certail6767
|
|
June 08, 2020, 07:26:59 PM |
|
binance ieo larına yeni bir tanesini daha ekledi. ismi WazirX, bu ieonun bitcoindeki yükselişe ve piyasadaki olumlu havaya denk gelmesi, fiyata olumlu yansır katılmanızı öneririm. 2020-02-03 Tarihinde ticket claim olacak, 2020-02-04 Tarihinde de loto çekilecek, hemen peşine de borsaya sokarlar. Launchpad Hard Cap 2,000,000 USD Total Token Supply 1,000,000,000 WRX Initial Circulating Supply 18.68% of Total Token Supply Halka Satış Token Fiyatı 0.02 USD (price in BNB will be determined prior to the lottery draw date) Launchpad' e ayrılmış token sayısı 100,000,000 WRX (10% of Total Token Supply) Maksimum kazanacak bilet sayısı, (en fazla 10 bin bilet kazanabilir) 10,000 Kazanan bilet başına ayrılmış miktar 200 USD (10,000 WRX) Public Sale Vesting Period No lockup yani kilitli token yok, ieo da zaten kilit olması saçma olur Özel satışta satılan tokenların fiyatı : 1 WRX = 0.018 USD ( IEO fiyatına çok yakın. bu gerçekse alavere dalavere yoksa çok yükselir.) Özel satışa ayrılmış token oranı : 5% yani toplam token sayısının %5 i Özel satıştaki kilit; Her 6 ayda bir %20 sinin kilidi açılacak. Token Tipi : BEP2 Token Dağıtımı: Token satışından sonraki 15 gün içinde ( burası biraz muamma ieo olunca direk borsaya giriyor, bu büyük ihtimalle pvt sale'ı kastediyor. Toplam 1 milyar token var, bu total supply artmıyor ya da azalmıyor, bunların %10 kadarı yani 100.000.000 tanesi IEO da binance kullanıcılarına satılacak. %5 yani 50.000.000 tanesi ise private sale de satılmış. bu bir özel satış için çok ama çok az özel satış dediğin zaten yüklü satış yapmaktır, bir de binance'a satılan tokenların özel satış statüsüne girmesi gerekiyor. fakat binance %5 için hayatta bu ortaklığa girmez. *borsa kullanıcılarına dağıtılan tokenları risk olarak görmüyorum. 1 bilete 10.000 adet WRX çıkıyor, onun haricinde kendi borsalarında 35k dolar al sat yapana mining adı altında 10k wrx hediye etmişler, o da 1. olunca. Bu kalan %60 lık %70 lik token takıma ayrılmış token, bunu da CZ bunlara yedirmez, aslan payını CZ bunlardan almıştır diye tahmin ediyorum. Cz ne diye hindistanda borsa alıyor anlamış değilim, hindistanda binance yok mu var, belki de ileride yükselme potansiyeli olan bu borsaya şimdiden çöküp hindistan pazarındaki olası rakibini satın almak istedi. ileride bu borsayı binance hindistan gibi bir şeye çevirebilir. https://coinmarketcap.com/exchanges/wazirx/borsanın hacim bilgileri bu ortalama 100 btc lik bir hacimleri var, binance boostlarsa bu kolayca 10-20 katına çıkar.
|
|
|
|
Mr. Answer
Full Member
Activity: 154
Merit: 194
Judge a man by his questions
|
|
June 09, 2020, 09:05:17 AM |
|
Sadece ABD tarihine değil, dünya tarihine geçecek bir olay ve gördüğüm kadarıyla herhangi bir başlık açan olmamış. Kısaca özetle siyahi bir vatandaş George Floyd, 25 Mayıs günü ABD'li bir polis memurunun diziyle boyun bölgesine baskı yapması sonucu oksijen yetersizliği sonucu hayatını kaybediyor. Suçu, kabahati var mıydı bilemem ama bunun zerre kadar önemi de olduğunu sanmıyorum. Şu üstteki görselde yer alan muameleyi bir hayvana yapsan o bile kabul edilebilir diyemez kimse. Hemde 8 dakika 46 saniye boyunca!! Cidden 9 dakika boyunca bu şekilde durmak için içinde büyük bir kin, nefret olması gerekirdi sanırım. Her neyse işte tarihin bazı noktalarında öyle bir kırılım vardır ki, her şeyi değiştirebilir. İşte tüm bu olayların sonucunda, ABD'de ilk kez olmasa da ekstrem bir şekilde hayatını kaybeden Floyd bir ateş yakmışa benziyor. O günden bugüne kadar sadece ABD'de de değil, dünyanın 4 bir yanından protestolar yükseliyor. Protestoların ana sloganıda olaydan esinlenerek "Can't Breathe" yani "Nefes Alamıyorum" olarak kullanıyor. Bence de olayı hem fiziki hemde ironik olarak çok iyi anlatan bir slogan. ABD'de de başlayan protestoların siyahilerin birlikte yaşam sürmeye çalıştığı Güney Amerika, İngiltere ve Fransa gibi ülkelerde hızla arttığını da görüyoruz. Medeniliği ve insancıl yaklaşımıyla övünen ülkelerin 21. yy'da hala bunlarla uğraştığını görmek şaşırtıcı...
Gelin biraz da bu olayın geçmişine göz atalım... ABD'ye ilk siyahiler 1700'lü yıllarda köle olarak giriş yapıyor. Tabi ki bu süreçte gün geçtikçe artan sayıları neticesinde, gördükleri kötü muamele yüzünden sorunlarda yaşıyorlar. 1705 yılında çıkan Virginia kölelik yasasında şöyle bir madde göze çarpıyor; “Bu yönetim bölgesindeki tüm zenci, melez ve Kızılderili köleler taşınmaz mal olarak elde tutulacaktır. Herhangi bir köle efendisine karşı direnirse sahibi ıslah etmeye çalışırken asi köleyi öldürecek olursa böyle bir kaza hiç olmamış gibi köle sahibi tüm cezalardan muaf tutulacaktır.” Ve işte insanlığın bu konuda resmen rezilliğinin ortaya çıkması burada ortaya çıkıyor. Artık resmen devlet gözünde siyahiler, "efendileri" tarafından öldürülebilir ve cezası olmaz diye yasalaşıyor. Bundan sonra olanları ise size bir film önererek devam edeyim. Burada konuyu senaryolaşmış olarak görebilirsiniz. 12 Years a SlaveDevam edelim. Olay tabi ki bu noktadan sonra kontrolden çıkıyor. Köle tacirliği, insan kaçakçılığı, cinayetler, tecavüzler, işkenceler... İnsanı insana fazla bırakınca neler olduğunun kanıtı... 1860 yılında ABD'de ki başkanlık seçimleri bir dönüm noktasını ifade ediyordu. Pek fazla seçilme şansı verilmeyen, yoksul bir aileden gelen Abraham Lincoln şok edici bir şekilde seçilir ve insanlık bir kez daha sınava tabi tutulur. Üstelik bu seçim sonrasında belki de tarihinde ilk kez Amerika Birleşik Devletlerinde ayrılık sesleri ortaya çıkmaya başlar. O günün şartlarını düşünürseniz iç savaşların durumunu anlarsınız. 4 yıllık yorucu savaş ve ölen 600 binden fazla insandan sonra Lincoln'un istemediği kölelik 13 maddelik yasa ile kaldırılır. Ama tabi o günden bugüne kadar aşama aşama çok ilerleme kaydedildi. ABD için zorlu bir süreç olan 2. dünya savaşında da zencilerle ilgili çok olay vardır. Bazı kaynaklara göre 2. dünya savaşına kadar ülkede hiç bir zenci silah kullanamamıştır. (Askeri olarak) Bunu da ünlü film Pearl Harbor'da konuyu anlatıyorlar. Filmde aktör Cuba Gooding Jr.'ün canlandırdığı karakter Doris Miller aşçı olarak girdiği gemide bir kahramanlık göstererek silahı eline alıp kıyıyor hain Japon uçaklarına... (Ancak bunun yanlış ve yanıltıcı bilgiler olduğunu söyleyenlerde var. Neyseki savaş bitip ortalık yatışınca, 1964 yılında ABD'de Medeni Haklar Yasası yürürlüğe girer. John F. Kennedy'nin hazırladığı yasa, ölümü neticesinde bir sonraki başkan Johnson tarafından çıkarılmıştır. Burada da bir siyahi olarak Martin Luther King önemli bir rol oynamıştır. Sonuç olarak bu noktadan günümüze kadar kat edilen tüm yolun bir salak polis memuru tarafından tekrar gündeme getirilmesi üzücü. Bunun ilk olmaması ve bazıları tarafından sıradan görülmesi ise daha da üzücü. Ülkemizde bu tarz şeylerin çok az olduğunu bildiğimiz için mutluyum ama insanın renginin olmayacağını artık anlatmak gerekiyor. Ve medeniyetin aslında sandıkları gibi bir şey olmadığını da... Ülkemizde nadiren de olsa futbol sahalarında görülebiliyor ve bu konuda ünlü bir arkadaş var maalesef; Aşağıda paylaştığım videoda yazdığı gibi, "eğer bir suça karşılık gerekli cezayı vermezseniz, o zaman anarşi başlar" FB-TS arasında oynanan ilk maçta Zokora'ya ırkçı saldırıda bulunan Emre'nin zor anları ligin ikinci yarısındaki maçta başlar ve takdiri ilahi olacak ki sahada resmen dayak yiyen Emre'yi sahadan almayan bir teknik direktör vardır kenarda. Zokora'nın tekmesi kırmızı kartla cezalandırılsa da insanlık adına bir adalet miydi diye düşünmeden edemiyor insan. (Yine de sebebi her ne olursa olsun şiddete karşıyız elbette) https://www.youtube.com/watch?v=OeGT_WIDYtoKaynaklar [1]: https://insamer.com/tr/amerikada-ayrimci-politikalar-ve-siyahi-mucadele-tarihi_542.html[2]: https://tr.wikipedia.org/wiki/1964_Medeni_Haklar_Yasas%C4%B1[3]: https://www.ntv.com.tr/galeri/dunya/george-floyd-minneapolis-polisinin-boynuna-baski-uyguladigiilk-siyahi-kurban-degil,W5uzeGTfMEaadSTuQRR3Og@gospodin bana soracak olursanız bankanın en beğendiği müşterisi borcunu ödeyemeyen müşteri
bir ara başım sıkışmıştı ödeyememiş vsvs avukatlık falan olmuş resmen batmıştım. borcu yapuılandırmış son 2 taksidi ödemem 1 gün geçti diye yapılandırmayı bozmuş sonrasında kalan 1250 tl için benden 9500 tl para istemişler 5000 tl ye konuyu kapatmıştım.
Banka her türlü alacağını alır.
Bu arada kara liste diyede birşey yok temize çıkın 3-5 ay sonra tekrar kredi çekebilirsiniz.
