Hazır bitvestçiler olarak toplanmışken sorayım. Şu rütbe atlama işini ben tam olarak anlaymadım. Neye göre Tier seviyesi yükseliyor.
Ben 100 merite ulaşıp full member olmaya çalışıyorum. Full member olunca tier seviyemin düşme şansı var mı?
Buna ben yanıt vereyim. Toplamda 5 katmanımız var: A, B, C, D, E... İmzaya ilk girenler en alttan başlıyorlar; yani E'den.
- Alt katmandan üst katmana çıkmak için, üst katmanlarda aynı rütbede olan bir kişinin 2 hafta
"inactive" olması ya da kampanyadan ayrılması lazım.
- Eğer 2 hafta üst üste az sayıda post atmışsa ya da hiç atmamışsa "inactive" olur ve bir alt katmana düşer. Alt katmandaki kişi de onun yerine geçecek şekilde üst katmana yükselir.
- Üst katmandaki bir kişi imzadan ayrıldığında ise, hemen alt katmanlarda uygun olan kişiler üst katmana taşınır. Mesela şu anda multiciler cezalandırılıp kampanyadan atıldığından, epey bir kişinin tabloda yanına
"ranked up" ibaresi yazıldı ve yükseldiler. Çoklu çıkış oldu ve katmanlarda da çoklu yükselmeler gördük.
- Örneğin A katmanında biri imzadan çıktığında, onun yerine geçecek olan kişi B katmanındaki aynı rütbede kişidir. B katmanı da boşalmış olacağından; C katmanındaki kişi B'ye geçer, C katmanında boşalan yer için de D katmanındaki kişi C'nin yerine geçer. Yani yukarılardan 1 kişi imzadan çıktığında, tüm katmanlarda hareket olur.
- Aynı katmanda
rütbe olarak yükselmek için ise forumdaki merit ve activity sayımızı tamamladığımızda, yöneticiye bir mesaj atarak bilgilendirmek lazım. Çünkü fark etmeyebiliyor; hiçbir şey demezsek haftalar sürebilir yöneticinin görüp bizi taşıması.
Not: Full member olduğunda tier seviyen düşmez. Aynı tier'de rütben değişir, daha yüksek ödeme alırsın.