Benim bir ara coinmarketcapi kullanmayıp coingeckoya geçişimin iki temel denedi vardı, birincisi kripto piyasasındaki her hakim unsurun arkasında bir şekilde Binance olması rahatsız ediyordu (hala da ediyor aslında), ikincisi de coinmarketcapin yeni varlıkları listelemedeki ağırkanlılığıydı, oysa coingecko bir varlık eğer çok bariz çer çöp değilse kısa sürede listeliyordu.
Diyeceksiniz ki orada listelense ne olur, listelenmese ne olur? Mesela bir nedeni yazayım, boğanın yoğun zamanlarını düşünün, her gün yeni bir şeyler çıkıyor, şu veya bu şekilde önden giriyorduk ve varlık yayınlandığında derhal dolandırıcılar pörtlüyordu. Bazen kendi sitesinden bile sözleşme adresini emin bir şekilde elde edemiyorduk, o zaman devreye cmc ve gecko giriyordu.
Abi dediğiniz gibi cmc hâlâ çok ağırdan alıyor. Mesela ben x bir token için nedir ne değildir toplam miktarı ne dolaşımda ne var neye hitap ediyor diye bakayım diyorum ama yok.
Gecko öyle değil dediğiniz gibi cer çöp değilse listeliyor.
Kaspa o kadar market hacmi varken cmc hep onu dikkate almadı. Daha yeni kabullendi ve 31. Sıraya koymuştu.
Yakın zamanlarda bir de şeker ve elmasları değerlendirebilsek güzel olacak. Topla topla bitmiyor 😂