Bir bankacı olarak şunu söyleyebilirim ki, blacklist vardır ve 3-5 ayda düzelmez. Takibe düşmüşseniz 5 yıl tüm bankalar bunu takip eder, takibe düştüğünüz banka hiç bir zaman bu bilgiyi silmez. 3-5 ay sonra yeni kredi vermek aslında, bankanın o dönemki stratejisine göre aldığı risktir. Şuanki dönemi baz alırsak, takibe ya da büyük bir meblağ ile aksamaya düşmüşseniz bir müşteri kolay kolay kredi alamaz. Burada karar verilirken bir iki etkene bakılmıyor. Bu müşterinin yaşadığı borç sıkıntısı ne kadar, şuanki geliri ne kadar, diğer bankalardaki durumu ne kadar, çek var mı, senet var mı, ailesinin gelir durumu (aynı bankada hesabı varsa) vs. bu şekilde sayılabilecek 200'e yakın kontrol yapılıyor. Burada bakılan kriterlerin ne denli dikkate alınacağı ise bankanın yönetim kurulunun piyasa şartlarına göre verdiği kararlara bağlıdır. Bankadaki kredi borcunuzdan 10 yıl sonra icra dosyanız zaman aşımına uğrayacağı için kurtulursunuz. Tabi bu süreç zarfında, hayalet gibi olmanız herhangi bir yerde resmi işlem yapmamanız lazım. Herhangi bir yerden herhangi bir bankaya para, arsa, ev bir geliriniz olursa, bu alınır. Kredi kartı borçlarınız ise 20 yıl sonra silinir. Konunun dışına çıkmak olacak belki ama bankayla dans eden, cezasını çeker. Bir arkadaşımız 8 yıl ödediği konut kredisini az kalsın çöpe atıp evi elinden alacaklardı.
olay şöyle, arkadaş bankada hesabına talimat verilmiş o hesapta günü gelince krediyi çekiyor. Her ay maaş hesabından o bankaya parayı aktarıyormuş. 8 yıl ödedikten sonra bahsi geçen ay bir taksitin parasını yanlışlıkla başka bankadaki hesabına yollamış. Para orada duruyor ama kredi ödenmiyor. 2. taksit geliyor oradan sonrası da ödeniyor ama alttaki duruyor. Neyse telefon yok, mektup yok bu süre boyunca. Sonra arkadaş tesadüfen o yanlışlıkla parayı attığı hesaba girip bakıyor ki içinde tam kredi kadar para var. Ama banka çoktan işlemleri başlatmış o sırada. Neyse yalvar yakar, telefon telefon üstüne falan avukata masraflar ödenerek dosya geri çekildi falan. Isın ilginç tarafı ise banka bu tarz bir durumda ödenen para dahil evin tamamına el koyuyormuş. Bu nasıl bir sistem anlamadım ben. O yüzden bankayla iliskimi olabildiğince az tutuyorum.
Bankaların birçoğu otomatik tahsilat yapıyor. Yani diyelim ki siz kredi aldınız ve 3 ay geciktirdiniz, banka sizin tüm hesaplarınıza bakar ve eğer para görürse size sormadan alır. Ancak henüz başka bankadaki paranıza müdahale edemiyorlar. Bu evi banka hemen satar algısı yanlıştır. Banka her zaman önce parasını almak ister, evi satmak için ekpertiz, bir süre vs derken bu tahsilat yapamadığı durumlardaki son çaredir. Hangi banka bilmiyorum ama ödemeleri aksatmanız durumunda, bankalar "yasal" olarak bildirim yapmak zorundadır. Bunu önce mesaj, mail yoluyla yaparlar, sonra call center arayabilir, ihbarname çekilir aksama günü 90'ı geçtikten sonra işlem yasal takibe düşer. Burası artık sicilinizin de bozulduğu zamandır. (Şuan geçici olarak bu süre 180 güne çıkarılmıştır) Banka ne zaman sizden tahsilat yapamayacağına kadar verirse, kefil yoksa bu sefer teminat olarak gösterdiğiniz evin satış işlemine başlar. Burada yine yanlış bilinen bir bilgiyi düzeltelim. Diyelim ki sizin bankaya 50 bin borcunuz kaldı. Eğer bu parayı ev satılmadan önce verirseniz, banka işlemi iptal eder. Diyelim ki veremediniz ve teminat olarak gösterdiğiniz ev 500.000 TL değerindeydi. Banka tarafsız ekspertizlere bu evin değerini buldurarak, satışa koyar. Evinizin diyelim ki 450.000 değerinde çıkarsa banka bu satışı gerçekleştirip, borcunuz olan 50 bini alıp gerisini sizin hesabınıza yatırır. Bu yazdıklarımdan banka güzellemesi yaptığım düşünülmesin, yanlış bilinen bazı konuları düzeltmeye çalıştım. Dayanın arkadaşlar yakında kripto finansal sistemi tam olarak aktif olduğunda, bir banka ile çalışmanıza gerek kalmayacak olabilir. Bu Bitcoin ile ödeme kabul eden satıcılar BitPay gibi aracı uygulamaları kendi sitesinde kullanırken %1 aracılık ücreti ödemeyi kabul ediyor da 2 sat/byte transfer ücretini mi çok görüyor? Bitcoin transfer ücretinin çok yüksek olduğunu kim uyduruyor? Şu an marketten sakız almak için Bitcoin kullanmadığın sürece 2 sat/byte ile yaptığın transferlerin hiçbiri 'e-ticaret' için sorun yaşamıyor. Yani bunlar Roger'in uydurduğu hikayeler, altcoin fetişistleri de bir köşesinden kapıp hikayeye inanmaya devam ediyor... Ne de olsa ellerindeki alternatif kripto paralar 'Bitcoin fanatiklerinin kafalarının basmadığı' iddia etmek dışında hiçbir halta yaramıyor. Bir sebep lazım, doğru.. Çöplerin yaşaması için bir sebep lazım, ancak kralı karalayarak ilerlemek çok da uzun sürmez ve tarihin tozlu raflarına gömülür giderler, ayni geçmişte olduğu gibi.
Tartışmaya devam etmek istiyorsan, hakaret etmeden devam edebiliriz yoksa yine hakaret etmeden sonlandırabilirsin çünkü komplo teorilerine inanan biri ile 'tartışmadan olumlu sonuç almak' imkansıza yakın.
Volatilite bir etkendir kabul ediyorum. Ancak geçtiğimiz yıllarda bitcoin volatilitesi yüksek olmasına rağmen bitcoin kabul eden merchant'ların sayısı sürekli olarak artış gösteriyordu. Yüksek fee'lerden sonra ise bitcoin kabul eden merchant sayısı azalmaya başladı. Network üzerindeki işlem sayısı yıllardır belirli bir seviyeyi geçemiyor artık. Güncellemeyen ve yenilenmeyen teknoloji ürünleri bir devrim niteliğinde olsalar bile liderliklerini sürekli olarak koruyamazlar. Bu aşağıdaki Steam duyurusunu oku istersen. https://steamcommunity.com/games/593110/announcements/detail/1464096684955433613 Aralık 2017'de Roger Ver ve diğerleri tarafından Bitcoin ağına spam saldırılar yapılıyor ve ağda şişme meydana getiriliyordu. Bunun için çok yüksek miktarda cepten para koydular. Ancak, SegWit güncellemesi ile beraber %45e kadar daha düşük transfer ücreti sağlayan adreslerle (bech32) ve teorik olarak 4MB daha gerçekçi olarak 2MB'a çıkabilen blok boyutları ile karşılaştık ki Ocak 2018'de 2.17MB blok boyutu oluştu. Yani Bitcoin'de bir gelişme var, elbette beklediğimiz gibi olmasa da. Bitcoin yazılımcılarının amacının +100000 tps VISA'dan daha iyiyiz! demek olduğunu düşünmüyorum.. Tüm güncellemeleri bir anda yaparsan elde bir şey kalmaz, ne satacaksın insanlara, ne hayal vereceksin onlara, bir sonraki aşama ne olacak gerçekten? (altcoinlerin en büyük sorunu bu, yatırımcılar diyor ki; ee hızlıyız, ama nereye gidiyoruz? gerçekten nereye gidiyorlar? Sıfıra). İnsanların bir umudu var, bir inancı var. Şu an bir değer saklama aracı ancak gelecekte volatilite azaldığında gerçek bir para birimi olacak ve her satoshi teoride ilk mesajda anlatmaya çalıştığım şekilde 'cente' hatta çok daha azına denk olacak. Bu bir satış taktiği, Apple sana kamerası 100megapiksel olan Iphone'u önümüzdeki sene de satabilir, on sene sonra da.. ama bir sonraki sene üstüne ne koyacak? Bitcoin bugün 'gerçekten tırı vırı altcoinler gibi +13128091 tps olsa' gelişmemiş markette volatilite sorununu nasıl çözeceğiz ve insanlara 'hangi umudu' satacağız? Hiçbir şey satılamaz ve tüm proje berbat olur. Bu nedenle, filmi 2140'a kadar izlemek gerekir. Devrim tamamlanmadı, 10 yıl geçse de bence early adopters sayılabiliriz ki Bitcoin ile çok daha eskiden tanıştığım için hem maddi, hem de manevi olarak kendimi şanslı hissediyorum. Yani bırakın yavaşça gelişsin ve market spekülatif olarak büyüsün.
hiburak'tan bağımsız bir hikaye anlatmak istiyorum. Blockstream hakkındaki komplo teorileri ve kara propaganda nasıl oldu da Türkiye'de bu kadar çok büyüdü? AVA diye bir proje var, yaklaşık iki senedir Bitcoin'i karalama/boklama üzerine 'PAZARLAMA STRATEJİSİ' izleyerek kendi saflarında 'enayi diye tabir edebileceğimiz bir insan topluluğu' oluşturmaya çalışıyorlar. Bu kişilerle vakti zamanında Bitcoin hakkında tartışmalar yaşadık. Bunlara Bitcoin'in ne olduğunu, ne amaçladığını anlattım. AVA'nın yanlış strateji izlediğini, Bitcoin'i karalayan hiçbir alternatif kripto paranın bugüne kadar yaşayamadığını ve AVA'nın da bu strateji ile yaşayamayacağını açıkladım ancak adamların oluşturmak istediği topluluk demin de söylediğim gibi 'enayi' topluluğu. Bunlar bu tür Blockstream komplo teorileri satarak ve Bitcoin protokolünü karalayarak 'daha iyi bir alternatif yarattıkları' hikayesine milleti inandiriyor yaklaşık iki senedir de 'paralarını sağacak eleman' topluyorlar. Bir iki fenomeni atmışlar ortaya, parayı cukkalayan bülbül gibi hikaye ötüyor. $$ iyi vurgun yapacaklar ve stratejileri 'para toplamak için' doğru çünkü bu tür hikayeler iyi satıyor. Bu arada aylar önce AVA'dan banlandım, evet çünkü onlara yüzmilyonlarca dolarlık projelerini sorgusuz sualsiz fonlayacak elemanlar (hafif tabirle) lazım. İyi proje orası ayrı. Adam yerli Roger Ver, o da hikayeci bu da; I like Bitcoin Cash for its purity of vision. Hardware trends tell us that, if you were happy with Bitcoin at 1MB in 2015, you should be just as happy with much larger blocks today. BCH is exploring how far one can ride these trends. Godspeed! https://twitter.com/Bitcoin/status/1156859236728463361purity of vision
|
|
|
|
PHI1618 (OP)
Legendary
Activity: 1554
Merit: 1334
|
|
June 14, 2020, 07:10:31 PM |
|
Koskoca kripto para piyasasının henüz 1 trilyon doları bile geçmemesinin nedeni gayet basittir, ne yazık ki insanları dolandırıcılardan koruyan herhangi bir kurum bulunmuyor, SEC sadece Amerika'da etkili, ancak Amerika'daki dolandırıcıların da ödediği para cezaları kaldırdığı milyarlarca doların yanında hiçbir şey, bu piyasaya vahşi batı denmesinin nedeni de budur. Elbette kripto para endüstrisi özgürlükle alakalıdır, aslında bi nevi serbest piyasadır, fakat serbest piyasanın da belirli ahlaki kuralları olmak zorunda, aksi taktirde hemen kokuşmaya başlar, çok geçmeden yozlaşmış kapitalist sistemlerden pek de farkı kalmayacaktır. Yasal yollarla yapılabilecek pek bir şey olmasa da, her zaman birkaç etkili çözüm vardır, bu çözümlerden biri de kendimizi ve çevremizdekileri sürekli eğitmek ve geliştirmek. Bilgiye aç olan insan kendisini geliştirdikçe kolay kolay dolandırılamaz hale dönüşecektir. İşte bu nedenle ben de kripto para topluluğuna ufak da olsa katkıda bulunmak için eğitici içerikler hazırlamaya karar verdim. Şu ana kadar hazırladığım ilgili içerikleri burada da paylaşayım dedim. Belki bu konularda deneyimli ve uzman olabilirsiniz, belki de ilginizi çekecek birkaç makaleye de göz atmak isteyebilirsiniz. Özellikle de bu işe yeni başlayanlar için faydalı olacağını düşünüyorum. Ne yazık ki, kripto para ile ilgili birçok Türkçe kaynaklarda okuyucuda FOMO veya FUD gibi duygular yaratan ifadeler bulunur, hatta çoğu reklam ve spekülasyon kokar, mideyi bulandırır. Bu makaleleri elimden geldiğince objektif bakış açısı ile hazırlamaya çalıştım, belki fazla argo kullanmış olabilirim, ne de olsa adı üstünde, SERBEST PİYASA Yeni eklenenler:- Finansal Zekanızı Geliştirecek 10 Film/Dizi- Kripto Para Piyasasında Herkesin Göz Ardı Ettiği Gerçekler- Satoshi Nakamoto Kimdir? Yakından Tanıyalım
1 - 5 Adımda Kripto Paralarınızı Hacker’lardan Koruyun2 - Açık Anahtarlı Şifreleme (Public-Key Cryptography) Nedir?3 - Kapitalizm Nedir? Sosyalizm ile Arasındaki Farkları4 - Tavsiye Ettiğimiz 10 Harika Kitap5 - 7 Adımda Mahremiyetinizi Geri Kazanın6 - İş Dünyasında Sahip Olmanız Gereken 8 Teknolojik Yetenek7 - Yeni Başlayanlar için Lightning Network Kılavuzu8 - Tor Nedir? Nasıl Çalışır? Nasıl Kullanılır? Tor Browser Kurulumu9 - Yeni Başlayanlar için DeFi (Merkezi Olmayan Finans)10 - Benjamin Graham’ın yatırım ilkelerini kripto para piyasasında kullanmak
|
"Damnant quod non intelligunt." Anlamadıkları şeyi suçlarlar. BTC
|
|
|
PHI1618 (OP)
Legendary
|
|
June 16, 2020, 07:57:59 AM |
|
Türkiye'de bitcoin ile gerçekleştirilen ve en yüksek fiyat seviyesine ulaşarak rekor elde etmiş olan (bazı haber sitelerine göre 1.5 milyon dolar bazılarına göre ise 1.25 milyon dolar karşılığında / dalgalı kur :d) gayri menkul satışı yapılmış. Türk gayrimenkul şirketi Antalya Homes, müşterilerinin platformda listelenen mülkler için artık Bitcoin (BTC) ile ödeme yapabileceğini duyurdu. “Antalya'daki bir villa satışında evin görüntülerini drone ile kaydettik ve müşteri ile çevrimiçi ev turu yaptık. Daha sonra alıcı ve satıcıyı çevrimiçi bir toplantıda bir araya getirdik ve pazarlıkları tamamladık. Antalya Homes, ödemelere Bitcoin ile aracılık yaptı. 1,25 milyon dolar değerindeki bu satış, Bitcoin ile Türkiye'de yapılan en yüksek değerli mülk satışını temsil ediyor.”
