoin halving sonrasi fiyatta herhangi bir yukselme olursa daha rahat ve madencilige gore bi' tik daha
garanti return alma ihimaliniz olur. IMHO. Fakat para sizin.
Ozet olarak, halving sonrasi
madencilik gelirleri dusecek. Bunu dusunerek hareket etmeniz gerekmekte. Elektrik her ne kadar ucretsiz olsa da, en kotusunu hayal edip aylik 52 Bin TL geliri (tekrarliyorum en kotusu) aylik 10 bin TL olarak dusunerek hareket edin. Tabii, belli olmaz. Bitcoin fiyati cok yukselirse 52 bin TL'lik gelir 100 bin TL'de olabilir.