[quote author=onurgozupek
yalnız bu kartların hepsinde KYC zorunluluğu var bunu biliyorsunuz herhalde. yani ben en son bu kartlar ile ilgili bir araştırma yaparken öyle olduğunu gördüm ve gerekçe olarak VISA gibi firmalar bunu zorunlu kılıyor ve bu kartlarda aslında anonimliği sağlamıyor.
KYC yok demedim zaten, "güvenebileceğiz kart" için prepaid kart önerdim 😀
Üzerinde Visa, Mastercard vs. herhangi bir global ödeme sistemi logosu olan hangi kartı kullanırsan kullan anonimliği arka plana itmiş oluyorsun.
Yalnız, şöyle bir avantajın oluyor. Bu kartlarla yaptığın işlemlerde eğer "nakit para" kullanmıyorsan yani bu kartı işletenlere itibari para birimi değil de sadece kritopara gönderip kartına yükleme yapıyorsan, nispeten daha güvendesin.
Zaten, hiç bir şekilde, kanun dışı ödeme ya da kullanıma müsade etmiyorlar.
Net bir şekilde, işin içinde herhangi bir devletin parası varsa ve illegal bir işlem yapıyorsan, gelir bulurlar. Kaçamazsın...
Onun haricinde, kriptopara ile para kazanıyorsan, kriptoparayı bu kartlara dolar/euro olarak yükleyip Türkiye'de harcayabilirsin. POS slibinde isim yazmıyor. (En azından 2017'de öyleydi. Bu sene deneme imkanım olmadı. Bu hafta ADVCash'i deneyeceğim.) Ama banka, işlemin sahibine ulaşmak isterse, elbette ulaşır.