Benim sorum şu: altcoinlere girmek mantıklı mı? Yoksa bir süre daha beklemek mi lazım? Bir de bu halving sonrası o kadar zamandır beklenen altcoin bogasi gelir mi? Gelirse de 2027 Mayıs gibi olur mu?
Görüşleriniz benim için önemli şimdiden teşekkür ederim.
2017 mayıs ayındaki gibi bir altcoin boğası değil bu halving sonrası bir kaç sene daha gelmeyebilir. Bunu şimdiden kabullenmek lazım. O zamanki boğa piyasası oluşurken piyasa çok küçüktü. 2017 başı bütün kriptoların toplam market cap'i sadece 15-20 milyar dolar seviyesindeydi. Bitcoincilerin kavga etmeleri ve kendi aralarında bölünmeleri sayesinde para bitcoinden altcoinlere kaymıştı. Şimdi ise piyasa çok daha büyük olduğu için büyük çaplı bir altcoin boğası için daha fazla para, zaman ve bitcoincilerin tekrar kavga etmeye başlamaları gerekiyor.
Bu süreçte Link gibi kendi boğasını yaşayacak altcoinler olabilir. Ama bunları bulmak ve doğru yerden giriş yapabilmek kolay bir iş değil.
Btc dominansının ise halving sonrası yavaş yavaş düşeceğini ümit ediyorum. Çünkü bitcoinin önemli bir hikayesi kalmadı. Ama altcoinleri durduran bir kaç önemli etken var:
1- güven kaybı
2- dolaşımdaki tokenlerin miktarının sürekli olarak artması (bir çok altcoin projesi nonstop unlock olmaya devam ediyor).
3- altcoinlerin vaatlerinden uzak olmaları, kullanıcı sayılarının halen çok düşük olması
4- btc çakılırsa altcoinler dibin dibini görür endişesi
O yüzden temkinli olmaya devam etmekte fayda var.