50 bin TL koymuş üzerine hocam tam olarak bende bundan bahsediyordum çok pahalı oldu artık araç piyasası. İkinci el gerçekten sıfır ile yarışır oldu tiguan benimde merak ettiğim bir araç konforu nasıl hocam ? İleride belki bir gün
Konforu, duruşu herşeyi güzel de, servise çok düşkün, başka araçlarda öyle mi bilmiyorum ama biraz fazla servis parası verdiriyordu. Bir de avukattan almıştım artık birinin ahı mı vardı üstünde ne arabanın, yaklaşık 1,5 yıl kadar kullandım. Bu süreçte başına gelenler;
1- Arabayı satın aldım, ekspertiz yaptırdığım gün aküsü iyi denmesine rağmen, ilk gün trafikte yolda kaldım.
2- 1 ay sonra arabanın lastiği patladı, zaten diğer lastiklerinde zamanı geldiği için hepsini değiştirdim.
3- 5-6 ay sonra arabanın sunroof perdesi düştü, oradaki mekanizma komple değişti. Niye düştüğü konusunda hiç bir fikrim yoktu.
4- Eşim yolda giderken araba bir anda stop etmiş, arabayı oradan servise çektirdik. İçine kedi kaçmış kabloyu çıkarmış dediler, motoru temizlettik.
5- Şu İstanbul'a meşhur dolu yağdığı zaman dolu full üstümüze yağdı. Arabanın ön cam, yan cam tavan hasar aldı.
6- Sunrooftan ses geliyor diye bir kere de servise götürdüm, bakım yok diyip öyle tokatladılar.
7- Bir kere sunroof açık kaldı ne yaptıysam kapatamadım, servise gittik resetleyip verdiler.
8- Sunroof tahliye boruları tıkanmış tavandan su aldı, full arabanın için su bastı. Komple içini temizletip kurutturdum.
9- Arabayı pasta cilaya verdim, bu ön arka camın arasındaki siyah camı kırdılar.
Bir çırpıda aklıma gelenler bunlardı. O yüzden zaten sürüşü keyifli ve beğendiğim halde yok arkadaş bu arabada var bir uğursuzluk diyip sattım. Herşeyi benimle yaşadığı için yeni sahibine sıkıntı çıkarmıyor olabilir. Bu arada tüm işlemlerimi yetkili serviste yaptırdım. Alan kişi araba kiralamacıydı, ben bu üstte işte sunroof değişikliğini işte aracın kurtulduğunu, akünün değiştiğini vs herşeyi yazdım. Alan adam da servisten döküm almış, tanıdığınız olursa bunu yapıyorlar. Herşeyi serviste yapıldığı için hiç sorun olmaz diyip, expertiz bile yapmadan aldı gitti. Ondan önceki aracımın ilanı da çok detaylıydı ona da ekspertiz yaptırmamışlardı. Birini 2. gün birini de 5. gün sattım.
Piyasa artık o kadar dolandırıcı dolmuş ki, birinin ilana doğruları yazdığını görünce sanırım şaşırıp güveniyorlar.