Antalya Homes’un web sitesi ayrı bir "Bitcoin ile öde" bölümü içeriyor. Şirket, XRP, Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC), Bitcoin Gold (BTG), Tether (USDT), Stellar (XLM) ve Ether (ETH) ile de ödeme kabul ettiklerini açıkladı. antalyalı homes firması, şu saatten sonra en az "Bitcoin ile at satilan kasaba" https://bitcointalk.org/index.php?topic=571945.0 haberi kadar gündem olmayı başarabilmiş bu işlerin kaymağını sadece elon musk yiyecek değil ya.. kaynak: https://tr.cointelegraph.com/news/turkish-real-estate-firm-antalya-homes-now-supports-bitcoin-payments
|
|
|
|
PHI1618 (OP)
Legendary
|
|
June 17, 2020, 10:44:37 AM |
|
Yabancı dili çok zayıf bir milletiz ve kullanmakta zorlanıyoruz en iyi borsalar hangi dilleri destekliyor bununla ilgili çok güzel bir liste hazırlanmış Buyrun Arkadaşlar resim güntülenmedi yardımcı olurmusunuz.
|
|
|
|
PHI1618 (OP)
Legendary
|
|
June 19, 2020, 07:40:12 AM |
|
Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen 3 tane gizemli Ethereum transferi için iki defa 2.5 milyon dolar bir defa da 545 bin dolar olmak üzere toplam 5.6 milyon dolardan fazla işlem ücreti ödendi. Bu transferlerin kimler tarafından gerçekleştirildiği ortaya çıktı. Toplamda 5.6 milyon dolar ödenen üç transferi Güney Kore menşeili bir kripto para borsası olduğu ortaya çıktı. Good Cycle isimli bir kripto para borsası tarafından gerçekleştirildiği belirlenen transferlerin kanıtlanması istendi. Bunun üzerine Good Cycle, Ethermine ve Sparkpool'a ''Gönderici benim'' şeklinde açıklama ile transfer gerçekleştirdi. Kanıtlamanın ardından Good Cycle isimli kripto para borsasının sitesinde birden çok güvenlik zaafiyetinin olduğu ortaya çıktı. Bu zaafiyetlerden dolayı kripto para borsasının hacklenmiş olabileceği iddia ediliyor. 2.5 milyon dolar değerindeki transfer ücretini Ethermine isimli madencilik şirketine gitmişti. Diğer 2.5 milyon dolar değerindeki transfer ise Sparkpool isimli madencilik şirketine gitmişti. Ethermine tarafından yapılan açıklamalara göre işlemi gerçekleştiren kişinin kendilerine ulaşmaları halinde yanlış işlem gerçekleştirildiğini varsayarak geri ödeyebileceklerini belirtmişti. Ayrıca bu işlemi gerçekleştiren kullanıcıya da yeterli zaman tanıdıklarını da açıklamalarına eklemişti. https://teknokupur.net/gizemli-ethereum-islemleri/Adamlara helal olsun erken emeklilik hayallerine bu kadar kolay ulaşabilecekken ve baktığınız zaman bunda yanlış bir şey bile yokken iade edecek olmaları güzel. Borsanın ise ardı ardına bu kadar nasıl işlem yapmış olduğunu anlamak güç. Cüzdanından 2.5 milyonluk ETH çıkıyor ve sen 2 gün daha bunun önüne geçemiyorsun. Pek inandırıcı değil sanki.
İade olmadı Ethermine belirtilen sürede başvuru olmadığı için 2,5m$'ı madencilere ödedi. Sparkpool da dün sürenin dolmasını bekleyecekti. Muhtemelen o da dağıtmıştır. Transferi yapan Güney Kore'li hacklenen bir P2P platformu. Ponzi şeması olduğu söyleniyor.
|
|
|
|
PHI1618 (OP)
Legendary
|
|
July 01, 2020, 01:37:21 PM |
|
CHZ hakkında fikir alış verişleri. Chiliz hakkında ne düşünüyorsunuz? (-) Borsası kullanışlı değil. Pariteler yetersiz. (-) Taraftarlar tokenlere ilgi duymuyor. Fanatik takım tutan arkadaşlarımın GAL tokenden haberi yok. (-) Yeni nesil eski nesil kadar takım tutma fanatiği değil. Bunun nedeni aslında eskiden internet olmaması ve insanların gündeminin TV tarafından belirlenmesiydi. Aynı yayınlara maruz kalan insanlar ortak ilgi alanları oluyordu ve bu ilgi alanları üzerinden sosyalleşiyorlardı. Yaygın internet kullanımı ile birlikte takım tutma mevzusu tarihe karışacağını düşünüyorum. Futbol oyunu hatta 20 yıl sonra ilgi olarak bugünkü hentbol seviyesine düşebilir. Tabi bu biraz uzun süreli değerlendirme olsada uzun vadede futbol kuluplerinin sakata geleceğini düşünüyorum. (-) Türkler arasında çok yaygın, marketcapin yarısı Türklerin elinde. Bugüne kadar millet olarak ilgi duyduğumuz tokenler hep zarar ettirdi. (+) Yaptığı anlaşmalar ortada. Bugün bir spor kulubu token çıkaracaksa bunu chiliz üzerinden yapmak zorunda. (+) Bu seviyeden sonra aynı formatta başka bir proje kolay kolay ortaya çıkamaz. Rakibi yok diyebiliriz. (+) Amerikan ve Çin vatandaşlarının pek fazla ilgi alanına girmiyor şimdilik. NBA takımları anlaşmaları sonrası asıl paralı kitle giriş yapabilir. (+) Haber yapma gücü yüksek bir proje olduğu için al-sat için en ideal token olabilir. Haber yokken satın al, haber çıktığı zaman yükseliş sırasında satıp adet sayını arttır. Diğer projelerin bu denli haber yapabilme gücü yok. (+)Futbol sever insanlarda bahis oynama ve kumar alışkanlığı yüksek. Bahis oynama alışkanlığı olan her insan benim gözümde kriptopara piyasası için potansiyel oyuncudur. (+) Espor potansiyelini es geçmemişler. Ekip üyeleri arasında popüler birkaç youtube ve twich oyuncusuda var. Chiliz üzerine düşünürken aklımdan geçen düşünceler bunlar oldu. Peki sizler ne düşünüyorsunuz? 53 milyon dolar marketcap var. Potansiyeli yüksek ve değerinin altında gibi görünüyor. Ben tabi dipci olduğum için alım yapmak için marketcapin 30 milyon dolara düşmesini bekleyeceğim. (ikinci dalga bekleyen kesimdenim.) marketcap 30 civarına düştüğünde giriş yapmayı düşünüyorum. Bende bir artı eksi ekleyebilirim izninizle....
+ Marketing olarak pek çok projeye örnek olabilecek kapasitede. O kadar güzel pazarlama yapıyorlar ve doğru adım atıyorlar ki yapma bunu kanarım sana diyesi geliyor insanın. + Taraftarlığın yoğun olduğu, tutkunun fazla olduğu ligleri ve takımları seçtiler. + iletyus'un dediği gibi, olası bir NBA ve/veya İngiltere Premier Lig ortaklığı ile işin boyutu değişebilir. Mesela bugüne kadar futbolun en tutkulu ülkelerinden İngiltere'den bir takımın olmaması ilginç geliyor bana. United, Chelsea veya City gibi takımların taraftarlarının bu sürece dahil olduğunu düşünemiyorum...
- Halen reel anlamda bu tokenlerin hiç bir halta yaramadığını ve gördüğüm kadarıyla bir haltada yaramayacağını gözlemliyorum. Bilet satışı, forma satışı vs gibi şeyler de mümkün görünmüyor. - İnsanların dikkatini çekemedikleri gerçek, bu kadar iyi pazarlamaya karşılık gereken ilgiyi yakalamaması kötü. - Her altcoin gibi temelde BTC fiyatından etkileniyor. Örneğin liglerin ateşinin arttığı, transferlerin patladığı dönemde fiyatı yükselebilecek CHZ'nin, olası BTC hareketlerinden etkilenmesi mümkün. Bu durumda sadece kripto para piyasasını değil, aynı zamanda ligleri ve takımların gelişmelerini de takip etmek gerekecek. Bu da ekstra bir külfet bence.
--
Bunun dışında CHZ borsa anlamında gelişir ve diğer pariteleri eklerse daha janjanlı olabilir. Yani Chiliz sisteminde daha fazla paranın dönmesi artı değer getirebilir. Ama görünüm bundan çok uzakta halen.
