Evo na nagovor frenda, nevoljko sam odlucio podijeliti moju kripto pricu. Kao sto vidite, vjerojatno me niste dosad uopce vidjeli na forumu, sto se pisanja postova tice, potpuno sam neaktivan bio. Uglavnom sam lurkao i citao povremeno pokoju temu koja me zanimala i to je to.
Zasto pisem sada? Eto cisto da podijelim pricu, koja ce vjerojatno vecini biti donekle cudna i mnogi ce misliti da sam vjerojatno napravio glupost kao mnogi iz moje okoline
Ne obecavam daljnju aktivnost nakon ovog posta, ali eto trudit cu se i pokusati biti redovno aktivan, doprinjeti nesto kvalitetno tu i tamo pa mozda uci usput u neke sig kampanje da tu i tamo nesto kapa usputno kad se vec pise.
Znaci krenut cu od pocetka, kako to uvijek biva, jer drugacije se ni ne moze
Prije 2 godine zivio sam u Irskoj, i radio za Apple iz svoga ureda u svom stanu. Do posla mi je trebalo iz kreveta 10 koraka, imao prosjecna Irska primanja i realno, nista mi u zivotu nije falilo niti bilo tesko. Cisto ok. Zasluzio sam to gdje sam bio, nakon godine grindanja i kroz Blizzard, pa Amazon sam se uvaljao u Apple i tu mi je sve bilo po volji i perspektiva osigurana prakticki do kraja zivota i rast place garantiran. Moj team je mjesecima bio u top 5 u Europi i svaki mjesec sve bolji i bolji, upoznao sam neke ljude na vrlo visokoj razini, dionice Apple po znatno nizoj cijeni kad god hoces, paket beneficija mi je bio vrijedniji od place itd.
Zasto ovo sve iznad pisem? Ne da se hvalim, nego da eto pokazem zasto mnogi oko mene smatraju to sto napravio jednom velikom gluposcu
Sve ovo iznad sam, recimo to tako, bacio u vjetar radi kripta. Razbolio sam se pred Bozic i bio prikovan za krevet i za tu Novu godinu. Frend mi je pricao o BTC, kriptu, pogledaj to, zanimljiva je stvar, moglo bi promjeniti puno stvari; tako lezim u krevetu i dovucem laptop i krenem cackati. Citam o BTC, kriptu, altcoini svega i svacega, pola mi nije jasno, pola mi se svidja. I tako 2-3 dana gutam sve i svasta, zivkam frenda, prica se po par sati, objasnjava se i eto meni se kripto svidio i sve vise mi smisla ima. Moje rovanje po bespucima informacija se nastavlja cijeli mjesec dok sam bio bolestan. Ritam je bio 12 sati kripto, 12 sati spavanje. Otkrio ja ETH i ETH mi se bas svidio, minam ja na mom jadnom Asus laptopu, gori sve, ali moram skuziti to minanje, kako radi, sto se dogadja, jebes laptop sto gori. I tako gledalo se u laptop kako mina po par sati na dan, gledalo poolove, masternodove, druge coine, poceo minat Ubiq jer je eto i on bio zanimljiv. Suma altcoinova se otvorila, cirkus zivi
Uglavnom nakon mjesec i nesto dana moga gutanja inofrmacija, cackanja, isprobavanja, unistavanja laptopa, stvari se malo slozile i naucih da BTC prvi, sve ostalo drugi - to je sveto pismo. No uvijek sam potajno volio ETH vise od BTC-a
Frend kaze da radi razne stvari vezano za kripto, bi li htio probati i ja, para ima, moze se pare napraviti, nema pressinga, a nista ne boli dodatno zaraditi. Skocio sam odmah na to, buduci da je bilo fleksibilno, kripto mi je "postao razlog zasto zivim", najzanimljivija nova igracka i izazov, skocio sam odmah na to i prihvatio priliku da dok istrazujem i ucim i nesto novca od toga zaradim.
Godina je prosla, radio sam svoj standardni posao i uz to kripto paralelno. Sad sam vec znao sve i svasta i pocele su se otvarati kombinacije da se prebacim iskljucivo na kripto. Shvatio sam da imam priliku biti sam svoj sef i najbitnije od svega da imam priliku uzeti kontrolu nad svojim vremenom i zivotom ako odaberem taj put. Cim se to dogodilo bilo je neminovno, pitanje vremena, a vrijeme i fleksibilsnot u zivotu najvise cijenim, presao sam na full kripto. Dao sam otkaz u Apple-u, zahvalio im se na svemu i sa mislju Omnia mea mecum porto preselio nazad u Hrvatsku.
Dakle danas zivim opet u HR, radim samo s i u kriptu, placa mi je u kriptu, relativno manje novca imam, manje "sigurnosti" imam, ali imam mir u umu, 0 stresa, upravljam svojim vremenom, financijama i zivotom iskljucivo JA.
Eto ako imate kakvih pitanja pitajte, ako mi se bude dalo odgovoriti cu, ako ne ne