hocam imkan varmı derken? neredeyse top 50 firma yazılmış bir şekilde istemesenizde bir telefon kullanıyorsanız nokia nın patenttleri yüzünden zaten onlara her türlü para gidiyor. diğerleri ile bir şekilde günlük hayatta zaten karşılaşıyoruz söylediğiniz markaları kullanmayın lafı neredeyse imkansız.
Giyim & Tekstil: Abercrombie & Fitch, Adidas, Calvin Klein, Carter’s, Gap, H&M, Jack & Jones, Lacoste, Nike, The North Face, Polo Ralph Lauren, Puma, Skechers, Tommy Hilfiger, Victoria’s Secret, Zara
Bilgisayar, Telefon & Teknoloji: Acer, Amazon, Apple, ASUS, Cisco, Dell, Google, Hitachi, HP, HTC, Huawei, iFlyTek, Lenovo, LG, Meizu, Microsoft, Nintendo, Nokia, Panasonic, Samsung, Siemens, Sony, Toshiba, Xiaomi, ZTE, Oppo, General Electric,
Otomotiv: BAIC Motor, BMW, Changan Automobile, GAC Group, Geely Auto, General Motors, Jaguar, Mitsubishi, Mercedes-Benz, SAIC Motor, Volkswagen...
Gördüğüm kategoriler bildiğim markalara göre sıralarsam genel hatlarıyla böyle.
Bunların dışında markaların zaten Türkiye'de çok kullanılır olduğunu sanmıyorum. Baktığım zamanda bir tek PC&Telefon kategorisi sıkıntılı. Bu listede olmayan marka yok gibi. Ancak tekstil ve otomotiv sektöründe kolaylıkla bulunabilir. Alman menşeili otomotiv firmalarını çıkarırsak Avrupa üretimli araçlar ve Japon markaları listede yok sanırım. Otomotiv de de bunlar tercih edilebilir.
Rapor çok rahatsız edici ve tam anlamıyla bir insanlık ayıbı!
Şahsen beni rahatsız eden ikinci etmen de bize her fırsatta tokat atan Filistin, Mısır, Libya, Suudi ülkeleri savunup bunları savunmak için İsrail menşeili malların listesi sık sık paylaşılırken sağda solda, bu raporu dış bir kaynağın hazırlaması oldu. Son olarak bu ürünlerin kullanımının bırakılması çok büyük bir etki yaratmayacaktır. 7 milyarı aşan dünya popülasyonunun yalnızca maksimum 100 milyonunu etkileyebilecek gücümüz var çünkü.
Uygur halkı insanlık tarihinin en önemli mirasını taşıyor. Yıllarca tavşan gibi üreyen Çin kahpelerine karşı asilce, kahramanca ayakta kalma mücadelesi vermiş bir millet onlar! Her şeyden öte kan bağımız olan, bizim kökenimizi temsil eden bir millet onlar. Türkler'in Araplarla ilk ciddi teması Karahanlılar beyliğinin döneminde Arap kökenli devletlerle temasıyla ortaya çıkmış, Karahanlılar'dan Osmanlı'ya geçmiştir. Öncesinde ki temaslar bir yankı bulmamıştır. Yani bin yıldan uzun süre Türk kanı egemenliği olan halkımız gerçek anlamda Arap ülkeleriyle Osmanlı döneminde münasebet kurmuştur. Ve şu anda ne yazık ki kökenimize sahip çıkacak tek cümle duymazken, her gün sadece aynı dine mensubuz diye ahlaksız, vefasız ve hain arap ülkelerine sahip çıkmaya çalışıyoruz.
Aslında Atatürk'ün ne kadar büyük bir adam olduğunu hatırlayacağımız şu söz geliyor aklıma: Ne Mutlu Türküm Diyene! Bunu ırkçılık olarak algılamamak lazım.
Bir ülkü altında bir olan herkese Türk diyebiliriz. Kanı bozuklara değil.
Ve her zaman şuna inanırım ki, bir insana her zaman insan onuruna yakışacak şekilde davranılmalı...