Evde İnternet den para kazandığını zannetmek ilizyon dur.
Bir şekilde senin gibi bir vatandaşın gazı ile dahil olduğun o ponzilere yine senin gibi kişileri dahil etmek için harcayacağın saatleri,
Bir programlama dili öğrenmek, bir yabancı dil öğrenmek yani para kazanabileceğin bir bilgi ile kendini donatmak için harcasan.
Daha çok kazanırsın.
Bak evde para kazanan birinden örnek vereyim sana:
Arkadaş dandik bir üniversitenin iibf (işsiz ilgisiz bilgisizler fakültesi, namı diğer : iktisadi ve idari bilimler fakültesi) sinden rastgele bir bölümden mezun.
Askerliği uzun dönem yapmayı tercih etmiş. (e tabi biliyor iş bulamayacağını.)
2 yıl memur olmaya çalışmış. (tabi özel sektörde zaten şansı yok biliyor.)
Yavrucak (iddiasına göre) hep mülakat da kaybediyormuş.
Benim kendinizi geliştirin uleyn! özetli mesajlardan birini okumuş bir kaç yıl önce.
özel mesaj attı, hocam ne yapsam ne etsem diye.
Bende trendleri yazdım kendine, İngilizce öğren çeviri yap, Türkçe dilini düzgün öğrenip tez makale işine gir.
Hevesin ve yeteneğin varsa web programlama öğren veya grafik tasarım üzerine çalış şeklinde telkinlerde bulundum.
1 yıl boyunca denemiş, grafik sarmamış, web programlama ya kapasitesi yetmemiş (doğal! adam sosyalci)
İngilizcesini geliştirmiş, Türkçe yi yeniden öğrenmiş (kendi cümlesi!) akabinde tez makale işine girmiş.
Bu işinde mafyası varmış, önce bu pezevenklere sermaye olmuş. (kendi cümlesi!)
tez işini bağlayıp bunu taşeron olarak çalıştırıyorlarmış. 1 yıl böyle gitmiş.
Şimdi bir kaç tez danışmanlık şirketine ay anda iş yapıyor.
Ayda ortalama 5 tez tamamlıyor. Revizyon du atıf düzeltmesiydi takılıyor. Aynı anda yazımına devam ettiği tez sayısı daha fazla tabi.
Kendi başına da iş almaya başlamış yavaş yavaş. Aylık geliri 5 - 6 bin arasında değişiyormuş.
Bana geçtiğimiz şubat ayında dönüş yaptı, şahıs şirketi kurup tez danışmanlık hizmeti verecekmiş.
Benden hotjobs.com un ultra light halini istedi. Verdik teklifi
ürktü tabi. ses yok bekliyoruz.