telegram kanalında çok konuştuk aylar önce bir linkini atalım yeniler için,
https://t.me/traltcointwitter da yazdık çizdik,
https://twitter.com/AztecGoldHero/status/1199681989894213632?s=20https://twitter.com/AztecGoldHero/status/1231604559669276672?s=20neler oldu peki, ve neler olabilir şimdi, buradan da bir anlatmaya çalışalım,
FOMO;
telegram kanalında tam dediğim gün tam dediğim saatlerde olması gerekenler oldu, bir tek farkla, CZ denen şerefsizi hesaba katmadık, bitcoin grafikleri kapaması gereken yerlerde kapadı, yapması gerekeni yaptı, altcoinler boğa sezonunu başlatmak için gerekli hamleleri yapıyordu, hacimler girmeye başlamıştı, btc 10500 civarlarında altcoinlerin hareketini bekliyordu 11k üzerine temelli çıkabilmek için, bunların olması için 4 saatlik mumun kapanması gerekiyordu ve mum kapanışına 1 saat kala, çatak, binance offline, bu şerefsiz resmen altların ayağına sıktı, herkes alt boğa için hazırlık yapmışken son 1 saat kala tüm borsadaki işlemleri bakım bahanesi ile kapattı, bakım yapacak başka zaman bulamamış gibi, nasıl bir tesadüfse artık,
6-7 saat süren bir fud ve bakım süresi boyunca twitterdan orderlari iptal edebilmeniz için süre tanıyacaz ani fiyat değişikliklerine karşı zarar görmeyin gibi saçma sapan açıklamalarına devam etti, amacı trade açılınca millet buy orderları kaldırsın, bu ipne de istediği gibi fazla para harcamadan risksiz bi şekilde dump yapabilsin, (insanların düşündükleri buydu) olan ne peki, tabiki açılışta dump filan olmadı, aa bak yapmadı dump demekki güvenilirmiş, aa artıyor fiyat alım girelim bare diye ilk 1 saat fiyatı 10k üzerinde tuttu insanlara güven verdi alta da alım orderı girilmesini sağladı, ardından bammmmm, çok seri bir dump, 15 dakika içerisinde 10300 den 9300 e,
zamanı geri saralım şimdi de, sene 2017, borsa poloniex, coin xrp,
durup dururken xrp fiyatı 1 ay içerisinde 400 satoshilerden 27 bin satoshilere fırlar, 50x filan, tepe noktasına gelmesine yakın yanı 5 bin satoshilerde birşeyler olur, hiç birşey olmasa bile kesinlikle birşeyler olur, fiyat deli gibi artmaya başlar, borsaya ddoss saldırıları olur, millet deli gibi alım girer fiyat uçuyordur, 5k, 7k,10, 13k, 20k ,27k satoshi derken, bammm, borsa kapanır, bir kaç dakika sonra geri açılır, bammm fiyat 8k satoshi, hata herhalde diye düşük fiyat diye millet tekrar alır, stopları patlayanlar ağlar, fiyat gene seri olarak artmaya başlar, borsa da sıkıntılar vardır işlemler dogru düzgün yapılamıyordur, 15k, 17k,20k ,22k satoshi derken ,baammmmm, borsa gene kapanır, bir kaç dakika sonra açıldığında fiyat 11k satoshidir, 22k dan alanlara geçmiş olsun,
çok kişiye para kazandırdığı gibi , çok kişiyi balina statusune getirdiği gibi, çok fazla kişiyide batırdı xrp o günlerde, ardından polo da çekim sorunları vs başgöstermeye başladı, balinalar poloniexi terk edip bitrexe geçmeye başladı, xrp fiyatı ile polo da yavaş yavaş bitmeye başladı,
ama bu olayın ardından altcoin rallysi başladı kripto da , btc pair bazında, dolardaki rally 1 yıl sonra başlayacaktı, btc nin ath ye gitmesi ile,
niye anlatıyorum bunları,
şu son günlerde yaşananlar,
binancenin borsayı kapaması, transferleri durdurması, margine transfer engellemesi, futures açıkken spotu kapaması, spot açıkken futuresi kapaması, sürekli bir bakım bakım bakım,
geçen sefer olan tek bir borsada tek bir coinde başlamıştı, bu sefer yine tek bir borada tüm coinler üzerinden direkt borsayı kapatarak başlatıldı, hemde tam alt sezon öncesi,
grafiklere bakarsak eğer, aylık ve haftalık grafiklerde ichimokou grafiğinde tenkansen chikou span kesişmesi haftalıkta bitcoin tarihinde 3üncü kez, aylıkta ise 2inci kez oluyor,
