@Kalemder
Bende ki G900 kablosuz ve istenirse kablolu kullanılabiliyor. G903 ile aralarında pek fark yok. Hatta G903 neden çıktı anlamadım. Birebir aynı neredeyse . Bu fareler her iki elle kullanıma uygun. Sağ yada sol fark etmez ona göre dizayn edilmiş.
En sevdiğim özelliklerinden biri (sık sık çok işime yarayan) fare tekerleği stoper kilidini kaldırma özelliği. bir tuşa basarak tekerlek kilidi kalkıyor ve o zaman tekerlek tek bir hızlı çevirme hamlesi ile ivme alıyor. Saniyelerce siz tekrar dokunana kadar dönmeye devam ediyor.
Bu özellik çok fazla sayfalı belgelerde ekranları aşağı yukarı kaydırma yaparken, web sitelerinde , facebook, twitter gibi binlerce alt alta post atılan sitelerde, programcılıkta uzun kodları incelerken vs vs gitmek istediğin satıra veya sayfaya ulaşmanı kolaylaştırıyor.
Vakitten tasarruf ve uğraşmaktan kurtarıyor.
Bu özellik olmasa fare tekerlerini yüzlerce kere parmaklaman, çevirmen gerekiyor (bazı durumlarda).
Bu özellik bildiğim kadarı ile logitech tarafından patentli. Ama sonradan bazı firmalarda bu özelliği bünyesine katmış olabilir.
Benim her işimi gören bir fare. Elime tam oturuyor, kavrama hissinden memnunum. Elim sanırım orta büyüklükte bir karışım 23 cm.
Fonksiyon tuşları elbette var. 11 yada 13 adet programlanabilir fonksiyon atanabiliyor. Örneğin normal pc kullanımında baş parmak tuşlarını ben HOME - END olarak ayarlıyorum. Bir web sayfasının hızlıda başına ve sonuna gidebilmek için.
Aynı tuşları oyun oynarken bomba atma ve bıçağı çıkartma olarak ayarlıyorum. Profiller oluşturup kaydedip bu profile göre kullanım sağlayabiliyor mouse.
Örn web profili , photoshop , oyun vs vs gibi.
Farede dezavantaj olarak görebileceğim şey ise şu olurdu; Çıkarılabilir pilli değil. Pili kendinden içinde. İleride bu pil ölürse ben ona ameliyat yaparak kurtarabilirim ama belki bunu herkes yapamaz yada uğraşmak istemeyebilir. Yani bence şarjlı kalem pilli olsa daha iyi olurdu.
Klavye olarak önerim de Das Keyboard ürünleridir.
https://www.daskeyboard.com/daskeyboard-4-ultimate/ Switch leri gerçek mekanik, çok kaliteli ve uzun ömürlüdür.
Son olarak diyeceğim; Dandik klavye, mouse adamı bilgisayardan soğutur.