hacim yarışmalarını şartların eşit olmadığı organizasyonlar olarak tanımlıyorum. 100.000 lirası olan adam 2 işlem yaptığında 200.000 lira hacim oluştururken, 1.000 lirası olan adamın 200 işlem gerçekleştirmesi gerekiyor. ben hem şu anki parasal durumum nedeniyle hem de bu nedenle yarışmaya ilgi göstermedim. wash trade ve bot muhabbetleri de ayrı konu... bence iyi bir trade yarışması, insanların başarı ve kazanç oranlarına göre olmalı. hem adil hem de gerçek bilgi ve beceriye dayalı olur.
Aynen bir de bu durum var. Özellikle BTC gibi yüksek hacimli işlemlerde bu yarışmalarda boy göstermeye çalışmak çok saçma. Dediğin gibi fazla parası olan ve trading hacmi yüksek olan adam zaten fee'de VIP muhabbetine az fee ödüyor.
Mesela aylık 50BTC altındaki hacimlerde fee 0.1000% / 0.1000% (maker/taker) (BNB indirimi hariç)
Ama hacim arttıkça fee düşüyor. Gerçi çok büyük avantaj var mı derseniz yok ama rakam büyüyünce önemi ortaya çıkıyor işin.
Mesela aylık 150K BTC hacim (o nasıl yapılırsa artık) BNB indirimiyle (BNB indirimsiz yapmak için bu hacmi deli olmak lazım) 0.0150% / 0.0300%.
Yani hacmi, yüksek olan adam @trendcoin'in dediği gibi 100K'lık anlık market buy/sell yapsa 20-30 fee ile 200K hacime ulaşacak. Benim oraya ulaşmam için alacağım ödül kadar fee ödemem gerekebilir.