Kadro kurma işi yürümez, böyle bir şeyi hiç bir takım kabul etmez. Diyelim ki Barça bu hafta öyle bir şey yaptı. Real Madrid'li bir yatırımcı gider basar parayı öyle bir takım kurar ki O iş yürümez hocam. Bilerek kötü oyuncuyu seçmeye çalışan rakip takım taraftarının gücü yetersiz kalır. Tüm arza karşı bir kaç kişinin meydan okuması gerekiyor. Pek olacak iş değil. Hazırlık maçları yada amaçsız prestij maçlarında tamamen ilk 11'i taraftar kurabilir bence. Ayrıca kulup elinde arzın %10'ununu tutarsa sonuçlara müdahale edecek gücü olabilir. Ha birde kaleciyi forvete koymak gibi durumlar kapalı olur. Forvet için forvetler arasından seçersin. Kaleci için kaleciler arasından seçersin. Birde kadroda sadece ufak şeyler danışılabilir. Örneğin aşağı yukarı eşit güce sahip iki futbolcudan hangisi ilk 11'de başlasın diye taraftara sormak gibi. Tüm kadroyu yaptırmadan sadece ufak değişiklikleri taraftara sorabilirler. Rakip taraftar sızmasın diye, bu tarz oylamaları tokenlerle maç bileti alanlarada sorabilirler. Gerçekten taraftar olduğu ispatlı ve tokene sahip kişiler kadroyu kurabilir. (bence buna bile gerek yok.) Takımlar karışılıklı anlaşabilirler mesela hazırlık maçı için. Bu hafta gs-fb hazırlık maçı yapacak. kadroyu taraftar yapacak gibi. 10 numara reklam olur. --- Bu arada arzın diğer yarısı dolaşımda değil. Bu dolaşımda olmayan miktar hakkında bilgisi olan var mı? Yani tamamen farazi bir şey üzerine konuşuyoruz burada ama. Söyledikleriniz mümkün değil. Bu sektörde milyon dolarlık işlemler var. Rakibinin önüne geçebilmek adına basar parayı alır tokeni. Örnek vereyim. Buyrun birlikte GAL tokene bir göz atalım. [i mg]https://i.imgur.com/AB6Ku8Y.jpg[/img] https://www.coingecko.com/tr/coins/galatasaray-fan-tokenGAL tokenin toplam supply'ı 10 milyon. Ve şu anda 2.3$ fiyatı var. Bu tokenlerin büyük kısmı satılmıyor ama detayını buılamadım. Hepsi dolaşımda olsa ve oy kullanacak olsa 5 milyon tane satın almak yeterli. Ortalama 5$ satın alsa (ki daha altına alır istese) 25 milyon yapar. Şampiyonluk yolunda 25 milyon çok para değil. Daha önce de dediğim gibi bu alım sonucu token fiyatı da artacaktır ve sonuç olarak o elindeki para yok olmayacak istediği zaman satabilecek. Bunu yapabilecek kapasitede 100'den fazla adam vardır Türkiye'de ve en az bir kaç tanesi Galatasaray'a karşı bunu yapacak kadar antipati sahibidir. Belki bu dediğiniz hazırlık maçları için falan kabul edilebilir olur. O da sonrasında oyuncu değiştirme hakkı yine hocaya geçer. Maç bileti satmalarının mümkün olduğunu sanmıyorum GAL tokenle mesela. Yasal olarak bunu yapamazlar gibi geliyor bana. Maliye'ye nasıl bir bildirim yapacaklar bu sattıkları token karşılığı olarak? KDV? Zor o işler şimdilik.
|
|
|
|
PHI1618 (OP)
Legendary
|
|
July 11, 2020, 08:19:58 PM |
|
Merhaba arkadaşlar günaydın herkese coinmarketcap bugün baktığımda DeFi sıralamalarını da göstermeye başlamış. Şuan için DeFi coinlerin/tokenlerin içerisinde bir numarayı Makerin aldığını görüyoruz onu sırasıyla Compound ve Kyber Network izliyor ayrıntılı bilgi için bakınız https://coinmarketcap.com/defi/USDC'nin 100.000 dolarlık hesabı dondurmasından sonra cointelegraph'ta usdt'nin kara listeye aldığı toplam 39 hesabın konu edildiği bir haber paylaşılmış. toplam 5,5 milyon USDT'e kara listeye alınmış, en zengin cüzdan 4,5 milyon USDT'ye sahip, cüzdanların 24 tanesi listeye bu yıl girmiş... USDC içeren ve kara listeye alınan adreslere benzer olarak, kara listeye alınan Tether adresleri de Tether işlemi gerçekleştiremiyor ve adreste bulunan tüm mevcut kripto paralar donduruluyor.
Tether'ın kardeş şirketi Bitfinex'in genel danışmanı Stuart Hoegner, Tether'ın uluslararası emniyet güçleri ile çalıştığını ve talep edildiğinde adresleri kara listeye aldığını açıkladı:
"Tether, emniyet güçlerine soruşturmalarında rutin olarak destekliyor. Tether, adres dondurma özelliğiyle kullanıcı ve borsalara çalınan milyonlarca doları kurtarmalarına yardımcı olabiliyor." https://tr.cointelegraph.com/news/tether-blacklists-39-ethereum-addresses-worth-over-46-millionnot: şimdi düşününce "iki haber birbirine yakın olduğu için birleştirilebilirdi" diyorum ama artık açmış bulundum işte usdt haberi önce patlasaydı, usdc bu haberin içine monte edilebilirdi ama usdt ayrı bir başlığı hak ediyor sayılır, yine de moderatörümüz birleştirmek isterse birleştirebilir.
|
|
|
|
trendcoin
Legendary
Activity: 2394
Merit: 1141
DGbet.fun - Crypto Sportsbook
|
|
July 13, 2020, 01:13:45 AM |
|
Arkadaşlar merhaba , bugün yaklaşık 6 ay evvel keşfettiğim bir uygulamadan bahsedip,sizlerinde belki yararına olacak kısa bir bilgi paylaşımı yapacağım. Bu noktada hemen dipnot olarak belirtmekte fayda var; ben bu uygulamanın reklamını yapmıyorum,sadece yararlı gördüğüm için burada paylaşmak istedim.Bildiğiniz üzere akıllı cüzdan uygulamaları alabildiğince bu piyasa da mevcut durumda. Kimisi Trust Wallet, kimisi Atomic Wallet, kimisi Magnum Wallet kullanıyor.Tabi bu kullanımlar bazen ihtiyaca bazende katılınan bir airdrop / bounty için olmaktadır. Burada sizlere kısa ve öz bahsedeceğim MYKEY uygulamasını ben şahsen EOS çin kullanıyorum..Bu uygulamanın temeldeki mantığı bir Ağ Ücreti diye tabir edilen bir ücreti kendisinde barındırması.. Genel zincir kaynaklarını kullanmanın maliyetini (Gaz / Ram / CPU / Net / Rex… gibi) kolayca çözmek için sadece Ağ Ücreti gerekliliği olan bir yapıya sahip. EOS üzerine konuşacak olursak, EOS bilindiği üzere RAM ve CPU üzerine çalışan ve gönderimlerde bu alanların durumlarına bakan bir altyapıya sahip.Bu uygulama ile yukarıda bahsettiğim gibi bu tür olaylara kafa yormadan direk EOS gönderebileceğiniz bir uygulama. Bana göre avantajlarını sıralayacak olursam, 1. EOS hesabı oluşturmak ücretsiz. 2. Gaz / Ram / CPU / Net gibi maliyetler için Ağ Ücreti olması. 3. İlk kayıt olduğunuzda hesabınıza 0.5 dolarlık Ağ Ücreti tanımlaması. (Böylece bir çok transferi ücretsiz gerçekleştirebilirsiniz) 4. Task başlığı altında Claim ederek bedeva sizlere Ağ ücreti tanımlaması 5. Hesabınız onaylatırsanız 1 ay boyunca bedava ETH gönderilebilmesi. ( Aslında ETH içinde ideal bir uygulama ) Buna benzer bir çok özelliği olan bir uygulama. Aşağıdaki resimde deneme amaçlı yaptığım işlemleri görebilirsiniz; [img ]https://i.imgur.com/fWRkmkQ.jpg[/img] Bu resimde de Ağ Ücreti ( Network Fee Balance) göebilirsiniz,yapacağınız çekim işlemlerinde buradaki balance ücretiniz düşecektir.Benim en son işlemim de $0.002 gibi çok düşük bir ücret kesildi. [img ]https://i.imgur.com/jwTpeRn.jpg[/img] Umarım artık Ücretsiz olarak EOS hesabı herkes oluşturabilecektir.Website : https://mykey.org/Google Play Download : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mykey.idzaman harcanmış ve oldukça iyi hazırlanmış bir içerik... forumda hala eos hesabı olmayan var mı bilmiyorum ama ücretsiz bir eos hesabı elde etmek için güzel bir fırsat olarak gözüküyor. belki vaktimin durumuna göre bir tane de mykey üzerinden edinebilirim. bir ara eos üzerinden güzel cüzdan domaini yakalama çabaları da vardı. :) not: çok yer kaplamaması amacıyla resim linklerini kopardım.
|
|
|
|
PHI1618 (OP)
Legendary
|
|
July 18, 2020, 07:48:46 AM |
|
Kalemder bir çok mesajı bir araya getirip başka bir mesaja eklemiş. Gözden kaçmaması için buraya da ekleme gereği hissettim.
|
|
|
|
PHI1618 (OP)
Legendary
|
|
July 19, 2020, 09:10:14 AM |
|
güzel mi güzel netflix eklentileri geldi hanım: özellikle Trim eklentisi ile bizim için netflix'in en büyük eksikliği olan imdb gibi sitelerdeki değerlendirmelerini görebiliyoruz. siyah ile karaladığım eklentiler işimize yarayacak cinsten. linkler burada belli olmuyor ama kaynaktan ya da google aramasıyla ulaşabilirsiniz. kaynak : https://ceotudent.com/netflix-chrome-eklentileri?utm_campaign=Bundle&utm_medium=referral&utm_source=Bundle1) Super Netflix Bu Chrome eklentisi birçok özellik sunuyor. Bunlardan en önemlisi Netflix içeriklerinin video hızını ayarlamanızı sağlıyor(tıpkı YouTube'ta olduğu gibi). Bunun dışında başka bir dilde altyazı ekleme imkanı sunuyor. Bir de ekran parlaklığını otomatik modlarda ayarlamanızı sağlıyor. Eklentiye buradan ulaşabilirsiniz. 2) TrimBu eklenti tüm Netflix içeriklerinde yer alan IMDb, Rotten Tomatoes ve Douban puanlarını görmenizi sağlıyor. En güzel tarafı ise filtreleme özelliği. Herhangi bir kategoride ya da anasayfada gezinirken "IMDb puanı 8 ve üzeri olanları göster" diyebiliyorsunuz. Eklenti bu filtrenin dışında kalan seçenekleri karartıyor. Eklentiye buradan ulaşabilirsiniz. 3) FindFlixNetflix'te spesifik kategoriler bulunmuyor. Bununla ilgili daha önce Netflix kategori kodlarını listelediğimiz bir içerik hazırlamıştık. Her ne kadar kod kullanımı iyi olsa da yeterince pratik değildi. FindFlix isimli eklenti burada devreye giriyor ve birkaç tıkla istediğiniz kategoriye doğrudan gitmenizi sağlıyor. Eklentiye buradan ulaşabilirsiniz. 4) Video Adjust for Netflix Bu Netflix Chrome eklentisi ise Netflix ekranındaki parlaklık, kontrast gibi ekran ışığı ile ilgili ayarlamaları yapmanıza olanak tanıyor. Bilhassa karanlık sahneleri aydınlatmak ya da çok ışıklı, çok renkli dizilerin bu renkliliğini azaltmak için kullanabilirsiniz. Eklentiye buradan ulaşabilirsiniz. 5) Netflix Flip Eğer Netflix'i yatar pozisyonda izliyorsanız ekranı döndürme arzusuyla dolup taşanlardan olabilirsiniz. Hatta böyle anlarda bilgisayarı çevirmeye bile çalışmış olabilirsiniz. Bu eklenti ekranı istediğiniz açıda döndürmenizi sağlıyor. Ayrıca görüntüye zoom yapabiliyorsunuz. Eklentiye buradan ulaşabilirsiniz. 6) Netflix Party Netflix Party, arkadaşlarınızla bir arada değilken online şekilde bir araya gelip birlikte Netflix izlemenizi ve bir yandan da sohbet etmenizi sağlayan harika bir eklenti. Bu eklenti izlediğiniz videoyu senkronize ederek arkadaşınızla aynı anda izlemenizi sağlıyor. Sayfanın yan tarafında da bir grup sohbet penceresi yer alıyor. Eklentiye buradan ulaşabilirsiniz. 7) Language Learning with NetflixBu harika eklenti sayesinde Netflix'ten bir şeyler izlerken İngilizcenizi ya da istediğiniz başka bir dili geliştirebilirsiniz! Eklentiye buradan ulaşabilirsiniz. Netflix Classic Netflix'in ilk zamanlarını özleyenler, daha az efekt ve daha az sinir bozucu özellik görmek isteyenler için bir uygulama. Bu eklenti sayesinde otomatik fragman oynatmaları, vurgulu Netflix introları ve giriş sayfasındaki oturum seçme penceresi gibi şeylerden kurtuluyorsunuz. Bunlardan hoşlanmayanlar için kurtarıcı tadında bir eklenti. Eklentiye buradan ulaşabilirsiniz. 9) Netflix picture-in-picture Yine şahane bir eklenti! Diyelim ki Netflix'te bir şeyler izliyorsunuz ama bir yandan da tarayıcıda başka işleriniz var. Siz işlerinizi yaparken ekranın sağ altında küçük boyutlarda istediğiniz içeriği izlemeye devam edebiliyorsunuz. Eklentiye buradan ulaşabilirsiniz. 10) Netflix Stop Wasting my Time Bu eklenti "Sonraki Bölüm" ve "Introyu Atla" butonlarına otomatik olarak tıklıyor. Rahatınızı bozmuyor, sizi oturduğunuz koltuktan kaldırmıyor. Eklentiye buradan ulaşabilirsiniz.
