Hayır, teknik olarak hardware wallet içerisindeki private keyin uzaktan bağlantı ile dışarı çıkartılması ya da bir database içerisinde bulunması mümkün değil. Burada hacklenen/hacklendiği iddia edilen veriler site üzerindeki müşteri bilgileridir. Yani ledgerwallet.com üzerindeki 41,888 kullanıcının kişisel bilgilerinin çalındığı iddia ediliyor ki bu bilgiler çalınmış olsa dahi şifreli olması gerekiyor ve bu şifreyi kırmak için belli bir işlem gücü gerekiyor
-siteye kayıt olmadan sipariş verenlerin bilgileri çalınamamış, Keepkey hariç-. Bu iddianın doğru olma ihtimali çok yüksek çünkü kişinin daha önce Ethereum forumunu hackleyip kullanıcı bilgilerini sattığı söyleniyor.
Sonradan gelen edit; hackere ulaştım r ile başlayan yer altı forumlarından birinde satış yapıyor ki malesef hafif güvenilir biri. Augur yatırımcı bilgilerini free olarak paylaşıyor, Ledger gibi sitelerin bilgisi ise site başı 2
BTC. Bir ihtimal birkaç site hackleyip, daha büyük siteleri hacklediğini iddia ederek vurgun yapmayı da hedefliyor olabilir. Yani Augur'un bilgilerine sahip olduğu diğerlerine de sahip olduğu anlamına gelmiyor.
Trezor tarafından gelen açıklamaya göre
(Trezor e-shop breach is a hoax);
- Trezor, sipariş tarihinden 90 gün sonra mağaza verilenin anonimleştirilmesini sağlayan güçlü bir veri koruma protokolüne sahipmiş.
- Trezor shop, sızan verilerin kaynağı olarak gösterilen Shopify platformu ile çalışmamış/çalışmıyor.
- Trezor tarafından sızan verilen incelenmiş ve müşteri bilgileri ile uyuşmadığı gözlemlenmiş.