Forum içinde bir çok kişi karşılaşmıştır büyük ihtimal public bilgisayarlarda çok büyük ihtimalle olur bu
MusaLLaT.exe ben de ilk üniversitenin bilgisayar sınıfında tanışmıştım ki okuldaki çoğu bilgisayarda vardı bu virüs.
Dosyaları .exe uzantısına çeviriyor hatta çoğu dosyayı da siliyor.
Bugün kız arkadaşım önceden hazırladığı bi word dosyasına ulaşamadığını söyledi bilgisayarında ufak bi gezintiye çıktığımda görev yöneticisinde gördüm kendisini biraz araştırayım dedim.
Virüsü piyasaya çıkaran kişi aldığı beddualardan mütevellit bir de virüsü silmek için bir program yazmış (ne kadar güvenilir tartışılır) ve programı çalıştırabilmek için program üzerinden
Hakkımı Helal Ediyorum butonuna tıklamak gerekiyor
Ne kadar küfür yediyse artık.
musallat.exe virüsü windows işletim sistemlerinde görev yöneticisine erişimi engelleyen, özellikle USB belleklere bulaşan ve usbl bellekler üzerinden başka bilgisayarlara bulaşan bir virüstür.
Teknik olarak Trojan.Agent/Gen-Malagent türü bir virüstür. Farklı antivirüs programları musallat.exe virüsünü
Trojan.KillFiles, Trojan.Rimod, Trojan.Xema adları ile tanıyabilirler.
Musallat.exe i bir tür truva atı özelliğine sahip virüstür.
Kaynak
https://uzmanim.net/soru/musallat-exe-virusu-nedir-musallat-exe-virusu-nasil-temizlenir/2715 Not: Bu entry bir çözüm önerisi değil, komik bir olay diye paylaşmak istedim