|
|
|
|
PHI1618 (OP)
Legendary
|
|
July 21, 2020, 08:36:23 AM |
|
Henüz çok geniş yelpazede hizmet vermiyorlar ama paylaşılan veriler kullanıcılar için oldukça faydalı olabilir. Bir birim için 1 ay boyunca dağılımın ve transferlerin nasıl gerçekleştiğini görmeniz mümkün. Örneğin compound'u incelerseniz geçtiğimiz ay boyunca takım ve ortakların elindeki 500k'ya yakın comp'un borsalara ve kullanıcı cüzdanlarına dağıldığını görebilirsiniz. https://app.flipsidecrypto.com/cooperative/compound19 haziranda durum: 19 temmuzda durum: Ayrıca hizmet verilen birimlere dair borsa hareketlerini de görebilirsiniz. Burada fiyat artış azalışından ziyade deposit/withdrawal kısmından bahsediyorum. Hatta yukarıdaki grafiklerle veriyi birleştirirseniz depositlerin ana kaynağını da bulabilirsiniz. Bir platforma ait borrow/lend oranlarını, cüzdan hareketlerini görebilirsiniz. (genel olarak) Bir birime ait ekip cüzdanlarının genel durumunu görebilirsiniz. (Yapılan deposit/withdrawal v.b.) Şimdilik inceleme yapabileceğiniz birimlerin sayısı az ama ortaklıklarını arttıkça çok daha işlevsel bir site haline geleceğini düşünüyorum. En azından ben compound için takımın elinden bu kadar comp çıktığını bilmiyordum mesela. İnceleyebilecekleriniz: Coinmarketcap v.b. den farklı olarak zaten çok daha farklı bir veri altyapısı var ama en büyük fark her birime özel farklı verilerin elde edilebilmesi. Mesela algorand için en büyük cüzdanların cüzdan hareketlerini dahi takip edebiliyorsunuz.
|
|
|
|
PHI1618 (OP)
Legendary
|
|
July 30, 2020, 07:16:02 AM |
|
Bugün boş vaktimde bounty'lerde çoklu hesap açarak insanların emeklerini çalan bir grubu araştırırken sabotag3x TryNinja tarafından tasarlanmış bir adres tarama aracından bahsetti. https://posts.ninjastic.space/addresses Merak edip hemen kendi eth adresimi kontrol ettim ve 27 temmuzda benimle hiç alakası olmayan bir hesap tarafından bir airdropa katılmak için gönderildiğini gördüm. 0x200998f1c6bb56b100752C9334Dd445c7d0740c3
_________________ | _____________________________________________ | _____________________________________________ | Username | Posts | Archive | Bthd | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 | harpacaku | 1 | 1 | Related address: | 0x200998f1c6bb56b100752C9334Dd445c7d0740c3 | Powered by ninjastic.space |
Eğer fark etmemiş olsaydım ileride o hesapla birlikte alt hesap olarak taglanabilirdim ve hatta banlanabilirdim. Aracın kullanımı oldukça basit. Post Archieve kısmından bir kullanıcının tüm mesajlarını (editlenmiş-silinmiş dahil) görebilirsiniz. Adresses kısmından da gireceğiniz her hangi bir adresin hangi kullanıcılar tarafından forumda post olarak atıldığını bulabilirsiniz. Kendi adreslerinizi taratın bakın ilginiz olmayan başka kişiler tarafından kullanılmışsa tagleyin, aksi durumda öyle bir hesapla sizin alt hesap olduğunuz iddia edilebilir. Not: Kullanıcı adı ile arama yaparken büyük - küçük harflere dikkat edin aksi taktirde bulmuyor. Kullanıcı adı üzerinden mesajlarda kullanılmış ortak adresleri de tespit edebiliyorsunuz.
|
|
|
|
PHI1618 (OP)
Legendary
|
|
August 23, 2020, 05:19:18 AM |
|
Arkadaşlar geçtiğimiz günlerde hepinizin bildiği gibi binance bir ieo yaptı, herkes bir Defi projesi beklerken, Sandbox adında bir projenin ieosu yapıldı. Böyle olunca çoğumuz ben de dahil, Binance, Defi rüzgarının arasına saçma bir ieo sıkıştırdı ve millete iteledi gibi düşüncelere kapıldık. Bu Sandbox neymiş, ne değilmiş diye merak ederken, bu projenin bir NFT olduğunu gördüm ve biraz araştırdım. Araştırma yaptıktan sonra Binance'ın bu ieoyu yapmasındaki amacın DeFi'den sonra yeni bir akımın temellerini atmak olabileceği aklıma geldi. Daha işin başındayken sizi de biraz NFTs konusunda bilgilendirmek istedim. Kripto para birimleri, utility tokenlar, security tokenlar ve daha fazlası… dijital varlıklar ve sınıflandırmaları, kripto ve blok zinciri teknolojisinin yanı sıra gelişiyor. Değiştirilemez tokenlar veya NFT'ler, sektördeki hızlı tempolu değişimin bir başka örneğidir. Bu incelemede ne olduklarını, nasıl çalıştıklarını ve nasıl kullanıldıkları hakkında biraz bilgi vermek istedim. NTFs (non-fungible tokens- değiştirilemez-bölünemez tokenlar) nedir?NTFs, akıllı sözleşmelerinde kayıtlı tanımlayıcı bilgileri içerir. Her birini farklı kılan bu bilgidir ve bu nedenle, başka bir token ile doğrudan değişim yapılamaz. Bunun aksine banknotlar (fiat), basitçe birbirleriyle değiştirilebilir, tabi aynı değere sahip oldukları kadarıyla, kullanıcı için ha dolar kullanmış ha euro kullanmış aynı hesap gibi. non-fungible tokenlar, birine bir konser biletinin bir kısmını gönderemeyeceğiniz gibi bölünemez. Bir konser biletinin bir kısmının kendi başına hiçbir değeri olmayacak ve paraya çevrilemeyecektir. Bölünebilir coinler böyle değildir, mesela bitcoin satoshi bazında bölünebilir ve o şekilde ticaret yapılabilir. CryptoKitties koleksiyon parçaları, ilk NTFs'den bazılarıydı. Her bir blockchain tabanlı kedi benzersizdir, eğer birine bir CryptoKitty gönderirseniz, aynısını iade etmedikleri sürece bir anlamı yoktur, karşılığında size başka bir tane gönderilirse, tamamen farklı bir kedi olacaktır. Bir CryptoKitty gibi, değiştirilemez bir tokenın benzersiz bilgileri, akıllı sözleşmesinde saklanır ve tokenın blok zincirine değişmez bir şekilde kaydedilir. CryptoKitties, Ethereum ERC-721 tokenıdır, Ethereum'un protokollerini ve Ethereum blok zincirini kullanır. NFT'leri bu kadar özel yapan nedir?NFTlerin benzersiz özellikleri vardır, genellikle belirli bir varlıkla bağlantılıdırlar. Diğer tokenlar, tokenlarla veya fiat parayla aynı şekilde değiştirilebilir. Fungible tokenlar aynıdır, değiştirildiklerinde aynı niteliklere ve değere sahiptirler. NFTs nasıl kullanılır?CryptoKitties gibi kripto koleksiyonlarının yanı sıra, birbirlerinden farklılaştırılması gereken dijital varlıklar için değerini kanıtlamak için kullanılamaz. Bir NFT'nin başka bir örneği, Decentraland’ın LAND tokenıdır. Decentraland, Second Life'a benzer, blockchain tabanlı bir sanal dünyadır. Her LAND tokenı, Decentraland'daki sanal dünya koordinatlarıyla tanımlanan bir sanal arazi parselini temsil eder. SuperRare, dijital sanatçıların bir tokenı, oluşturdukları bir görüntüye veya GIF'e bağlamasına izin veren, değiştirilebilir olmayan tokenlar oluşturan başka bir blok zinciri projesidir. Bir token, dijital sanatın sahipliğini temsil eder ve içerik oluşturucunun telif haklarını ve IP'sini korumasına ve kaydetmesine izin verir. Tokenlar, dolayısıyla sanat, tıpkı fiziksel sanat eserleri gibi satın alınabilir ve satılabilir. Fungible olmayan tokenler, standart kripto para borsalarında alınıp satılmaz, bunun yerine Openbazaar veya Decentraland’ın LAND pazar yeri gibi dijital pazarlarda satın alınır veya satılır. NFT'ler nasıl çalışır?Bitcoin ve Ethereum tabanlı ERC-20 tokenları gibi tokenlar değiştirilebilirdir. CryptoKitties ve Decentraland tarafından kullanılan Ethereum’un değiştirilemez token standardı ERC-721'dir. Değiştirilemeyen tokenlar, takas edilemeyen token araçları ve desteği ile diğer akıllı sözleşme etkin blok zincirlerinde de oluşturulabilir. Ethereum yaygın olarak kullanılan ilk şirket olmasına rağmen, NEO, EOS ve TRON artık NFT standartlarına sahip olan projelerdir. NTF'ler ve bunların akıllı sözleşmeleri, sahibinin kimliği, zengin meta veriler veya güvenli dosya bağlantıları gibi ayrıntılı özniteliklerin eklenmesine izin verir. NTF'lerin dijital sahipliği değişmez bir şekilde kanıtlama potansiyeli, giderek dijitalleşen bir dünya için önemli bir ilerlemedir. Blockchain'in bugüne kadarki zorlukları gibi, NFT'ler protokolleri ve akıllı sözleşme teknolojisi hala geliştirilmektedir. NFT'lerin yönetimi ve oluşturulması için merkezi olmayan uygulamalar ve platformlar oluşturmak hala nispeten karmaşıktır. Bir standart yaratmanın zorluğu da var. Blockchain geliştirmek için parçalı, bir çok geliştirici kendi projeleri üzerinde çalışıyor. Başarılı olmak için birleşik protokollere ve birlikte çalışabilirliğe ihtiyaç olabilir. GeleceğiÇoğunlukla, NFT'ler, oyunlarda ve kripto koleksiyonlarında uygulanmaktadır. Oyun oynamak için, fungible olmayan tokenlar, skinler gibi oyun içi öğeleri temsil etmek için kullanılabilir ve potansiyel olarak yeni oyunlara taşınmalarına veya diğer oyuncularla takas edilmelerine izin verir. Ancak bunların potansiyeli, telif hakkı ve fikri mülkiyet haklarına, bilet satışına ve video oyunlarının satışına ve ticaretine yönelik olası uygulama ile çok daha geniştir. NFT'lerin daha fazla uygulanması, nitelikler, yazılım lisansları, garantiler ve hatta doğum ve ölüm sertifikaları gibi sertifikaları olabilir. Bir NFT'nin akıllı sözleşmesi, alıcının veya sahibinin kimliğini değişmez bir şekilde kanıtlar ve erişim ve temsil kolaylığı için dijital bir cüzdanda saklanabilir. Bir gün dijital cüzdanlarımız, sahip olduğumuz her sertifika, lisans ve varlığın kanıtını içerebilir. NFT'lerin geçmişi çoğu insanın düşündüğünden çok daha uzundur. NFT'lerde ilk denemeler 2012–2013 colored coin dönemindeydi, ancak 2020 yılında hala işin daha başında olduğumuzu düşünüyorum. Son yıllarda yaşanan gelişmelere rağmen, sektör hala son derece genç ve geliştirilmeye açık. Aslında, daha fazla insan ve şirket NFT'lerin sahip olabileceği etkiyi fark ettikçe ve bunları daha fazla uyguladıkça NFT ekosisteminin büyümesinin hızlanacağına inanıyorum. Geliştiriciler yenilikçi kullanımlar yaratmaya devam edecek ve birlikte çalışabilir öğeler tamamen oyunun kurallarını değiştirecek. Bir kaç yıl içinde NFT bugünkinden çok daha iyi yerlere gelecektir. Kaynaklar: https://coincentral.com/nfts-non-fungible-tokens/https://decrypt.co/resources/non-fungible-tokens-nfts-explained-guide-learn-blockchainhttps://medium.com/@Andrew.Steinwold/the-history-of-non-fungible-tokens-nfts-f362ca57ae10
