Još jedan kojem je dosta prepucavanja na onom dijelu
Ma ja ti se uglavnom drzim dalje od toga, nije mi cilj stvarati neprijatelje na forumu i sudjelovati u beskrajnim raspravama u kojima uvijek izvuces deblji kraj ma koliko bio u pravu. Dobro mi je poznata situacija oko nasega clana koji je baniran zbog plagiranja i sto je sve izreceno u vezi te teme, i ja sam sudjelovao sa nekoliko postova. Osobno mi je zasmetalo sto se svi trpaju u isti kos, a to nikako ne smatram ispravnim, ima dobrih i losih ljudi, generaliziranje u smislu "svi ste vi isti" je potpuno pogresno. Mozda neki misle da to sto smo bili par stotina godina pod Turcima znaci da smo jos uvijek nekako povezani. Ali jedina poveznica koju ja vidim su turske serije koje jos uvijek dobro prolaze u nasoj zemlji.
Nije to ništa čudno. I ja sam dugo vremena bio samo na eng. dijelu, pa onda samo na HR dijelu (tadašnjem HR topicu), pa miks, pa me nije bilo nigdje, pa sam se vratio i tako.
Mislim da je pozeljno sudjelovati u EN dijelu foruma jer se stvarno moze naci zanimljivih tema i informacija, a nije lose biti niti prepoznat od sire zajednice kao aktivan clan. Dobro dodje i da se malo popravi engleski, jer pisanje bas i nije isto sto i govor, ali svakako je dobro sudjelovati i lokalnom dijelu foruma, vjerujem da to ima neke svoje prednost koje cu tek otkriti.
Malo sam zahrđao s latinskim ali ovo tvoje je valjda "Sreća prati hrabre" što mi se čini kao prilično dobar moto za kripto forum. Dobrodošao.
Radi se o staroj izreci, postoji puno varijanti - navodno su je prisvojii stari Rimljani od Grka, ali u nekom doslovnom prijevodu bi bilo "sreca pomaze hrabrima" (Fortunes Favors the Bold). Hvala na dobrodoslici
Usput, dobro došao Lucius, nema nas baš puno pa je lijepo vidjeti neka nova lica
@Lucius Dobro nam došao!
Hvala obojici na dobrodoslici, tko zna, mozda ima jos onih koji ce se povesti za mojim primjerom
@Lucius dobro dosao
Naravno primjetio sam te na eng dijelu, ali kao i vecina nisam imao pojma da si iz Hrv. Sigurno da ima jos clanova koji tu kao ti odlucili da se drze eng dijela, a i mogu razumijeti to, pogotovo ako zivis u Hrv, dosadi okolina, pa onda bar virtualno mozes malo promijeniti svakodnevnicu.
Ima u ovome sto pises i neke istine, mislim da sam se se bas prije registracije na ovaj forum maknuo sa gotovo svih HR foruma, a narocito sa forum.hr koji mi nije ostao u dobrom sjecanju. Sa vremenom dosadi pisati i razmisljati samo na engleskom, valjda isto kao sto se ljudi koji dugo zive u inozemstvu odluce vratiti u domovinu.
Hvala i tebi na dobrodoslici