1. ne merkez bankası kaldı bağımsız
2. ne serbest ekonomi kaldı doların halinden zaten anlayan ne demek istediğimi anlamış
3. ne hukuk sistemi çalışıyor.
ben bu topraklarda iş adamı olsam buraya yatırım yaparmıyım malmıyım ya ülkede biri çıkacak ben şunu istemiyorum diyecek ve o an hak hukuk hiçbirşeye bakılmayacak ben buraya güvenip ticaret mi yapacağım.
artık nasıl bir hayal dünyaları varsa cidden hayret ediyorum.
bu yazdıklarınız da bizim milliyetçi kültürümüze aykırı birileri çalıyor diye vazmı geçelim engel oluyor diye başka milletleremi kazandıralım rant var diye topraktanmı vaz geçelim bu sadece bu hükümete ait işler mi ? hangisi gelse aynı terane değilmi zaten ? ben iş adamı olsam yatırım yapmam felsefesi son derece yanlış ve bu sistemi yenemiyorsan boyun eğeceksin yada çekip gideceksin tezine uygundur. biz yapamıyorsak çocuklarımız düzeltir belki ! yeni nesiller hak hukuk ile yönetmesi onu senin nasıl yetiştirdiğinle bağlantılı değilmi aslında herkez çocuğuna hamiyeti milliye duygularını aşıolayıp yetiştirse daha güzel yarınlarda daha büyük işleri türkler yapar düşüncesindeyim.
1- merkez bankası dediğiniz nekadar bağımsız ? merkez bankaları politikalarını belirleyen üyeler 12 yıllık atanıyor ve çalışmaları bilimsel yöntemler ile yapılıyor bu dünyada ki FED, AMB, Almanya MB vs hepsinde neredeyse aynıdır üyeler uzun süreli atanır siyasi otorite çok fazla karışamaz asıl olan arakasında ki teori rockefeller in dünyadaki bütün merkez bankalarına sahip olduğudur / Devletin MB 1923 den 2001 e kadar %15 hissesi vardır 2010 yılında bu oran %50 oranına çıkarıldı fakat milli bir kurum olmadığını herkez bilmektedir. hatta ilk kuruluşunda görüşlerini almak üzere davet edilen hollanda MB başkanı Vissering‟in ''tam bağımsız ve anonim bir kuruluş olması'' yönündeki tavsiyesi bizzat atatürk tarafından reddedildi bu bankanın milli ekonomiye yön vermesi için devlet kontrolünde olması gerektiği düşüncesindeydi fakat siyasi baskı veya kazançlar için değil milli çıkarlar doğrultusunda isminin başına TC koyarak açtığı ve diğer dünya bankalarından bağımsız olduğunu adında göstererek başlatılan MB politikları şuanda 6 kişinin ellerinde ve bunlar daha çok bilimsel verilere göre kararlar almaktadır diye gösteriliyor bana göre bağımsızlığı daha çok bizim ülkemize veya hükümete bağımlı değiller fakat paranın egemen gücü ingiltere nin boyunduruğundadır diye düşünüyorum.
2. serbest ekonomi ; Egosundan gözü kör şizofren Sapık bir başkanın ajan bir rahibi için ülkemize yaptığı ekonomik baskı ve alçakça tehditleri karşısında serbest ekonomi arayışı bence pek de uygun bir kelime değil çünkü uluslararası bir baskıdan söz ediyoruz içeride ise sadece hükümete yakın iş adamları iş yaptığı için yatırımlar sınırlı ve durgun olarak devam ediyor ,
3. hukuk sistemimiz ise çok iyi çalışıyor yukarıdan gelen bütün emirleri harfiyen yerine getiriyorlar