Bu ara Defi işine taktık iyice. @Bthd hocamda bu konuda güzel incelemeler yapıyor ama görsellerle incelemeniz de güzel olmuş ayrıca.
Bende bu aralar ekstra bir taktım bu işe. Ve deniyorum fırsat buldukça hepsini. BAL token uzun vadede sayıca fazla artacağı için sıkıntılı gibi ama liq mining ile BAL vermesi hoşuma gitti. Değişik bir strateji olduğu için şimdilik ufak bir miktarla denemeye koyuldum.
Yalnız çok stratejik bir sıkıntı var. Uniswap'da da bazen yaşanabiliyor bu durum ama bu kadar yüksek transaction fee ile işlem yapmaları hoş değil.
Sistemde likitide açabilmeniz için 5$'lık fee ödetiyor. Yani işe kaybederek başlıyorsunuz. Balancer'ın exchange kısmında da token unlock yaparken 4$ ödemek durumunda kaldım. Yani BAL alırken ve sistemde onu açarken 9$ ödeme yapmak durumunda kaldım. Buna bir çözüm bulunmalı.
Yok arkadaş böyle bir fee mevzuu...
Ben havuza girmek için dünyanın fee'sini ödemek zorunda kaldım bu nedir.
Konuyu detaylı aktarayım.
Önce üstadın videoda anlattığı gibi %50BAL %50WETH seçerek ilerlemek istedim.
Önce WETH'lerimi cüzdana aldım, sonra %50-50 havuzu seçtiğim için gittim balancer.exchange'e oradan yarısıyla BAL token almak istedim.
5$ (küsürü de var saymıyorum) fee hop gitti.
Havuza girmek için proxy falan diye bir muhabbet çıktı,
transaction fee 4$ (küsüratı var)
Sonra havuza geldim havuza 50-50 için oranlamayı ayarladım. BAL token unlock et dedi,
transaction fee 0.49$Tekrar geldim havuza bu sefer WETH unlock et dedi,
transaction fee 0.49$Nihayet havuza giricez,
transaction fee 3,69$Tam 6 işlem! 2'li havuz için! Öyle 7 tane falan için can dayanmaz ben diyim!
Yok ebesinin...