aylık grafikte bu kesişme ilk oldugunda bitcoin fiyatı 400 dolar seviyelerinden 20 bin dolar seviyesine çıktı,
haftalıkta ilk oldugunda yine 400 dolar seviyelerindeydi, haftalıktaki ikinci kesişmesi 3 bin dolar seviyelerinde oluyor 20 bin düzeltmesinden sonra, ve 3 bin dolardan 14 bin dolara fırlıyor fiyat,
şu an 2016 daki gibi hem haftalık hemde aylık grafikte aynı anda bu kesişme mevcut, ve kesişme tamamlandığında en az 19 aylık bir boğa sezonu bizi bekliyor, ve fiyat hedefi de, btc için minimum 180k usd max 720k usd, benim tahmin hedeflerim twitterdaki grafiklerde mevcut, telegram kanalında da çok sık dile getiriyorum,
bu hafta yapılan olay bence tamamen bu aşırı büyük boğaya hazırlıktı, son bir silkeleme yapıldı , margindeki yüklerini attılar, büyük yatırımcılara yeni giriş fırsatları verdiler, kendi pozisyonlarını da güncellediler,
marginde dönen işler hakkındaki yazı da bu,
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5227268.0tek sıkıntı, tüm bu olayları çok adice yapıyor olmaları ve buda asla güven vermiyor bu borsalara, özellikle binanceye,
yukarıdaki anlattığım olacak yada olması gereken, ay sonu, en geç mart başında belli olacak bu durum,
birde kötü tabloya bakalım,
FUD;
eğer yukarıdaki tablo olmaz ve tam anlamı ile bull sezona giriş yapılmaz ise, cz şerefsizinin bu yaptıkları ele vermekten başka birşey değil, tam boğa ya giriş öncesi alım orderları tepe yapmışken millet deli gibi yükleme yapıyorken, tüm grafikler ve tüm psikoloji boğa sezonunun 1 adım ötede olduğunu hatta geldiğini gösterirken, cz nin bu yaptığı exit scam dir, ve alt coinlerde düşüşler hızlanacak , btc yavaş yavaş düşmeye devam edicek, aha buradan döndü aha buradan dönecek dedirte detirte indiricekler btc yi ve birgün bir uyanacaz binance yok ortalıkta, diğer borsalar bu haber ile deli gibi btc satmaya başlamış ve btc fiyatı yaw buradan kesin dönecek denen 5k seviyesinden bir anda 1k lara inmiş,
bu en kötü senaryo , öyle şeymi olur diyecekler muhakkak olacaktır, iyi baksınlar etraflarına, olan bitene, olmayacak bir senaryo da değil bu, ve şu ana kadar yapılan herşey de bu senaryo gerçekleşebilir diyor, coinlere boğa grafikleri çizdirip dump yapılıyor, dünyanın hiç bir borsasında olamaz böyle şeyler, boğa grafiği çizdiyse o mal fiyatı artar, özellikle büyük zaman dilimlerinde çizdiyse bunu, günlük 4 saatliklerde olan fake grafiklerden bahsetmiyorum, haftalık aylık boğa grafiklerinden bahsediyorum, 200 günlük ortalama ile oluşan golden crosstan bahsediyorum, boğa üçgeni yapıp sürekli aşağı kırılıyor, ve bu görüntüler açıkcası korkutuyor beni,
altın yumurtlayan tavuk kesilmez mantığı çerçevesinde bitirmezler yaw kriptoyu diyorum ama bir yandan da olanlar her an bitebilir dedirtiyor, ve şunu unutmayın, ben short açmıştım düşerse düşsün diyenler de batacak
çünkü açtığın short adamların sitesinde, kaçarken bu herifler dur sen short açmıştın karda o pozisyonun al paran demeyecekler,
sonuç itibariyle, şu son günlerde dönen olayların neticesi ay sonu yani 3 gün sonra yada mart başında en geç martın ilk haftası belli olacak, eğer ilk part da dediğim şeyler olmaz ise ciddi anlamda exit scam ile karşı karşıyayız, ve bir kaç haftaya binance de 404 görebiliriz, kısacası dananın kuyruğunun koptuğu tarihi günlere giriyoruz kripto da, ya dehşet bir boğa geliyor ve market cap en az 10 trilyon dolar olacak sonunda , yada exit scam ile karşı karşıyayız ve kabul etmek istemiyoruz bunu, önümüzdeki 1 hafta göstericek,
mart başında 10500 geçilirse btc de herşey çok güzel olacak,
forumdan pek yazmıyorum ama telegram kanalında 24 saat aktifim,