Onur bey konuyu netleştirmek adına nasıl çözüm bulunduğunu paylaşırsanız, gelecekte aynı problemi yaşayacak kullanıcılar için de faydalı olacaktır.
Benim anladığım kadarıyla, @Lachrymose'nin de belirttiği gibi 3 ile başlayan bitcoin ve litecoin adreslerinin private keylerinin aynı olması lazım. Dolayısıyla bitcoin adresinin private keyini çıkartıp litecoin cüzdanına import ettiğimizde sorun çözülür gibi duruyor. Siz de bu şekilde mi çözdünüz konuyu?
Aksi taktirde brute force ile ltc adresinin priv keyini çözemeyeceğinize göre, zararı btctürk kendisi mi karşıladı?
Bu private key ile değil
(çünkü BTC prv; L ve K ile, LTC prv; T ile başlar ve private keyler aynı değildir),
mnemonic words ile çözülebilecek bir işlem ve derivation pathler ile oynanarak yapılabiliyor. Şu an anlatmak çok zor, anlatım yöntemi de her cüzdan için değişiklik gösteriyor; hatta bir cüzdanın içinde oluşturduğun account sayısı ve adresin kaçıncı satırda oluştuğu bile derivation pathi etkiliyor. Borsa olayı çözdüğüne göre belki kolayca anlatabilir, ben çok zorlandığım ve kafa karıştırıcı olduğu için anlatmak mümkün olmadı;
multi-sig cüzdanlar için kurtarma işlemi çok basit mnemonic words'ü alıp
P2WSH nested in P2SH (derivation path: m/49'/2'/0'/0) olarak LTC cüzdanında giriyorsunuz ancak tekil kullanıcı için çok çok çok daha zor bir işlem; ihtiyaç durumunda kişi forumdan ulaşsın ya da belki borsa daha kolay bir anlatım yöntemi bulabilir.