Son zamanlarda her ne kadar kripto para piyasalarında çok ciddi fiyat değişimleri gerçekleşmiyor olsa da yeni yatırımcıların aramıza katıldığını tahmin ediyorum. Özellikle bu gibi listeleri de göz önünde bulundurarak yorum yapmak gerekirse şunu fark ediyoruz ki artık bu yatırımcılar Bitcoin yerine daha farklı yatırım seçeneklerini tercih etmeye özen göstermektedir. Yine listeye bağlı olarak yorum yapmak gerekirse aslında bu liste içerisinde bulunan bazı projelerin beni şaşırtmadığını ve bu projelerin ilerleyen dönemlerde yatırımcısını mutlu edebileceğini düşünüyorum. Listede yer alan ve benimde yatırımım bulunan veya güvenebildiğim projeler ise şunlar;
- Compound
- Chain Link
- Ethereum
- Zilliqa
- Cardano
- BAT
- TRX
- Dogecoin
- Crypto.com
- Litecoin
defi den bağımsız değerlendirilebilecek güzel bir liste olmuş.
Ama listede beni rahatsız eden şey çok fazla major var. Ve bunların yükselişlerini, yakalamak kolay değil.
Bunun yerine gem denilen yenileri bulmaya kararlıyım bir süredir bende.
Bende kendi listemi paylaşmıştım. Oranın linkini vereyim. Buranın konusu da dağılmamış olsun.
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5258997Benim kendi yatırımlarımda da çok fazla top 20 coin var. Tamamen kendi görüşümü yansıtmakla birlikte 2017-2018 boğa döneminde olduğu gibi paranın "gem" dediğimiz kripto paralara akıp akmayacağını bilmiyoruz. Belki de o trend başladığında top 20'ler direk yatırımcınını dikkatini çekecek ki, geçmişte sağ kalabilen coinlere baktığımızda fiyatlarını oldukça fazla katlamışlar. Bu demek değil ki yeniler başarılı olamayacak ya da 100x yapmayacak yapabilir ama sanki çok daha fazla risk alınmış oluyor ve kazanma ihtimali de bana daha düşük gibi geliyor.
Sürpriz yapma potansiyeli olan coinlere belki toplam sermayenizin %20 kısmını yatırırsanız, bana göre daha mantıklı olur.
Düne kadar sadece BTC ve ETH tutuyordum. Altcoin piyasasındaki hareketlilik ile birlikte; ETH, Dash, Bnb, Nano, Eos, Ltc, Ada, Neo, Qtum olmak üzere parayı biraz dağıttım. Eğer bir boğa olacaksa ve altlara da bu boğa gelecekse, bu saydığım coinler çıkmadan boğa geldi diyemeyiz. Aralarında bu arada en riskli gördüğüm Nano
Trend sıralamasında aşağılarda olup yavaş yavaş istikrarlı biçimde yükselen coinler bize lazım.
Bir coin ilk sıralara yükseldiyse, almak için değil satmak için doğru bir zamandır.
Konuda liste için görüşüm çok farklı değil. Trend olan coinler bana biraz şuanki ev piyasasını hatırlatıyor. Şuan da mesela ev satmak için güzel bir zaman.