|
|
|
|
PHI1618 (OP)
Legendary
|
|
September 04, 2020, 12:17:54 PM |
|
Dolandırıcılar her gün yeni yöntemler üzerinde çalışmaya devam ediyor. Yabancılardan sürekli geliyordu ama bu sefer Türk olunca ilgimi cezbetti. Bir miktar kolay av rolüne büründükten sonra gelişine tekmeledim Kullandıkları yöntem: Size huobi ve bitpay cüzdanları indirmenizi ve transfer denemeleri yaparak karşılığında 1000-2000-3000 dolar kazanabileceğinizi söylüyorlar. İkisi de güvenilir cüzdanlar ve kendi telefonunuzda bulunacakları için güvenme şansınız yüksek ama size aşamaları tarif ederken bir kod yardımıyla aslında transfer adresi olarak kendi adresini vermenizi sağlayacak ve siz transfer gerçekleştirdiğinizde aslında onun cüzdanına transfer yapmış olacaksınız kendi cüzdanınıza gönderdiğinizi zannedip. Bunu yaparken de profil resmi olarak tabi ki huobi türkiye temsilcisinin fotoğrafını kullanıyorlar. (Kendisine ilettim) Giriş ve ne kadar şanslı olduğunuzu anlatma kısmı; (Daha bu kısımda kişinin profilini kontrol ederseniz %99 kullanıcı adına sahip değildir) Sizi ikna kısmı:Bu arada ben huobi kanalına üye bile değilim ama beni oradan bulmuş. Komple salağa yattığım kısım, ağzının suyu aksın istedim Ekran görüntüsü attıktan sonra sizden cüzdan oluşturma kısmına girmenizi istiyor bitpay üzerinden ki cüzdan verilerini elde edebilsin. Ve sizden kendi cüzdanlarına çıkacak yolu uygulamaya girmenizi istiyor. Ben buradan sonra daha fazla uğraşmamak adına hak ettiği cevabı verdim çünkü benden son ekran görüntüsünü isteyeceği yer buraydı. El hareketi görüntüsüyle sonlandırabilirdim ama daha hassas yaklaşmak gerektiğini düşündüm. Bir sonraki aşamada da bir miktar transfer yapmamı isteyecekti zaten. ve mutlu son 1 saat zaman harcayan dolandırıcımız arkasını dönüp gider bütün verileri silerek. Aslında belki bıkarlar diye uğraştım, boş zamanıma denk geldi. Bitcoin MatematiğiDijital İmzaYazılı imzaların yerini dijital imzalar almaya başladı. Bu alandaki gelişmeler sadece hayatımızı kolaylaştırmıyor aynı zamanda güvenliğimizi de ciddi oranda arttırıyor. Bir dijital imzanın sadece sahibi tarafından oluşturulubilmesi ve başkaları tarafından kopya edilememesi yeterli değildir. Bunun yanında o imzanın özgünlüğü diğer herkes tarafından kolayca ve hızlıca teyit edilebilir olmalıdır. Eliptik Eğri Nedir?Eliptik eğriler, aşağıdaki formatta bir denklemle tanımlanan cebirsel eğrilerdir. Eliptik eğrinin şifrelemede kullanılmasını sağlayan iki çok önemli özelliği bulunmaktadır. Bunlardan biri yatay simetridir. Eğri üzerindeki herhangi bir nokta x ekseni üzerinde yansıtılabilir. Diğeri ise dikey olmayan herhangi bir çizginin en fazla üç yerde eğri ile kesişmesidir. Aşağıda bazı eliptik eğri örneklerini inceleyebilirsiniz. Eliptik Eğriler Üzerinde İki Farklı Noktayı ToplamaEliptik eğri üzerindeki noktaların toplanması bu yöntem ile gerçekleştirilen şifrelemelerin en önemli bölümlerinden birini oluşturmaktadır. Bu amaç için geliştirilen eliptik eğri nokta toplama işlemi temelde oldukça basittir. Toplanmak istenen iki nokta üzerindeki doğrunun eliptik eğri üzerinde kesiştiği üçüncü noktanın x ekseni üzerindeki simetriği bu iki noktanın toplamını verir. Bunu bir örnek ile açıklayalım: Eliptik eğri üzerinde P ve Q noktalarını toplamak için bu noktalar üzerinden geçen doğruyu çiziyoruz. Bu doğrunun eliptik eğri üzerinde kestiği üçüncü noktanın x ekseni üzerindeli simetriği bu iki noktanın toplamını verir. Yukarıdaki resimde gödüğünüz üzere P ve Q noktalarını toplamak için bu noktaların üzerinden geçen doğru çizilmiştir. Doğrunun eliptik eğriyi kestiği üçüncü noktanın -R olarak işaretlendiğini görebilirsiniz. Zira bu nokta R’yi değil R’nin x ekseni üzerinde simetriği olan -R’yi göstermektedir. Bu durumda: y2=x3+ax+b formunda bir Eliptik Eğri üzerinde (E) (Xp,Yp)+(Xq,Yq)=(Xr,Yr) işlemini gerçekleştirmek için: Bu denklemler noktaların sonsuzda olmadığı durumlar için geçerlidir.Eliptik Eğriler Üzerinde Bir Noktayı Kendisi İle ToplamaEliptik eğriler üzerinde şifreleme işlemlerini daha verimli kullanabilmek için iki farklı noktayı toplamak yerine önceden seçilen tek bir noktayı yine kendisi ile toplama işlemini kullanırız. Elliptik eğri üzerindeki bir P noktasını yine kendisi ile toplayarak 2P noktasına ulaşırız. Bu işlem P noktasına teğet geçen bir doğru çizilerek gerçekleştirilebilir. Bu noktanın elliptik eğriyi kestiği ikinci noktanın x ekseni üzerindeki simetriği bize 2P noktasını verir. İşlemi farklı bir görsel üzerinde inceleyelim: Bu durumda ise: Bu şekilde n sayısı kadar P ekleyerek nP noktası hesaplanabilir. 3P=P+P+P veya 3P=2P+P için: Eliptik Eğri Dijital İmza Algoritması (ECDSA) ve SECP256K1Eliptik Eğri Dijital İmza Algoritması (ECDSA), eliptik eğri şifrelemesinden (ECC) türetilen anahtarları kullanan bir Dijital İmza Algoritmasıdır (DSA). Bitcoin tarafından kullanılan eliptik eğri secp256k1 olarak adlandırılır ve denklemi y2 = x3 + 7 şeklindedir. Temel olarak secp256k1, y2=x3+ax+b formülünde a=0 , b=7 durumudur. secp256k1, Bitcoin öncesinde neredeyse hiç kullanılmamıştır. Fakat Bitcoin sonrası popülarite kazanmıştır. Diğer yaygın kullanılan eliptik eğriler rastgele bir yapıya sahiptir, ancak secp256k1 özellikle etkili bir hesaplamaya izin veren rastgele olmayan özel bir şekilde inşa edilmiştir. Sonuç olarak, uygulama yeterince optimize edilmişse diğer eğrilerden yaklaşık %30 daha hızlı olduğu görülmektedir. Ayrıca, popüler NIST eğrilerinden farklı olarak, secp256k1 sabitleri tahmin edilebilir bir şekilde seçilmiştir, bu da eğrinin yaratıcısının eğriye herhangi bir arka kapı yerleştirme olasılığını önemli ölçüde azaltmaktadır. Yukarıdaki görsel secp256k1 anlatımı için doğru bir yöntem olsada,eğrinin şifrelemede kullanımındaki karmaşık yapısından oldukça farklıdır. Hesaplama işlemlerine bazı sınırlamalar getirmek ve bazı aralıklar belirlemek zorundayız. Eğri üzerindeki sonsuz sayıdaki noktalar için herhangi bir değere izin vermek yerine, sabit bir aralıktaki tam sayılarla sınırlandırma getirerek şifreleme yapıyoruz. Bu sınırlandırma işlemindeki en yüksek sayıya Prime Number (p) denir. Bu sınırlandırma işlemi eliptik eğriyi şifreleme yapmak için mükemmel bir hale getirmektedir. Yani E: y²=x³+ax+b yerine E: y²=x³+ax+b (mod p) formülünü kullanıyoruz. secp256k1 için Prime Number değeri: p = 2²⁵⁶-2³²-2⁹-2⁸-2⁷-2⁶-2⁴-2¹ Bu şartları sağlayan tam sayılar için tüm noktaların belirtildiği bir görsel hazırlanamayacak kadar büyük olacaktır. Fakat daha küçük bir p değeri olan 2⁸+1 üzerinden hazırlanmış görseli inceleyim. İlk bakışta bir eliptik eğri olmaktan uzak olan bu karmaşık noktalar yığınına dikkatli bakarsanız istenilen tüm özellikleri karşıladığını göreceksiniz. X eksenindeki simetri durumları, y2 = x3 + 7 formülünü karşılaması, çizilecek bir teğet doğrunun tek bir nokta dışında başka bir noktada kesişmemesi gibi. Eliptik Eğri ile şifreleme işlemlerinin güvenliği, Q ve P’nin değerleri verildiğinde Q = nP’den n’in belirlenmesinin zorluğuna bağlıdır. Bunun nedeni, eliptik eğri üzerinde bölme işlemi yapılamaması ve iki noktayı toplama işleminin (bir noktayı yine kendisi ile toplama da dahil) verdiği sonucun toplanan iki noktanın konumu ile belirgin bir ilişkisi olmamasıdır. Peki; Public key = (Private key) x (Generator Point) formülünde Generator Point, secp256k1 parametreleri içinde belirtilen (tıpkı Prime Number gibi) bir sabit sayı olmasına rağmen neden Public key üzerinden bir Private key hesaplayamıyoruz? Bunun sebebi ECDS üzerinde bölme işleminin yapılamamasıdır. Gördüğünüz üzere Bitcoin cüzdanınızı asıl güvende tutan şey SHA-256 hash algoritması değil ECDSA şifreleme sistemidir. SEC tarafından belirlenen secp256k1 parametreleri: Private Key ve Public Key OluşturmaPublic key = (Private key) x (Generator Point)Bitcoinlerin güvenliğini sağlayan tüm Private Key’ler aslında 1 ile 2²⁵⁶ arasında seçilmiş birer random sayılardır. Bu sayılar seçildikten sonra secp256k1 parametreleri dikkate alınarak ECDSA şifrelemesi ile şifrelenir ve Public key denilen bilgi elde edilir. Daha önce de belirttiğim gibi bu bilgi ile geri dönerek Private key bilgisini elde etmek mümkün değildir. secp256k1 parametresinde belirtilen Generator Point aslında bir başlangıç noktasıdır. Bu nokta tüm Bitcoin adreslerini oluştururken kullanılan bir sabittir. Her kullanıcı 1 ile 2²⁵⁶ arasında random olarak belirledikleri sayı (Private Key) kadar G noktasını kendisi ile toplayarak Public Key elde ederler. Görseller ve daha fazlası için: https://medium.com/@ahmetseyhan/bitcoin-matemati%C4%9Fi-e556652b0b32
|
|
|
|
PHI1618 (OP)
Legendary
|
|
September 24, 2020, 11:40:20 AM |
|
Bu tür komplo teorileri ve felaket tellallığı, bazı gerçek 'komplo teorilerinin ve felaketlerin' üstünü örtmek için kasıtlı olarak çıkartılıyor ki acınacak halimize bakmadan gerçekleri alaya alıp onlara gülelim. Dünya'da finansın tepesinde oturan kişilerin hep aynı aileler ve kökenden olduğunu, bankalara, rezervlere, petrol şirketlerine, ilaç şirketlerine sahip olduklarını ve bu saltanatın sürdürülmesi için medyayı kullanarak azınlıkları kışkırtıp (sadece ırki değil, cins, din, ideoloji vb.), manevi değerleri yerle bir ederek (aile, gelenek, kültür, ırk, dil) ve kültürleri bir potada eriterek insanlığı birbirine kırdırdığını herkesin bilmesi gerekiyor. Bugün feminizm dedikleri olay da, sınırlı iş gücüne kadınların dahil olmasını sağlayarak arz/talep dengesini bozmak üzerine kurulu. Yakında hepimiz minimum wage için çalışacağız ve bunu yaparken karınız özgür olduğunu sanacak. Bir gün insanlığın talep ettiği gibi hepimiz eşit olacağız, hepimiz eşit derecede fakir..
