artık 20-65 yaş arasını evde tutmak için bir neden yok:) şaka tabii ki ama çoğumuz para kazanmak için bir şekilde işimize gitmek zorundayız. ben mesela biraz şanslı sınıfta yer alıp nöbetleşe çalışma ile idare etmeye çalışıyorum. bunun yanında toplu taşıma kullanmıyorum bu da iyi gibi bir şey ne bileyim ama insanlarla arada sırada muhatap olmak zorunda kalıyorum. ilk günden beri dezenfektan ve eldiven sorunumuz yok. 2 haftadır da makse ile ilgili bir sıkıntımız yok. bunun yanında bu imkanların hiçbirine sahip olmayan milyonlarca insan var.
her gün televizyonda, internette zengin insanların 3 katlı villalarından attığı videoları/yorumları okuyoruz. neymiş hayat eve sığarmış
ulan senin yaşadığın ev bende olsa tüm sülalem 1 sene evden çıkmadan yaşar lan orada. adamın bahçesi bizim mahalle kadar. sen de kazan kıskanma pis fakir dersen haklısınız derim. şimdi bu #evdekal söylemi için şu ana kadar 2 kişinin söylediği sözler çok hoşuma gitti. birisi bizim apaçi carlitos diğeri de keltoş reina.
carlos tevez hakkında netflix'te çok güzel bir
belgesel var. mutlaka bunu izleyin arkadaşlar. tevez'in evdekal ile ilgili
söyledikleri:
Benim de yaptığım gibi salonda video çekip 'evde kalın' demek güzel ama asıl yapılması gereken ihtiyaç sahibi insanların yanında olup onlara yardım etmek. Futbolcular, aktörler yoksul mahallelere yardımda bulunmalı. Mesela bir aşevine gidip seve seve elimden ne geliyorsa yaparım. Yetkililerin doğru şeyler yaptıklarını biliyorum ama biz de onlar için orada olmalı ve bir şeyler yapmalıyız.
Şu an farklı bir durumdayım ama geçmişte yaşadıklarımla bir kilo patatesinizin veya masaya yemek koyacak paranızın olmaması ne demektir bilirim. Dünya daha fazla birlik olmalı. Herkesin eşit olduğunu görmeliyiz. Bizim için evden konuşmak kolay. Çocuklarımızı doyurabiliyoruz ancak evinden çıkamayan, çıkarlarsa tutuklanacak insanlar çocuklarının karnını doyuramıyor. Bu gerçekten üzüntü verici.
Herhangi bir futbolcu 6 ay veya bir yıl maaş almadan hayatını sürdürebilir. Ailesinin geçimini sağlamak için sabah 6'da evden çıkıp akşam 7'de dönen günlük hayat sürdüren insanların çaresizliğini yaşamıyoruz. Sağlıklı olduğumuz için şükretmeli ve kendimizi zor durumdaki insanların yerine koymalıyız. Umarım toplum olarak gelişiriz ve dünya daha iyi bir hale gelir. Bu virüs, bize birlik olmayı öğretebilir.
şimdi ki
sözler de pepe reina'ya ait. tevez'in aksine ben kendisini hiçbir zaman sevmemiştim ama bu sözleri ile ön yargının çok kötü bir şey olduğunu tekrardan öğrenmiş oldum:
Sosyal izolasyon uygulayan Aston Villa kalecisi aynı zamanda kendisini şanslı gördüğünü ve uygun şartlara sahip olmayan insanlar için endişelendiğini söyledi.
Reina bu konu hakkında; "Biz büyük evlerde yaşayan ve büyük bahçelere sahip insanlarız. Asıl 70 metrekare evde iki çocukla yaşayan insanlar için endişeliyim" dedi.