Telefonunuzda bir oyun oynadığınızda alakasız bir anda başka bir şeye tıklayacak iken karşınıza çat bir reklam çıkar ve ekranın neresini tıklarsanız tıklayın ürünü satın alırsınız kart v.b. bilgileriniz kayıtlıysa.. Aynısını operatörler yapmaya başladı. Geçen hafta telefon cebimde kapalıyken mesaj gelmiş vodafone'dan başvurunuz kabul edildi falan filan allah allah neyin başvurusu dedim.
Sonra dün telefon masanın üzerinde dururken, tuş kilidi v.b. kapalıyken birden ses kapanma ekranı yansıdı arkasından da vodafone tarife değişikliğiyle ilgili bir ekran geldi. Hayırdır dedim içimden.. 5 dakika önce de elimde telefonla uğraşıyorken çat diye aynı şey yine oldu. Telefon açık olsun kapalı olsun fark etmiyor önünüze atıyorlar ve yanlışlıkla dokunduğunuz anda tarife değişikliğini onaylamış oluyorsunuz aman dikkatli olun. Ekran görüntüsünü de vereyim yakaladım biraz önce. Bir ara iyi paralar ödüyordum sonra hala geçirmeye çalıştıklarını fark edince faturasız 26 liralık bir paket aldım dedim isteseler de sokamazlar artık daha fazla. Şimdi de bu yöntem çıktı,
hepsini geçtim öncesinde telefon bildirimlerini kendisi sessize alıyor. Cebinizdeyken yanlış bir hamlenizde geçirecekler. Ben sırf bu yüzden faturasız kullanıyorum artık yarın öbür gün kendileri geçirirlerse iptal eder başkasına geçerim.
Bunun dışında bir de artık operatörler için 1 ay tam 4 hafta yani 28 gün. Böylelikle senede sizden 12 defa değil 13 defa ücret alacaklar. Batıyorlar mı anlamadım ki bu kadar küçük hesapların içine girmeye başladılar.. Burger kingdeki gibi ranch sos istediğinizde fişinizde görünen mayonezi vermeme çakallığına döndü iş iyice. Maddi durumum kötü değil ama banka, operatör v.b. kurumlara fazladan 1 kuruşum dahi gittiğinde kendimi salak yerine konmuş hissediyorum. O parayı çöpe atsam daha mutlu olurum en azından bir garibanın eline geçer umudum olur. Onlar böyle ufak hesaplar peşinde koşarken har vurup harman savurmak çok saçma geliyor.
Edit: Aynı zamanda bu sessize alma durumu filan cebinizdeki telefonda sizden daha yetkili birilerinin olduğunu gösteriyor. Azizim hem paramızı alıp hem öpüyorlar.. Dünya bu yüzden giderek merkeziyetsizleşmek zorunda.. Öyle bir noktaya gelecek ki işler herkes isyan edecek.