Neyse neyse, biz modern insanız. O yüzden;
zekiler grubu #anarşi #feminazi #çokkültürlülük #mültecisevicilik #dintüccarlığı #benimbedenimbenimkararım #ambenimdilletirimötbenimsiktiririm #özgürlük #insanhakları #hayvanhakları #kadınhakları #ibnehakları #dipdövdürenlerderneği #kaçakelektriksantralleri #amaonlardainsanderneği #ezilenlerderneği #mazlumlarderneği #zavallılarderneği #demokrasiiğğ #avrupabirliğiğğ #laiklikeldengidiy #şeriatüsterik #azınlıkarherzamanmazlumdur #azınlıksa%100haklıdırderneği #ençokbağıranençokhaklıdırderneği #2ayamerikadakaldımdünyavatandaşıoldum #yaşasınkomunizm #karlmarxçokzekiydi #erildilkullanılmasınkadınlar(bayanlar)olarakkırılırız #muhafazakarlaraptaldırgötünüaçanlarakıllıdır #ateistoldumenzekibenimallahainananherkescahildir #amaonlardainsan #çocukmahkumlar(15yaşındakatilolabilecekkadarmasumolanlarderneği) #sınırlarkaldırılsınhepimizkardeşolalım #kadermahkumları(kesinlikleyanlışlıklahapsegirenlerderneği, zatenhapishaneyegirenlerin%99.99ukadermahkumudurhiçbirsuçuyoktur) #atatürkçüolduğumurakıbardağıpaylaşarakkanıtlamalıyımçünküatatürkçülükkesinliklebudur #solcuyumçünküatatürkdesolcuydu%100kesinbilgi #reisbüyükresimbüyükkurs #çalıyoamaçalışıyo #özgürlüksavaşçıları #masumgazeteciler%200kesinbilgi ... .. .
patronlar #tamam
siyasetçiler #tamam
medya #tamam
normal yaşayıcılar #anamızısiktiler
Eskiden bir maaş ev geçindirirdi, şimdi? #ayıkmak için uzaylıların mı basması gerekiyordu? daha ne olabilir, bi tek ölmedik zaten #ölsek #onlarınzenginliğininbiranlamıolmazdı ama #sürünürsek, #bizdenbirfarklarıolurdu #aynıtanrıgibi. #buyüzdenazalmamızıistemezlerhiçbirzamanucuzişgücüişlerinegelironlarkaostanvecahilliktenbeslenirlerenazüççocuktavsiyeederler ve sonra ekonomik sistemin sana biçtiği değer kadar yaşarsın #tabibuyaşadığınıhalayaşamsanıyorsan.
|
|
|
|
PHI1618 (OP)
Legendary
|
|
September 25, 2020, 09:48:55 AM |
|
Kripto dünyasında Defi rüzgarı biraz durulmuşken yeni trend NFT Tokenler diyebiliriz. Özellikle Uniswap'da MEME'nin YFI gibi fiyatının artması , YFI'nin RARIBLE işbirliği ve bazı DEFIlere NFT özelliği eklenmesiyle NFT'ye olan ilgi artarak büyüyor. Uniswapda financelerin yerini yavaş yavaş NFTler almakta ve her gün yeni bir token ortaya çıkıyor. NFT (Non Fungible Token) Nedir ? Arkadaşlar geçtiğimiz günlerde hepinizin bildiği gibi binance bir ieo yaptı, herkes bir Defi projesi beklerken, Sandbox adında bir projenin ieosu yapıldı. Böyle olunca çoğumuz ben de dahil, Binance, Defi rüzgarının arasına saçma bir ieo sıkıştırdı ve millete iteledi gibi düşüncelere kapıldık. Bu Sandbox neymiş, ne değilmiş diye merak ederken, bu projenin bir NFT olduğunu gördüm ve biraz araştırdım. Araştırma yaptıktan sonra Binance'ın bu ieoyu yapmasındaki amacın DeFi'den sonra yeni bir akımın temellerini atmak olabileceği aklıma geldi. Daha işin başındayken sizi de biraz NFTs konusunda bilgilendirmek istedim. Kripto para birimleri, utility tokenlar, security tokenlar ve daha fazlası… dijital varlıklar ve sınıflandırmaları, kripto ve blok zinciri teknolojisinin yanı sıra gelişiyor. Değiştirilemez tokenlar veya NFT'ler, sektördeki hızlı tempolu değişimin bir başka örneğidir. Bu incelemede ne olduklarını, nasıl çalıştıklarını ve nasıl kullanıldıkları hakkında biraz bilgi vermek istedim. NTFs (non-fungible tokens- değiştirilemez-bölünemez tokenlar) nedir?NTFs, akıllı sözleşmelerinde kayıtlı tanımlayıcı bilgileri içerir. Her birini farklı kılan bu bilgidir ve bu nedenle, başka bir token ile doğrudan değişim yapılamaz. Bunun aksine banknotlar (fiat), basitçe birbirleriyle değiştirilebilir, tabi aynı değere sahip oldukları kadarıyla, kullanıcı için ha dolar kullanmış ha euro kullanmış aynı hesap gibi. non-fungible tokenlar, birine bir konser biletinin bir kısmını gönderemeyeceğiniz gibi bölünemez. Bir konser biletinin bir kısmının kendi başına hiçbir değeri olmayacak ve paraya çevrilemeyecektir. Bölünebilir coinler böyle değildir, mesela bitcoin satoshi bazında bölünebilir ve o şekilde ticaret yapılabilir. CryptoKitties koleksiyon parçaları, ilk NTFs'den bazılarıydı. Her bir blockchain tabanlı kedi benzersizdir, eğer birine bir CryptoKitty gönderirseniz, aynısını iade etmedikleri sürece bir anlamı yoktur, karşılığında size başka bir tane gönderilirse, tamamen farklı bir kedi olacaktır. Bir CryptoKitty gibi, değiştirilemez bir tokenın benzersiz bilgileri, akıllı sözleşmesinde saklanır ve tokenın blok zincirine değişmez bir şekilde kaydedilir. CryptoKitties, Ethereum ERC-721 tokenıdır, Ethereum'un protokollerini ve Ethereum blok zincirini kullanır. NFT'leri bu kadar özel yapan nedir?NFTlerin benzersiz özellikleri vardır, genellikle belirli bir varlıkla bağlantılıdırlar. Diğer tokenlar, tokenlarla veya fiat parayla aynı şekilde değiştirilebilir. Fungible tokenlar aynıdır, değiştirildiklerinde aynı niteliklere ve değere sahiptirler. NFTs nasıl kullanılır?CryptoKitties gibi kripto koleksiyonlarının yanı sıra, birbirlerinden farklılaştırılması gereken dijital varlıklar için değerini kanıtlamak için kullanılamaz. Bir NFT'nin başka bir örneği, Decentraland’ın LAND tokenıdır. Decentraland, Second Life'a benzer, blockchain tabanlı bir sanal dünyadır. Her LAND tokenı, Decentraland'daki sanal dünya koordinatlarıyla tanımlanan bir sanal arazi parselini temsil eder. SuperRare, dijital sanatçıların bir tokenı, oluşturdukları bir görüntüye veya GIF'e bağlamasına izin veren, değiştirilebilir olmayan tokenlar oluşturan başka bir blok zinciri projesidir. Bir token, dijital sanatın sahipliğini temsil eder ve içerik oluşturucunun telif haklarını ve IP'sini korumasına ve kaydetmesine izin verir. Tokenlar, dolayısıyla sanat, tıpkı fiziksel sanat eserleri gibi satın alınabilir ve satılabilir. Fungible olmayan tokenler, standart kripto para borsalarında alınıp satılmaz, bunun yerine Openbazaar veya Decentraland’ın LAND pazar yeri gibi dijital pazarlarda satın alınır veya satılır. NFT'ler nasıl çalışır?Bitcoin ve Ethereum tabanlı ERC-20 tokenları gibi tokenlar değiştirilebilirdir. CryptoKitties ve Decentraland tarafından kullanılan Ethereum’un değiştirilemez token standardı ERC-721'dir. Değiştirilemeyen tokenlar, takas edilemeyen token araçları ve desteği ile diğer akıllı sözleşme etkin blok zincirlerinde de oluşturulabilir. Ethereum yaygın olarak kullanılan ilk şirket olmasına rağmen, NEO, EOS ve TRON artık NFT standartlarına sahip olan projelerdir. NTF'ler ve bunların akıllı sözleşmeleri, sahibinin kimliği, zengin meta veriler veya güvenli dosya bağlantıları gibi ayrıntılı özniteliklerin eklenmesine izin verir. NTF'lerin dijital sahipliği değişmez bir şekilde kanıtlama potansiyeli, giderek dijitalleşen bir dünya için önemli bir ilerlemedir. Blockchain'in bugüne kadarki zorlukları gibi, NFT'ler protokolleri ve akıllı sözleşme teknolojisi hala geliştirilmektedir. NFT'lerin yönetimi ve oluşturulması için merkezi olmayan uygulamalar ve platformlar oluşturmak hala nispeten karmaşıktır. Bir standart yaratmanın zorluğu da var. Blockchain geliştirmek için parçalı, bir çok geliştirici kendi projeleri üzerinde çalışıyor. Başarılı olmak için birleşik protokollere ve birlikte çalışabilirliğe ihtiyaç olabilir. GeleceğiÇoğunlukla, NFT'ler, oyunlarda ve kripto koleksiyonlarında uygulanmaktadır. Oyun oynamak için, fungible olmayan tokenlar, skinler gibi oyun içi öğeleri temsil etmek için kullanılabilir ve potansiyel olarak yeni oyunlara taşınmalarına veya diğer oyuncularla takas edilmelerine izin verir. Ancak bunların potansiyeli, telif hakkı ve fikri mülkiyet haklarına, bilet satışına ve video oyunlarının satışına ve ticaretine yönelik olası uygulama ile çok daha geniştir. NFT'lerin daha fazla uygulanması, nitelikler, yazılım lisansları, garantiler ve hatta doğum ve ölüm sertifikaları gibi sertifikaları olabilir. Bir NFT'nin