Kriptolarla tanışıklığı benden çok daha eski olan arkadaşlar vardır ben kendi bildiğim kadarından bahsedeceğim. Daha tecrübeli arkadaşlardan da kendi tecrübeleri içerisindeki hikayeleri bekliyorum.
Ne öğrendik ? Özellikle 2017'nin sonu 2018'in başında bize kalem kalem HODL öğrettiler. Daha öncesi de var aslında (2017 mayıs-haziran) ama en net olay o dönemde döndü. 5x yaptı dedik sattık 100x oldu, ağladık. Ne öğrendik ? Satma nasılsa birileri gelir 30-40 katını verir alır bir gün.
Sonrasında ne oldu ? 2.5 senedir aldığımız ve uzun vadeli HODL ettiğimiz tüm birimler neredeyse %99 zararda.
2.5 senede ne öğrendik ? Dibin dibinin dibini öğrettiler bize. Bunun sonucunda hangi çıkarımı yapıyoruz ? Karı gördüğün noktada sat.
Son bir kaç haftadır 2017 sonuna benzer hareketler görüyoruz.
1- Hiç bir değeri olmayan ünlü isimler tarafından shillenmiş projelerin 100-200 kat yapması (ESH) örneğindeki gibi.
4000 vitalikten 1.2 milyon vitaliğe 300x yaptı sadece airdrop muhabbetine.
2- Projelerin haberlere çok ekstrem tepkiler vermesi (TFUEL) örneği gibi. 1 haftada 10x
Örneğin TFUEL ile ilgili benim de işlemim var hemde uzun vade. Aynı 2017 sonu gibi pişmanlık yaşattı bana.
2019 haziranda 200 satoshi iken minimum olan 5te 1 fiyattan 41 satoshiden emir girmişim. (sürekli böyle yapıyorum ayı alışkanlığı) Bu emir 2019 eylülde gerçekleşmiş. O günden beri elimde vardı uzun süre 20 satoshilerde süründü. Geçen gün bir günde %200 çakınca buradan düşer dedim 91 satoshiden sattım (uzun ayı dönemi öğrenmesinin sonucu). Bugün 270 satoshiyi gördü
. Sattığım eleman hala satmadıysa benim 1 senede ettiğim kardan fazlasını 2-3 günde etti bile. Aslında benim ana planım dominance 50 altına düşmeden satışa başlamamaktı eğer trend değiştiyse kriterlere uymamanın cezasını fazlasıyla çekeceğim sanırım.
Öğrendiğimiz son dersi unutup yeni derse geçmenin vakti geldi mi sizce ?