Bu konuyla benzer bir konu vardı. Düşüncelerimi orada yazmıştım. Buraya da alıntılayarak eklemek istedim...
Özetle; krito piyasasında yaşadığımız düşüş, virüsle ve mevcut olan küresel ekonomik krizle doğrudan ilgili olmayabilir. Halving sonrasında BTC ve altların ne yapacağını iyi izlemek lazım. Merkezi piyasalardaki kaybedilen/çekilen/eriyen paralar bir yerde toplanacak sonuçta. Oranın neresi olduğu da yakında ortaya çıkar zaten. Henüz olaylar çok sıcak olduğundan, biraz zamana ihtiyaç var. Bana göre, BTC ve altcoinler bu krizi fırsata çevirebilirler.
Dünyadaki merkezi piyasaların kontrol gücü -doğrudan ya da dolaylı yollarla- devletlerin elinde olduğu için hem faizleri hem de para arzını yükseltip düşürebiliyorlar. Hatta siyasi kararlar alarak ülkelerini daha fakir ve daha savunmasız hale de getirebiliyorlar. Örneğin borsalar, hükümetlerin kararlarına en hızlı tepki verenlerdir...
Satoshi'nin vizyonundan bakarsak, zaten buna bir tepki olarak ortaya çıkmıştı. Hız, anonimlik, güvenlik ve ucuz transfer. Bunların ne kadarı günümüzde yeteri kadar eski durumunu koruyabiliyor, orası tartışılır. Fakat her şeyden önemlisi, sınırlı arza sahip olmasıydı!
Bu yüzden ben de bu tarihi kriz ortamında BTC ve diğer kripto paraların daha yüksek fiyatlara ulaşacağını düşündüm. Merkezi piyasalardan kaçan paraların, kripto paralarda toplanacağını bekliyordum. İlk etapta hayal kırıklığına uğradım aslında. Geçen haftaki BTC'nin sert düşüşleri, Corona virüsü ve piyasaların genel tepkileri ile bağdaştırıldı. Fakat sonra düşündüm ki; belki de yaşadığımız düşüşler halving'e giden yoldaki beklenen düşüşler olabilir. Sadece şu anda yaşadığımız kriz ortamıyla tarihleri denk geldiği için biz böyle algılamış olabiliriz. Bunu test etmek için önümüzde birkaç aylık bir süre var.