akıllı sözleşmesi, alıcının veya sahibinin kimliğini değişmez bir şekilde kanıtlar ve erişim ve temsil kolaylığı için dijital bir cüzdanda saklanabilir. Bir gün dijital cüzdanlarımız, sahip olduğumuz her sertifika, lisans ve varlığın kanıtını içerebilir. NFT'lerin geçmişi çoğu insanın düşündüğünden çok daha uzundur. NFT'lerde ilk denemeler 2012–2013 colored coin dönemindeydi, ancak 2020 yılında hala işin daha başında olduğumuzu düşünüyorum. Son yıllarda yaşanan gelişmelere rağmen, sektör hala son derece genç ve geliştirilmeye açık. Aslında, daha fazla insan ve şirket NFT'lerin sahip olabileceği etkiyi fark ettikçe ve bunları daha fazla uyguladıkça NFT ekosisteminin büyümesinin hızlanacağına inanıyorum. Geliştiriciler yenilikçi kullanımlar yaratmaya devam edecek ve birlikte çalışabilir öğeler tamamen oyunun kurallarını değiştirecek. Bir kaç yıl içinde NFT bugünkinden çok daha iyi yerlere gelecektir. Kaynaklar: https://coincentral.com/nfts-non-fungible-tokens/https://decrypt.co/resources/non-fungible-tokens-nfts-explained-guide-learn-blockchainhttps://medium.com/@Andrew.Steinwold/the-history-of-non-fungible-tokens-nfts-f362ca57ae10 Coingecko NFT (Non Fungible Token) Listesi https://www.coingecko.com/tr?category_id=69&view=marketTokenlerin çoğuna Uniswap borsasından erişebilirsiniz. Unuttuğum , eklenecek tokenleri belirtirseniz ana mesaja eklerim. Ayrıca şu 3 konu da gözden kaçmamalı
|
|
|
|
PHI1618 (OP)
Legendary
|
|
September 30, 2020, 07:05:36 AM Last edit: September 30, 2020, 08:43:44 AM by PHI1618 |
|
Kahvenizi ve BNB'lerinizi alın. Şimdi kripto para kazanmaya hazırsınız! Binance borsası Launchpool platformunun ardından Launchpad platformunu da aktif etti. Launchpool ile şuan için ALPHA, XVS, FLM tokenlarını kazanabilirsiniz. Zamanla platformda farklı projelerde listelenecek. Deneyimli kullanıcılar yeniliğe hızla adapte olup para kazanmaya başladı. Bu rehberi yeni kullanıcıların bazı sorularına açıklık getirmek için hazırladık. Rehberde bulunanların dışında farklı sorularınızı buradan yazabilir ve rehberin geliştirilmesine katkı sağlayabilirsiniz. Coinlist son dönemin önemli blockchain platformlarından birisi. Çok iyi projelere token satışı için verdiği destek yanı sıra hem borsa hem de kripto para saklama hizmeti veriyor. ÖNEMLİ UYARI: - Bu tarz custodial yani aracılık hizmeti veren platformların riskleri olabileceğini unutmayın. Yatırım kararınızı verirken buna dikkat ediniz! - Genellikle Coinlist işlemleri KYC gerektirir. Bu başlıktaki yatırım için gerekli olup olmadığını henüz bilmiyorum.Through Uniswap Mining through CoinList, users are able to earn the new UNI governance token by committing funds to Uniswap liquidity pools. Bugün yapılan duyuruya esas olmak üzere, CoinList UNI madencilik havuzu için katılım topluyacak. İki aşamalı olacak bu havuz işinde; 1- İlk havuz 2 Ekim'de 2- İkinci havuz 9 Ekim'de kapanacak. Bildiğiniz gibi UNI mining için 4 Uniswap'da 4 havuz var. ETH-DAI ETH-USDT ETH-USDC ETH-WBTC Coinlist havuzu "Balancer"da olduğu gibi otomatik ayarlanmış 5 kripto ile dengeli yatırım sağlayacak, Buna göre yatırımınız %50 ETH, %12,5 DAI, %12,5 USDC, %12,5 USDT ve %12,5 WBTC olacak şekilde 4 havuzda otomatik dengelenecek. Havuzlar son tarih olan 17 Kasım'da kapanacak ve ödüllerle (USD, ETH ve UNI) birlikte varlıklarınız iade edilecek. Avantajları; * Uniswap havuzuna kendiniz girmek isterseniz, ufak yatırım durumunda yüksek fee ödemeniz gerekecektir. Burada düşük fee belki sadece Coinlist'e aktarım yeterli olacak. * 4 farklı havuzda dengeli olarak yatırımınız değerlenebilir. Örneğin ETH-USDT havuzunda 450 m yatırım varken, ETH-DAI'de 330 m var. Bu durumda DAI havuzu mantıklı olacak. Burada otomatik denge sayesinde ortalama gelir elde edeceksiniz. * Yine aynı şekilde 4 havuzda likitide sağlamak maliyeti yüksek bir şey olacak çünkü her birinde ayrı fee ödeyeceksiniz. Burada ise fee minimum. Risk ve Dezavantajları; * Fonlarınız CoinList kadar güvende! Coinlist hacklenebilir veya birden exit scamcı çıkabilir. Bu riski almanız gerekir. (Not: Bugüne kadar bir yamuğunu görmedim) * Fonlarınız UNI miningin biteceği tarih olan 17 Kasım'a kadar kilitli olacak. Çekime izin vermeyebilirler. Varsayım olarak UNI fiyatını 5.15$ ve ETH fiyatını 344$ civarı alarak 1.000.000$'lık bir havuzun yaklaşık 68K ödül kazandıracağını hesaplamışlar. Tabi ki bu yaklaşık hesap. Kendiniz yatırımınızı buna göre yaklaşık olarak hesaplayabilirsiniz. (Yıllık yaklaşık %53 yapıyor ki bu önemli bir gelir kaynağı olabilir.) Detaylar için burayı ziyaret edin: https://coinlist.co/uni(Katılmak isteyen olursa Coinlist'in güzel referans getirisi olabiliyor. Benim referansımı kullanırsa faydalanmış oluruz. İsteyen PM ile ref linki isteyebilir)
|
|
|
|
PHI1618 (OP)
Legendary
|
|
October 05, 2020, 07:18:43 AM |
|
Doğruluk derecesini tam olarak bilmiyorum, şifreleme sistemlerini analiz edebilecek bir uzmanlığa sahip değilim ancak İsviçreli fintek şirketi Taurus’un kurucu ortağı ve güvenlik direktörü Jean-Philippe Aumasson'un Tronlink ile ilgili ciddi bir uyarısı var. Aumasson Tronlink cüzdanının 12 kelimelik anımsatıcıyı şifrelemek için kötü bir şifreleme yöntemi olan AES-ECB kullandığı, bu şifrelemenin basit ve popüler ama aynı zamanda oldukça zayıf olduğu ve ECB tarzının şifrelenmiş verileri başarılı bir şekilde koruyamadığını iddia ediyor. Kaynak: https://uzmancoin.com/tronlink-tron-cuzdan/SHA-256 (Secure Hash Algorithm) günümüzde en sık kullanılan ve güvenliği en yüksek şifreleme algoritmasıdır. Bunun 512 olanı da vardı ama o kadarına askeri ve devlet kaynakları dışında ihtiyaç duyulmuyor henüz! SSL sertifikaları ve PoW süreçlerinde SHA-256'nın kullanıldığını biliyorum. AES standardında ise 128 bitlik kullanım yaygındır. Aslında güvenliğin düşük olması sadece 128 bitle ilgili değil, algoritmanın yapısı gereği bir güvenlik zafiyeti bulunur. Bir cüzdanda tercih edilmesi ise garip geldi bana. Güvenliği daha düşük evet, ama belki de tercih edilmesinin başka bir artısı da olabilir. TRON tarafında araştırmak lazım bunu neden seçtiklerini. Bu linkten SHA-256 algoritmasını, bir kelime ya da metin yazarak deneyebilirsiniz: https://www.movable-type.co.uk/scripts/sha256.htmlBu linkten de AES-ECB için bir kelime ya da metin yazarak deneyebilirsiniz: https://www.movable-type.co.uk/scripts/aes.htmlKonuya merak duyanlara örnek olması açısından aşağıdaki görseli ekliyorum. Sanırım bu şekilde daha anlaşılır olacaktır: Görsel kaynağı (Image source): wikipedia.org
|
|
|
|
Kalemder
Legendary
Activity: 1932
Merit: 1727
Be A Hope
|
|
October 06, 2020, 07:56:54 AM |
|
Hayırlı olsun arkadaşlar. Kaç dolar yatırıp kaç dolar kar etti yüzde cinsinden nasıl bir kar kazandırdı merak ediyorum. Future'da olduğum için takip edemedim bunu.
En başından beri 7 gündür farm edip 6 dolar seviyelerinden satan birisine yaklaşık %5 kazandırdı. Elinde yüklü BNB bulunduran birisi için kısa zamanda çok iyi kazanç elbette. Fiyatın bu kadar yükselmesi tamamen token sayısının az olması ile alakalı. Piyasa biraz daha iyi olsaydı, daha fazla kazandıracaktı. Initial Circ. Supply (Upon Listing) 3,700,000 XVS (13.00%) Total Token Supply 30,000,000 XVS
|
Güncel Kripto Para Haberleri, Yorumlar ve Analizler: KriptoPara.com▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄ ▄▄████████████████▄ ▄▄██████████████████████▄ █████████████▀█████████████▄ ▄█████████████▀ ▄█▀ ███████████ ▄██████████ ▀▀ ████████████ ▄█████████████ ▄▄▄ ▀▀██████████ █████████████▀ ████▄ ▀█████████▄ █████████████ ▀▀█▀▀ ▄██████████ ████████████▀ ▄▄ ████████████ ████████████ ▄████▄ ███████████ █████████ ██████ ██████████ █████████▄▄ ▄██████████ ▀██████████ ██ ▄▄▄▄████████████ ▀█████████▄▄█▄ ███████████████▀ ▀██████████████████████████▀ ▀█████████████████████▀ ▀▀██████████████▀▀ ▀▀▀▀▀▀▀ | |
|
|
|
|